Forskjellen på naturlig solfaktor og kjemisk solfaktor – hvorfor bør vi være opptatt av dette?

Slik bevarer du brunfarge langt utpå høsten

Det er i hovedsak to typer solbeskyttelse – det er de som har enten kjemisk og eller et fysisk filter.

Men hva er egentlig forskjellen på kjemisk og fyisk solfilter?

Solkrem eller solbeskyttelse eller SPF kommer i mange varianter. Solkremer kan finnes i fuktighetskremer og det kan være alt fra kremer, oljer og sprayer, eller i form av stickers.

Er du en av de som har vært «flink» og brukt solkrem i «alle år», så er det veldig bra. Da har du beskyttet deg mot UV strålene, som kan være skadelige for oss.

Men er det viktig om det er kjemisk eller fysisk filter?

For det første, så ER det forskjell på kjemisk og naturlig solfilter.

Solkrem hvordan den reagerer med huden.

Kjemisk solfilter.

Kjemisk eller konvensjonelt (det filteret som er mest vanlig, og som mange av de store merkene har) solfilter virker ved at det absorberer solens UV stråler med kjemikalier.

Disse kjemikaliene reagerer med UV- strålene i hudoverflaten din, og omdannes til varme, som frigjøres fra huden din. Dette er ikke så bra for huden, spesielt ikke for de som har sensitiv hud. Den kjemiske reaksjonen og «varmesleppet», som skyldes kjemikaliene i solkremen, kan irritere huden din og trigge dannelsen av pigmentflekker.

Det som verre er, er at kjemikaliene som oftest brukes i kjemiske solfiltere har vært linket til (se etter: oxybenzone, avobenzone, octocrylene, homosalate og octinoxate) hormonforstyrrelser og hudallergier ved langvarig bruk.

Disse kjemikaliene kan være spesielt skadelige for de som ammer, fordi kjemikaliene på huden, overføres direkte til barnet og gjennom melken. Undersøkelser viser at kjemiske solfiltre er funnet i urin, blod og ja, i brystmelk.

Fysisk filter – naturlig solfilter.

Motsatsen til kjemisk filter er fysisk filter. Et fysisk filter blokkerer strålene ved å FYSISK blokkere strålene fra å treffe huden (i stedet for å reagere med huden).

Mineral solbeskyttelse bruker mineraler som zinc oxide og titanium oxide, som  gir en fysisk beskyttelse mot UV stråler. Disse naturlige stoffene reflekterer lyset, rett og slett.

Sinkoksidbaserte solkremer kan gi litt hvitt skjær på huden ved bruk, dette er naturlig og viser at de funker. Noen mer enn andre, og dette går stort sett bort ved å massere godt inn i huden.  Wooden Spoon lanserte som første solpleiemerke, usynlig sink filter- som gjør at du ikke blir hvit.

HUSK! Du må bruke fysisk mineralfilter i NON- NANO størrelse. (ikke nanostørrelse).

Nano betyr så små mineraler at de går gjennom huden, og faktisk ikke beskytter huden lenger. Sink oxide og titanium oxide skal heller ikke absorberes inn i huden. Får å få bort «hvitfargen» masserer du bare litt ekstra på huden, så blender den med hudtonen din. Alle våre naturlige SPF produkter er NON- NANO (altså ikke nano partikler idem og de holder seg utenpå huden).

HVORFOR BØR DU VELGE NATURLIG SOLFAKTOR?

Fordi naturlig solfaktor både beskytter mot UV stråler og fordi du slipper skadelige kjemiske reaksjoner og potensiell irritasjon i huden din. En annen ting, er at syntetiske konserveringsmidler som methylisothiazolinone, som er vanlig å finne i konvensjonell solfaktor, er et stort NEI i naturlige produkter.

En annen VIKTIG grunn, som du bør ta hensyn til når du velger solfaktor, er hvordan de påvirker planeten og livet i havet.

 

Solkrem vaskes av huden når du bader og frigis i havet.

Når vi bader, vil solkremen gradvis forsvinne fra huden din.. og ja, den blir selvsagt igjen i vannet. Overflødig solkrem, som blir i vannet, ødelegger naturlige økosystemer og livet i havet, elver og innsjøer. Hvert eneste år slipper 6000 – 14 000 tonn solkrem ut i naturen, og er med på å drepe korallrevenes økosystem.

Hvis du bruker kjemisk solkrem, som inneholder oxybenzone eller octinoxate, så bærer du praktisk talt, disse skadelige kjemikaliene rett ned i vannet.

Hawaii har gått så langt at de nå forbyr salg og distribusjon av disse skadelige kjemiske solkremene på alle sine øyer, for å beskytte korallrevene. Husk at du når du er på ferie, hvor du skal bade og oppholde deg i vannet, så er du faktisk med på å skade miljøet rundt deg, om du ikke bruker naturlig solkrem.

TRYGG SOLING

Solkrem  bruker du for å unngå solskader, pigmentering og ikke minst, hudkreft.
Naturlig solkrem gir deg den beskyttelsen du trenger og den ødelegger heller ikke naturen og livet i havet.

 

solvettreglene

GODE SOLVETTREGLER

🌞  BRUK HØY NOK FAKTOR

🌞  Påføre nok og ofte nok

🌞  Bruke SPF på overskyede dager

🌞  Påføre mer etter du har badet eller svettet

🌞  Ta på mer solkre, minst hver andre time

🌞  Hold deg under en parasoll eller i skyggen midt på dagen, når sola er på sitt sterkeste

🌞  Ha gjerne en solhatt eller caps i strandbagen eller ryggsekken på fjellet, og beskytt de mest utsatte stedene

Disse solkremene gir ikke bare beskyttelse mot solen, de gir næring og fuktighet til huden med oljer, vitaminer og antiokdisanter. Den perfekte andelen med zink oxide og titanium dioxide gir beskyttelse mot både UVA og UVB stråler, de beskytter også mot det såkalte blå lyset, som kommer fra mobiler og digitale devicer, da det er en fysisk beskyttelse og ikke en kjemisk.

Alle våre solkremer har NON – NANO størrelser i de fysiske filterne.

SE ALLE VÅRE NATURLIGE SOLKREMER HER>>

LAGT I HANDLEKURVEN