Få sunn hud, med sunn fruktpigmentert sminke

Frukt pigmenter gir fantastiske farger

Fruktpigmentert sminke er den reneste og sunneste sminken, du kan bruke. Fruktpigmenter er fulle av vitaminer og antiosidanter, og er rett og slett sunt for huden. Den beskytter huden og gir den næring, samtidig som du føler deg fresh og nysminket hele dagen. Huden får ikke kviser av denne type sminke. Men ikke all sminke er sunn, her finner du de 3 vanligste måtene å farge/pigmentere sminke på. Hvilken er din favoritt?

  1. Kunstige fargestoffer
  2. Mineraler og iron oxider (jernoksider)
  3. Fruktpigmenter

Hvilken fargetype er din favoritt?

Vi i Karma.no jobber tett med 100% Pure i USA og det er et veldig raskt voksende merke over hele verden. De er kjent for å  lage de reneste skjønnhetsproduktene og er alltid nyskapende, med nye produkter som kommer ut hele tiden. Vi er like begeistret hver gang de kommer med nye produkter og nye farger. Det er et stort og omfangsrikt merke. Susie Wang, som grunnla 100% Pure, forteller ofte om hvordan de har utviklet den fruktpigmenterte makeupen. En patentert metode, som vekker oppsikt over hele verden.

Vet du egentlig hva sminke inneholder?  Her er de 3 vanligste fargemåtene i makeup. Vi vet hva vi foretrekker, vet du?

 Du kan også lese om andre ingredienser i sminke og skjønnhetsprodukter du bør unngå, her>>

Les om hva som finnes i konvensjonelle leppestifter her >>

Les også om antioksidanter her>>

 

Hvis du bruker sminke, har den fått fargene sine fra et av de følgende metodene:

 

Rød syntetisk farge
Blå syntetisk farge

SYNTETISKE FARGER
Dette er den verste og billigste, og dessverre mest vanlige måten makeup blir laget på. Kosmetiske selskaper bruker Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (FD&C Act i USA) sine  kunstige tilsetningsstoffer, som for eksempel FD&C Blue no.1, Red no.40, Yellow no.5, i produktene.

Huden vår er det største organet på kroppen og tar opp det vi putter på den. Hvis kroppen vår ikke gjenkjenner dette som noe naturlig, vil den bekjempe de og prøve å motstå det. (noen ganger kan du merke det, andre ganger foregår dette under «overflaten»). Selv om FDA mener dette er trygge farger, som kan brukes i mat og skjønnhetsprodukter, betyr det ikke at å spise kunstige farger er sunt. Vi aner heller ikke hva syntetiske stoffer gjør med oss, på lang sikt.

MINERALER / IRON OXIDES (JERNOKSIDER)

Iron Oxides er oksidert jern og jern er metall. Selv om dette kan virke harmløst, kan det faktisk få huden til å virke gusten og forfalle over tid. Så, når noen selskaper bruker nano partikler, som er ultrafine partikler, kan de trenge inn i hud og lunger. Dr Oz (kjent lege i USA) tror at lang tids bruk av mineral make up, spesielt løspudder, kan føre til innflammasjon, betennelser, irritasjoner og lungesykdommer.

Hvis du bruker mineral make up, se etter non- nano partikler, som er større og som ikke trenger inn i huden og lungene.

100% Pure bruker veldig sjelden mineraler, men når de bruker for eksempel titanium dioxide, er det i «non – nano» form (ikke nanopartikler). Mineral makeup er mye bedre enn syntetisk fremstilt sminke, og er generelt mindre irriterende – samme gjelder fargene, bindestoffene, duftene og konserveringsmidlene som er brukt. Og noen ganger er det det eneste valget for enkelte farger og skimmer. Men det er nesten alltid et enda sunnere valg.

Granateple gir fantastiske farger til sminke

FRUKTPIGMENTER

Ja, det er det det er. Det er fruktpigmenter i sminken til 100% Pure, hvor gult kommer fra squashpigmenter, rødt fra tomater, blått fra blåbær osv.

Dette er rett og slett sunnhet –  denne sminken er sunn for huden din.

Fargene i sminken kommer fra masse frukt og bær

Når du bruker sminke, som er farget fra frukt, og du får en finere hud. Du får alle de gode fordelene fra frukt og grønnsaker, som er proppet fulle med vitaminer og antioksidanter. Men, saken er at du må LAGE plantepigmenter, og ikke alle kan lage dette, eller tar seg tid til å fremstille det. Mange har heller ikke råd til å lage det, fordi sminken blir for dyr.

Alle kan kjøpe kan kjøpe FD&C Rødfarge. Mineraler er også billige og lett tilgjengelige. I markedsføringen sin, bruker mange kosmetikkselskaper å liste opp planteingredienser på emballasjen sin, og noen har også litt av det i produktene, for at det skal se ut som de er sunne og skjule de kunstige fargene.

Gulrøtter gir nydelig farge til både blush og foundations

  

Det er altså veldig stor forskjell på hvor fargene kommer fra og hva de faktisk er – ikke minst hva de kan gjøre for huden din.

Susie Wang som er grunderen av 100% Pure har jobbet i over 10 år for å utvikle, forbedre og få til den perfekte plantepigmenteringsprosessen, og gjøre den så effektiv, som den er i dag. (noe hun også har patent på).

Sjokolade og kakao gir farger til mascara

(Kakao bønner gir farge til 100% Pure Bronzere – i 3 lekre farger).

På samme måte som vinsmakere, kan differensiere gjennomsnittlig og fine viner, har Wang utviklet den beste måten å juice, skille ut, tørke og isolere pigmenter fra frukt for maksimum effekt. Hun ser forskjellen fruktpigmentert make up og hva det gjør for huden til folk i alle aldre.

Kanskje er du i 20- eller 30 årene og har en perfekt hud nå, men når man bikker 40 og 50, ser du tegnene på aldringen. Hver gang du bruker 100% Pure (patentert) produkter, får du alle de fantastiske egenskapene fra fruktvitaminer, frukt antioksidanter. Disse er forebyggende og beskyttende og en virkelig god investering for å få en fin hud i fremtiden.

Hvis du er litt eldre, så er dette kritisk, fordi antioksidanter er kjempeviktig for deg. De beskjemper frie radikaler (nedbrytning i huden og kroppen vår) og beskytter huden mot forurensning, solen og annet ytre stress. Helseeffektene fra frukt gir næring til huden din og gir den det den trenger for å holde seg ung, ren og glødende.

Tenk deg hvordan du føler deg om du bare spiser sukker og snop hver dag. Så kan du tenke deg hvordan du føler deg, om du bare spiser økologiske frukter hver dag. Det samme gjelder for huden din, ta vare på den og du vil se resultater med en gang og i lang tid fremover.

Når du kjøper 100% Pure make up, kjøper du kvalitet og trygge produkter, som faktisk gjør huden din godt. Som du sikkert vet, er det altså ikke all sminke som gjør det. 

100% Pure har et stort og spennende utvalg – vi hjelper deg gjerne med å finne farger og produkter som passer til deg, fine farger og din hud.

Beste hilsen

Åse i Karma.no

LAGT I HANDLEKURVEN