Wooden Spoon er de tryggeste solkremene for babyer og barn

Wooden Spoon går for å være de reneste og tryggeste solkremene for babyer og barn. Hvorfor er de ansett som de tryggeste?

Det korte svaret er den korte ingredienslisten av naturlige ingredienser og at de kun inneholder Zinc Oxide, og ikke Titanium Dioxide, som mange andre naturlige solkremer gjør.

Hvis du vil lære mer eller lese om solkremer og begrunnelsen for dette, kan du lese videre:

Det er mange solkremer der ute, og det er mange som er “tilpasset barn”, men fakta er at ikke alle er like trygge for barna.

Først og fremst har mange av dem kjemiske solfilter, som har uttalte skadelige ingredienser for kroppen og naturen. Og fordi barna er så små, organene er mye mindre enn hos voksne, tåler de også mye mindre, av selv de tillatte mengdene av disse kjemiske stoffene.

Det enkleste er å holde seg borte fra kjemiske solkremer i det store og hele fordi det finnes veldig gode naturlige solkremer i markedet.

Det er  også forskjell på de kjemiske filtrene, og de stoffene du absolutt bør unngå er feks oxybenzone, avobenzone, octocrylene, homosalate og octinoxate) som er linket til hormonforstyrrelser og hudallergier ved langvarig bruk.

Les mer om forskjellen på kjemiske og fysiske solfiltre her

Disse ingrediensene bryter også ned livet i havet og de er forbudt i flere land og ferieparadiser som Hawaii og Great Barrier Rief.

Kjemiske filtre inneholder ikke bare tvilsomme stoffer, men det som skjer med kjemisk solkrem er at UV Strålene er faktisk i kontakt med huden og aktiviserer solbeskyttelsen I huden din, noe som heller ikke er bra.

Fysisk solfilter er best og tryggest og for babyer og barn. Og det er solkremene uten titanium diaoxide, men med Zinc Oxide, som er tryggest for de aller minste. La oss forklare.

Det er altså også forskjell på fysisk filter. De to filterene som er mest brukt i naturlig solkrem er Titanium Dioxide og Zinc Oxide.

De er begge mineraler og de hviteste stoffene, som finnes i naturen. De brukes som fysiske filtre fordi de reflekterer lys og UV Stråler og forhindrer på den måten at UV Strålene kommer i kontakt med huden.

Begge mineralene er veldig utbredt og brukes for å skape hvitfarge eller lysne andre farger, feks i kosmetikk. Du finner mye av dette i foundatins, øyenskygger, blusher, leppestifter og lipglosser ol. Og i solkrem.

De er ansett som trygge i solkrem begge to, men grunnen til at vi anbefaler solkremer med kun zinc oxide i solkremer for barn, er at Titanium Dioxide har vist seg å være irriterende for tarmene og i verste fall kan det være kreftfremkallende. Det vil si, om det kommer på innsiden av kroppen.

Solkremer med titanoum dioxide i non nano størrelse (altså at de ikke trenger gjennom hudbarrieren) anses som trygge.

Men som vi alle vet, babyer og barn blir kjent med verden gjennom å putte “alt” i munnen og det gjelder også fingre, knær og tær.

Det er lett at babyene og barna får i seg solkremen de har på kroppen og det bør man unngå. Barna har mye mindre organer og tåler mindre enn voksne også.

I tillegg, synes vi at man bør tenke på at alle solkremer i sprayform, som inneholder titanium dioxide inneholder partikler som svever i luften og som kan pustes inn. Det er også noe man vil unngå, spesielt på barna eller rundt barna.

Dersom du som voksen bruker spray solkrem med titanitum dioxide bør du også tenke på det, når du sprayer deg og ikke puste det inn inn, eller spraye nærme kroppen, for sikkerhets skyld.

  • Så lenge Titanium Dioxiden er i NON – Nano anses den ellers for å være trygg, men for sikkerhets skyld er det ok å ikke bruke det på de minste barna eller i sprayform.
  • Zinc Oxide ansees  for å være helt trygt, både for voksne og barn.

Alle Wooden Spoon sine solkremer inneholder KUN Zinc Oxide, og ellers har de korte ingredienslister, med gode, pleiende ingredienser for hudhelsen vår.

Og så tenker vi også at så lenge det finnes en trygg, naturlig og effektiv solkrem med kun Zinc Oxide, så er det det beste valget uansett.

Spør oss gjerne om råd, om du lurer på hvilken solkrem som passer for deg og din hud.

klem,

Åse

 

Her er solkremer fra wooden spoon.

0
LAGT I HANDLEKURVEN