Slik blir du kvitt kviser på rygg og bryst

Bli kvitt kviser på ryggen

Mange sliter med kviser på ryggen eller brystet. Dette er ofte dype kviser, som kan virke vanskelig å bli kvitt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre for å bli kvitt dem.

Men først:

Hva er BACNE? 

Som navnet indikerer, “bacne” (bryst akne og back (rygg) acne) er kviser som oppstår på rygg eller bryst. Mens kviser i ansiktet er ofte et stort problem for mange, kan kviser på ryggen og brystet være like frustrerende, og særlig på sommeren, når man viser mer bar hud.

Den gode nyheten er det går an å kontrollere disse kvisene. Du må bare vite hvorfor de oppstår og hvordan du skal behandle dem.

Det er anslått at nesten 50 millioner mennesker i USA alene lider av akne/kviser. Kviser og uren hud, eller akne som er felles betegnelsen, er den vanligste hudlidelsen, og den kan gi både sorte prikker, overflate kviser, dypekviser, nupper og ikke minst dype cystiske kviser. (det finnes flere betegnelser, men det blir litt for dypt å gå inn på akkurat her).

Kviser og uren hud oppstår gjerne i puberteten og går som regel over sent i tenårene eller starten av 20 årene. Noen personer kan ha kviser langt inn i 20 og 30 årene. og det har faktisk blitt mer vanlig med det som kalles moden akne, som oftest skyldes hormonendringer, stress og miljøpåvirkning.

Alvorligheten av kviser, kan variere veldig mye. Noen har bare en kvise i ny og ne, mens andre har dype, alvorlige kviser, som kan ødelegge hudstrukturen, om de ikke blir behandlet medisinsk. Noen har klustere av kviser i kinnene. Noen har kviser på ryggen, hals og brystet.  Noen har kviser, som går over uten å etterlate arr, mens andre kan få dype arr og røde merker i huden.

Kviser på rygg & bryst
-15%

Dette karakteriserer rygg og bryst akne.

  • Dette starter gjerne i puberteten, men for de som plages med det, kan det vare leng eog oppstå pga hormonivåer i kroppen.
  • Fet hud, store porrer, sorte prikker, hvite kviser, røde flekker, gule betente kviser og arr er karakteristisk på ryggen.
  • Folk som har en typisk “akne prone skin” – akneutsatt hud, har fett produserende kjertler, som er senstive for horomoner og hormonendringer.
  • Det finnes mange behandlinger, avhengig av alvorligheten av kvisene. Men dette er det du kan gjøre, for å forebygge, behandle og bli kvitt kvisene. Gjøre huden så balansert og ren som mulig.
  • Husk at rygg og brystakne, kan være litt mer gjenstridig og sitter dypere i huden, enn kviser i ansiktet. Men huden tåler på kroppen tåler også mer, enn ansiktet, da den er tykkere. Det er grunnen til at noen kviseprodukter skal brukes kun på kroppen og ikke i ansiktet. Men de samme reglene gjelder der, rene porer og godt med ren fuktighet.

Våre beste tips for å bli kvitt kviser på rygg og bryst

1. Bruke løse, rene klær fra naturlige fibre. (ikke syntetiske stoffer). Vi ønsker minst mulig bakterier

Bruk rene klær. Stoffet på klærne, som er nærmeste huden, skal alltid være ren. Stoffet i klærne bør fortrinnsvis være laget av rene sfoffer, bomull eller et annet naturlig, pustende materiale, som feks lin og bambus. Det siste du ønsker at svette fra huden din er i kontakt med stramme, ikke-pustende syntetiske stoffer, for dette skaper et perfekt miljø for bakterier og kviser/akne å blomstre i. Kviser og betenneler er rett og slett bakterier og hvite blodlegmer, som skal bekjempe betennelsen.

2. Skrubb/ eksfolier huden med med AHASyrer/ fruktsyrer

Fruktsyrer løser opp døde hudceller på en skånsom måte, og forhindrer at porene blir tilstoppet.En god skrubb, uansett er veldig bra for huden, men pass på at kornene i skrubben ikke er for harde om du har mye kviser. De skal ikke “rive” av huden, de skal skånsomt fjerne døde hudceller.

Du kan brue en enzym skrubb eller skånsom skrubb med ikke for store korn, som løser opp de døde hudcellene som tetter porene og som gjør at rens kommer bedre til. Døde hudceller i porene er grobunn for bakterier og det vil vi unngå.

Hej Organic Enzyme Peeling Powder veldig god eksfolierende rens, som brukes 1- 3 ganger uke. Den skal være på i ett minutt for å få anledning til å virke bedre, før du masserer områdene hvor du har buildup, kviser og nupper. Kan brukes på kroppen og i ansiktet.

Bruk en god rensende såpe etterpå og hver morgen og kveld.

Wooden Spoon Citrus Shower Gel eller Hej Organic Cactus Shower gel er gode fine dusjssåper som renser huden på en skånsom, men effektiv måte. En god kroppsåpe, danner et godt grunnlag og start for å kontrolle kviseutbruddene.

3.Pass på at langt hår ikke blir liggende lenge på huden.
Dersom du har langt hår, er det viktig å sørge for at du holder håret rent, og hvis det kommer i kontakt med ryggen, skuldre og bryst, bør du sette det opp, slik at huden får “puste”, og ikke bli utsatt for de bakteriene som er i håret. Trener man mye, svetter man mye, og det gir også økt bakterieflora.

4. Skift ut håndklet du bruker – ofte
Det samme gjelder her, skift ut håndklærne ofte, det forhindrer også bakterieflora.

5. Tone huden
Bruk en toner, som er spesielt utviklet til å rense og desinfisere porene. Hej Organic Micellar Cleansing Water. Den er spesielt utviklet for å behandle kviser og uren hud, og tørker opp fett og puss, samtidig som en forhindrer fremtidige utbrudd.

6. Husk å dusje etter svetting, om du har vært solen eller trent.
Overrensing av huden er ikke bra, men om du svetter mye, er det viktig å vaske kroppen, for å forebyggin opphoping av svette, fett og bakterier, som legger seg i porene.

7. Fuktighet er like viktig på kroppen, som i ansiktet.

Fuktighet forteller hjernen at den ikke trenger å produsere ekstra talg og fett. Rene porer og fuktighet, skaper balanse i huden. Bruk gjerne en ansiktsmaske på kroppen, om du ikke får nok fuktighet.

8.Bruk en rensende og uttørkende (men samtidig beroligende) ansiktsmaske også på ryggen eller brystet. De funker der også.

100% Pure Tea Tree Detox maske eller Hej Organic Cactus beauty Clay Mask Det er masker som tørker ut ut kvisene og renser porene og de roer ned huden samtidig.  Brukes etter at du har renset/dusjet deg.La virke i 15-30 minutter.

9. Buffering Lotion er dype kvisers beste venn!

Buffering Lotion er effektiv på å tørke ut og minimerer betennelser dypt nede i hudlaget. Dette er “søsteren” til Drying Lotion, som virker best på overflate kviser. På kroppen er denne veldig god, og dersom du har hvite topper på kvisene, kan du ta Drying Lotion over Buffering Lotion. Og legg deg og sov dem bort.

10. Irriterende såper og vaskmidler.
Ikke alle opplever å få kviser av sterkt parfymerte vaskemidler, men om du har utbrudd der kroppen er mest i kontakt med klærne, kan dette være en utløsende faktor. Sats på vaskemidler for sensitiv hud.

11. Spesialprodukter for kviser. (spot treatments).

  • Buffering Lotion – er nevnt over i punkt 9.  er et spesialprodukt vi anbefaler alle som har kviser på rygg og bryst.
  • Spot Treatment fra 100% Pure reduserer også betennelser og forkorter kvisefasen.
  • Silver powder. – Behandler sorte prikker og hudormer. Den aborberer olje og renser porene, med en kombinasjon av kaolin, sink oksid og kalsiumkarbonat, gjerner den buildup og det sorte i porene og er et effektivt middel, som også kan brukes på kroppen. 10 minutter er nok.
  • SOS BALM fra Wooden Spoon er en joker i behandling av kviser og alle typer hudproblemer. Den er en unikum etter min mening. Den roer ned kviser og betennelser i huden, den reduserer solbrenthet, sårhet og andre småskader. Har selv brukt den når  jeg har veldig reaktiv hud.
  • Drying Lotion  – svært effektivt middel som tørker ut overflatekviser og de betente toppene på bacne kviser. Mens andre acne spot behandlinger kan irritere og tørke ut huden, er denne trygg og effektiv på alle hudtyper.

Spør oss om du trenger hjelp, vi hjelper deg gjerne – send mail til:  aase@karma.no. 🙂

0
LAGT I HANDLEKURVEN