HVORFOR BRUKE NATURLIG SOLFAKTOR

Forskjellen på naturlig solfaktor og kjemisk solfaktor – hvorfor bør vi være opptatt av dette?

Solfaktor for hele familien

Du har helt sikkert hørt om kjemisk solfilter og naturlig solfilter?  Det er en grunn til at vi er veldig opptatt av å bruke faktor året rundt, men også bruke solkrem med naturlig solfilter… les mer om dette og lær forskjellene en gang for alle…

Vi har flere ganger snakket om hvor viktig det er å bruke solkrem, året rundt. Mange er forsiktigog bruker solkrem på sommeren, når de merker solen best, men sannheten er at vi blir utsatt for solstråling, «blålysstråling» fra mobiler og laptoper,  hele året, døgnet rundt.

Solkrem eller solbeskyttelse eller SPF kommer i mange varianter og du kan påføre det via fuktighetskrem med SPF, i form av rene solkremer, sprayer og sticker. Er du en av de som har vært «flink» og brukt solkrem i «alle år», så er det kjempebra, men hvilken type solkrem bruker du egentlig? Er det noen av de konvensjonelle, med kjemiske filtre, eller har du «gått over til» naturlig, fysisk filter? Vi vil gjerne slå et slag for de naturlige solkremene, med fysisk filter, som gjør at solstrålene rett og slett ikke kommer i kontakt med huden din  men som likevel beskytter den, og gir næring og fuktighet til huden.

KJEMISK ELLER NATURLIG SOLFILTER

For det første, så er det viktig å forstå forskjellen på kjemisk og naturlig solfilter.

Solkrem hvordan den reagerer med huden.

Kjemisk, konvensjonell solfilter virker ved at det absorberer solens UV stråler med kjemikalier. Disse kjemikaliene reagerer faktisk med UV- strålene i hudoverflaten din, og omdannes til varme, som frigjøres fra huden din. Dette er ikke bra, særlig for de som har sensitiv hud. Den kjemiske reaksjonen og «varmesleppet», som skyldes kjemikaliene i solkremen, kan irritere huden din og trigger dannelsen av pigmentflekker.

Det som er verre, er kjemikaliene, som brukes i konvensjonell solfilter (som oftest oxybenzone, avobenzone, octocrylene, homosalate og octinoxate). Disse kjemikaliene har vært linket til hormonforstyrrelser og hudallergier ved langvarig bruk. Disse kjemikaliene kan være spesielt skadelige for de som ammer, fordi kjemikaliene på huden, overføres direkte til barnet og gjennom melken. Undersøkelser viser at kjemiske solfiltre er funnet i urin, blod og ja, brystmelk.

Husk bredsprektret solfaktor – den beskytter både mot UVA OG UVB stråler!

Motsatsen til kjemisk filter er fysisk filter. Et fysisk filter blokkerer strålene ved å fysisk blokkere strålene fra å treffe huden (i stedet for å reagere med huden). Mineral solbeskyttelse bruker mineraler som zinc oxide og titanium oxide, som  gir en fysisk beskyttelse mot UV stråler.

Sinkoksidbaserte solkremer kan gi litt hvitt skjær på huden ved bruk, dette er naturlig og viser at de funker. Men noen er mer enn andre, og dette går bort ved å massere godt inn i huden.

Mange naturlige solkremer har en lett hvit eller blåaktig tone, når du påfører dem. Dette er bra! Det er rett og slett et tegn på at mineralene er så store at de lager et skjold på huden din. Ikke bruk fysisk mineralfilter med nano- partikler (Nano betyr så små mineraler at de går gjennom huden, og faktisk ikke beskytter huden lenger). Får å få bort «hvitfargen» masserer du bare litt ekstra på huden, så blender den med hudtonen din.

HVORFOR BØR DU VELGE NATURLIG SOLFAKTOR?

Fordi naturlig solfaktor både beskytter mot UV stråler og fordi du slipper skadelige kjemiske reaksjoner og potensiell irritasjon i huden din. En annen ting, er at syntetiske konserveringsmidler som methylisothiazolinone, som er vanlig å finne i konvensjonell solfaktor, er et stort NEI i naturlige produkter.

En annen VIKTIG grunn, som du bør ta hensyn til når du velger solfaktor, er hvordan de påvirker planeten.

 

Hvis du tror at solkremen forblir på huden, når du bader, så tar du feil… når du bader, vil solkremen gradvis forsvinne fra huden din.. og ja, den blir selvsagt igjen vannet. Overflødig solkrem, som blir i vannet, ødelegger naturlige økosystemer og livet i havet, elver og innsjøer. Hvert eneste år slipper 6000 – 14 000 tonn solkrem ut i naturen og er med på å drepe korallrevenes økosystem.

Hvis du bruker kjemisk solkrem, som inneholder oxybenzone eller octinoxate, så bærer du disse skadelige kjemikaliene rett ned i vannet. Hawaii har gått så langt at de nå forbyr salg og distribusjon av disse skadelige kjemiske solkremene på alle sine øyer, for å beskytte korallrevene. Husk at du når du er på ferie, hvor du skal bade og oppholde deg i vannet, så er du faktisk med på å skade miljøet rundt deg, om du ikke bruker naturlig solkrem.

TRYGG SOLING

Solkrem  bruker du for å unngå solskader, pigmentering og ikke minst, hudkreft.
Naturlig solkrem gir deg den beskyttelsen du trenger og er ved riktig brukt, er den 100% beskyttende, men den gir også næring og fuktighet til huden.

 

GODE SOLVETTREGLER:

  • BRUK HØY NOK FAKTOR.
  • Påføre nok og ofte nok.
  • Bruke SPF på overskyete dager
  • Påføre mer etter du har badet eller svettet
  • Ta på mer minst hver andre time
  • Hold deg under en parasoll eller i skyggen midt på dagen, når sola er på sitt sterkeste
  • Ha gjerne en solhatt eller caps i strandbagen eller ryggsekken på fjellet, og beskytt de mest utsatte stedene
solvettreglene

Disse solkremene gir ikke bare beskyttelse mot solen, de gir næring og fuktighet til huden med oljer, vitaminer og antiokdisanter. Den perfekte andelen med zink oxide og titanium dioxide gir beskyttelse mot både UVA og UVB stråler, de beskytter også mot det såkalte blå lyset, som kommer fra mobiler og digitale devicer, da det er en fysisk beskyttelse og ikke en kjemisk.

Alle våre solkremer har NON – NANO størrelser i de fysiske filterne.

SE ALLE VÅRE NATURLIGE SOLKREMER HER>>

1
LAGT I HANDLEKURVEN