Presentasjon av de ulike essensielle oljene

De mest brukt essensielle eteriske oljene i skjønnhetspleie

Vi har mange essensielle oljer på Karma.no. I dette blogginnlegget kan du lese litt om de aller meste bruke essensielle oljene i verden.

I dette blogginnlegget skriver vi om noen av de mest populære og brukte essensielle oljene. som er blant annet Lavender, Grapefrukt, Eucalyptus,Tea Tree, Clove /nellik, Lemon, Lemongrass, Geranium, Ylang Ylang, Frankincence, Sandalwood, Bergamot, Patcholi og Jasmine.

Merk! Dersom oljene ikke kommer opp som et alternativ for kjøp i dette blogginnlegget, er at de er midlertidig utsolgt og vil komme tilbake på lager snart.

Lavender essensiell oljer

 

Lavendel (Lavender)

Lavendel er en 100% ren (Lavandula angustifolia) essensiell olje. Oljen hjelper deg med å sove, reduserer angst og stress, fungerer som insektmiddel, og helbreder brannsår og sår.

Lavendel er trolig den mest allsidige av alle oljer. Den har friske overtoner av blomster, og subtile urteaktige undertoner. Lavendel er kjent for å være beroligende og avslappende.

Tilsett noen dråper i badekaret, eller en dråpe eller to på puta for å bekjempe søvnløshet. Lavendel frastøter insekter og behandler insektbitt. Lavendel helbreder også mindre brannskader med stor effektivitet, og kan brukes i en antiseptisk vask for å bidra til å helbrede mindre kutt og brannsår.

Passer godt sammen med de fleste andre essensielle oljer, spesielt andre blomster, sitrus og urter.

Pink Grapefrukt oljer for kombinert hud

Grapefrukt (Grapefruit)

– er en 100 % grapefrukt eterisk olje (Lat Citrus Paradisi) som stimulerer sansene, og har en positiv effekt på følelsene. Grapefruit    lindrer spenninger og stress, booster humøret og  virker forfriskende. Brukes som antidepressiva og reduserer tretthet.

Den essensielle oljen utvinnes ved å trykke på skall av grapefrukt . Som frukten selv er det en eterisk olje rik på antioksidanter, og den beskytter den huden mot for tidlig aldring, renser og desinfiserer huden. Grapfruktolje er spesielt egnet for fet hud og kviser. Sitrusduft stimulerer nervesystemet, skaper en følelse av friskhet og  oppmuntrer til en positiv stemning sinn, og avverger tretthet. Den essensielle oljen av grapefrukt stimulerer også lymfesystemet og bidrar til å bryte ned celluliter, lindrer stive muskler, hodepine og menstruasjonssmerter.

Passer godt sammen med de fleste andre blomster og sitrus, og også med sandeltre og patchouli.

Eucalyptus essensiell oljer

Eucalyptus

Er en 100% ren Eucalyptus (Eucalyptus Globulus) essensiell olje. Oljen bidrar til å bekjempe forkjølelse og influensa, fungerer som insektmiddel og er anti-inflammatorisk.

Eucalyptus er ofte brukt til å lindre forkjølelse, influensa og andre luftveisplager. Den friske og skarpe duften bidrar til å lindre hodepine og bedrer hukommelsen. Oljen er et utmerket insektmiddel, og er bra for lettere hudirritasjoner og insektbitt. Det er en olje som er stimulerende, forfriskende og tømmer tankene.

Passer godt sammen med de fleste andre tresorter og urter, og også med lavendel.

Bergamot essensielle oljer

Bergamot 

Bergamot er en 100 % naturlig bergamot essensiell olje (Lat Citrus Bergamo ) som stimulerer sansene, og har en positiv effekt på følelser. Bergamot virker oppmuntrende og forfriskende på humør og konsentrasjon, og virker anti-depressivt.

Bergamot er en sitrusfrukt på størrelse med en appelsin, og gul som en sitron.  Den friske smaken til bergamot brukes ofte til Earl Grey te, og den friske duften finnes også i veldig mange parfymer.

Den  essensielle oljen har en sterk antiseptisk effekt, og bidrar i behandling av hudsykdommer, akne, eksem og psoriasis. Som andre eteriske oljer av sitrus virker den forfriskende på tankene, stimulerer sinnet og motvirker stress.

Sedertre (Cedarwood)

Cedarwood er en 100% ren sedertre (Cupressus Funebris) essensiell olje. Oljen er antiseptisk, anti-inflammatorisk, beroligende og frastøter insekter. Sedertre har trelignende overtoner av kamfer, og dype, søte, røykfylt undertoner.

Sedertre har gunstig effekt i behandling av hudeksem, seboreisk eksem og akne. Oljen har antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt, og lindrer smerter ved leddgikt. Det er en slimløsende, og reduserer effektivt hoste og fjerner slim fra luftveiene og lungene, og lindrer dermed lungene. På grunn av sin beroligende effekt fremmer oljen god søvn, og bidrar til å løse opp spenninger og stress.

Passer godt med de fleste andre tresorter, og også med jasmin, bergamot, røkelse og patchouli.

TEA TREE ESSENTIAL OIL

Tea Tree

Tea Tree er en økologisk essensiell olje som er stimulerende og antiseptisk. Inneholder 100 % naturlig Tea Tree essensiell olje (Lat Melaleuca Altemifolia ) som stimulerer sansene og har positiv effekt på følelser. Tea Tree eterisk olje har et veldig bredt bruksspekter, og er unik på den måten at den er aktiv mot alle tre organismer som forårsaker infeksjoner.

 • Bakterier, sopp og virus.

Tea Tree har sterkt immunstimulerende effekter, virker lindrende og hjelper mot forkjølelse og influensa. Tea Tree olje irriterer ikke huden, og er derfor en av få oljer som kan brukes direkte på huden (en dråpe). Ren Tea Tree olje kan behandle herpes, akne, brannsår, og kan kurere en soppinfeksjon i huden, bidra til å helbrede sår og er anti-innflammatorisk (betennelsesdempende). Hvis oljen brukes i en oljebrenner, bidrar den til å hindre spredning av luftbårne infeksjoner. 

Passer godt med de fleste krydder og urter, og også med lavendel og eucalyptus.

essensiell ylang ylang olje

Ylang-Ylang

(Lat Cananga odorata) er en 100% naturlig essensiell olje som stimulerer sansene, og har en positiv effekt på følelser.

Ylang-Ylang er et tre som vokser i et tropisk klima. Det kan det vokse opp til 12 meter. Fra treets friske, grønne-gule blomster kommer den eterisk oljen med en sterk blomsterduft, som er søt og sensuell. Ylang-Ylang kan brukes som et antidepressivt middel, spesielt når det er mye nervøs spenning i kroppen.

Den essensielle oljen fra Ylang-Ylang er også nyttig i behandling av inflammatoriske hudsykdommer, og lindrer irritasjon og rødhet i huden, og har en antiseptisk virkning. Oljen bidrar til å senke blodtrykket, og lindrer hodepine. I hudpleie er det spesielt egnet for fet hud.

Ylang-Ylang er også et kjent afrodisiakum.

Passer godt sammen med de fleste andre blomster og sitrus, og også med sandeltre og patchouli.

Frankincence essensiell olje

Frankincense 

Frankincense er en vanlig eterisk olje. som brukes i aromaterapi og som har en rekke helsemessige fordeler :
Frankincense bidrar til å lindre kronisk stress og angst, det reduserer smerter og betennelser styrker immunforsvaret. Frankincense sies også å bekjempe noen former for kreft (gjennom en studie fra 2012)  ved å stimulere immunforsvaret og med en kjemisk forbindelse kalt AKBA, som har vært effektiv i å drepe kreftceller, som har blitt immune mot cellegift. (Dette er studie, men noe som flere og flere snakker om).

Denne essensielle oljen er utvunnet fra harpiksen fra Boswellia carterii eller Sacara Boswellia treet som er vanlig dyrket i Somalia.

Dette treet er forskjellig fra mange andre i at det kan vokse med svært lite jord i tørre og øde forhold.
Ordet Frankincense kommer fra ordet “France Encens ” hvilket betyr kvalitetsrøkelse, i  det gamle franke språket. Frankincense har vært forbundet med mange ulike religioner gjennom årene, spesielt den kristne religionen, som var en av de første gavene som ble gitt til Jesus av de tre vise menn da han ble født..

Frankincense har mange bruksområder:

 1. Stressdempende badeolje. Demper angst og stress, og gir en avslappende følelse.
 2. Naturlig vaskemiddel i hus og hjem (antiseptisk og fjerner bakterier og virus fra hjemmet). Brukes gjerne i en sprayflaske og i diffusere og oljelamper i hjemmet.
 3. På grunn av sine antiseptiske egenskaper kan frankincense være en fantastisk tillegg i din tannhygiene. Kan blandes med bakepulver, og brukes som tannkrem. (men brukes med stor forsiktighet, da den kan være giftig i store mengder og skal IKKE bruke som ren olje).
 4. Hudpleie – Anti-aldrende og rynkebekjempende ved å beskytte hudcellene. Kan brukes til å bekjempe kviser og store porer. Strammer opp huden.
 5. Letter fordøyelsesproblemer (men da må man KUN bruke 100% REN og EKTE olje og blande i vann, og ikke noe som inneholder parfyme eller parfymerte oljer).
 6. Sårlindrende, behandler strekkmerker og akne arr. Virker anti-septisk og sårlegende. (MERK; skal ikke brukes ren rett på huden!).
 7. Naturlig lindrende på influensa, og kan brukes for å lette hoste og åpne tett nese. Bruk noen få dråper i en klut, og innhaler/trekk duften inn i nesen eller bruk en oljebrenner i rommet.
 8. Kan lette betennelser og inflammatoriske smerter. Ta en dråpe i en massasjeolje, basisolje og masser på området som gjør vondt, eller dypp et håndkle i varmt vann med oljen. Eller plasser over ansiktet, og pust inn duften.
sandalwood essensial oil

Sandeltre (Sandalwood)

Sandalwood eller Sandeltre er alltid blitt respektert av mange sivilisasjoner og religioner rundt om i verden, og er en veldig populær olje. Den er eksklusiv og dyr olje. Den har en verdig plass for mange livssituasjoner og spesielle religiøse ritualer i feks hinduismen. Den har en behagelig treaktig duft,  som tiltrekker seg alle og behager sansene.

Den blir laget ved dampdestillasjon av trær som er 40 til 80 år gamle. Den eldre treet, gir en mer intens duft og olje. Sandeltre eterisk olje har anti-inflammatorisk, er slimløsende, lindrer spasmer og har en beroligende effekt. Den har også beviselig helbredelse av sår og arr, beroliger huden.

Takket være sin anti-inflammatorisk egenskaper brukes til å behandle betennelse i urinveiene, støtter hyppigere vannlating og spyler bort giftstoffer fra kroppen. Den stimulerer også evnen til å konsentrere seg og fungerer også som et afrodisiakum.

patcholi essensiell oljer

Patchouli

100% eterisk olje Patchouli (. Lat Pogostemon cablin og virker som et afrodisiakum, lindrer spenninger og stress, konsentrasjon, meditasjon.

Patchouli (patchouli) er en busk som stammer fra de tropiske deler av Asia. Den essensielle oljen er oppnådd ved dampdestillasjon fra bladene. Aromaen er jordnær, litt søt og krydret.

Oljen ble opprinnelig brukt for sine insektavvisende egenskaper, som en frastøtende eller som beskyttende olje på klær og tekstiler. Senere ble de helsemessige fordelene kjent og er i dag en av de mest allsidige eteriske oljene i markedet. Den har antiseptisk, anti-inflammatorisk, antidepressiv effekt, hjelper som middel i behandling av eksem og psoriasis;

Oljen hjelper til å slappe av og i meditasjon. Den fungerer som et afrodisiakum og stimulerer kjønnshormoner, østrogen og testosteron, noe som øker den seksuelle opplevelsen.

Patchouli eterisk olje, har vært brukt som et afrodisiakum i hundrevis av år.

clove nellik essensiell oljer

Nellik (Clove)

100% eterisk nellikolje (Lat syzygium aromaticum ) stimulerer sansene og positiv effekt på følelser :

   – gi slipp og slapp av med denne oljen som fjerner spenninger og stress.

Umiskjennelig aroma av nellik gir oss assosiasjoner om god mat og gjærbakst og kaker, men det gir også hyggelige følelser, virker beroligende og harmoniserer. Denne krydrede duften har antiseptiske og desinfiserende effekt.

Denne essensielle oljen er også egnet for å motvirke trøtthet, nerve reller muskelbelastninger. Den styrker fordøyelsen.

Må ikke brukes på sensitiv hud, og høyt blodtrykk.

Sitron, citronella

100 % eterisk olje sitron ( Lat Citrus Limon ) stimulerer sansene og positiv effekt på følelser :

 • oppmuntring og forfriskning humør , konsentrasjon

Frisk sitron duft oppmuntrer og stimulerer sansene og motvirker trøtthet og stress. Essensiell sitronolje har sterk antiseptisk og rensende effekt, og strammer opp porene og virker lysnende på huden. Sitron essensiell olje er også effektiv for cellulitter.

Jasmine Essential Oil

Jasmine

Jasmine er en blomstrende busk som  med sin skjønnhet gir en søt duft. Den gir fra seg en intens duft i skumringen,  og små mengder av den essensielle oljen samles om natten.

Jasmine eterisk olje stimulerer frigjøring av serotonin, som induserer avslapning og hever stemningen. Den skaper en romantisk atmosfære og lidenskap , er et veldig kjent afrodisiakum.

Essensiell olje av jasmin bidrar til å avlaste smerte og fremmer melkeproduksjonen hos ammende. Det lindrer og reduserer symptomer på søvnløshet og skaper en fredelig og lang søvn. Den passer derfor godt å dryppe noen få dråper på sengetøyet i skuffen etter vask.

Det har også antiseptiske egenskaper.

geranium essential oil

Geranium

100% eterisk olje Geranium (. Lat Pelargonium …)  lindrer spenninger og stress og virker antidepressivt .
Geranium kalles også “Muskat”.

Geranium oljen er utvunnet fra bladene gjennom destillasjon med damp og floral duft, og har en sødme av rose og bergamot skarphet. I likhet med andre blomsteroljer, virker den antidepressivt. Det har hemostatiske egenskaper og brukes til behandling av skader fordi den fremmer sårheling.

På grunn av sin rensende og antiseptiske virkning og evnen til å balansere sebum (talg) produksjon, er denne oljen ofte brukt i hudpleie. Det er derfor svært egnet for ekstremt tørr eller fet hud. Geranium essensiell olje stimulerer lymfesystemet, og på grunn av sin vanndrivende effekt er den nyttig i behandling av cellulitter, væskeansamling og hevelse i anklene. Geranium olje er også effektiv for overgangsproblemer, lindrer premenstruelle smerter, og hjelper til med andre problemer forårsaket av varierende hormonnivåer.

Siamese therapy lemongraass og lavender collections

Sitrongress (Lemongrass)

Lemongrass er en 100 % eterisk olje med sitrongress ( .Lat Cymbopogon flexuosus) og en av de mest populære duftene i typiske duftlys, duftpinner og oljebrennere. Dette både på grunn av den friske lukten, men også følelsen av energi og måten den frisker opp luften.

 • Lemongrass: Oppmuntring og forfriskning humør, øker konsentrasjon.

Sitrongress kalles ofte bare og er bedre kjent som det engelske navnet “lemongrass”. Lemongrass er en svært populær duft, og er kjent for sin myke og friske sitrus duft. Lemongrass påvirker sinnet, men også kroppen på grunn av sin lindrende effekt på muskelspenninger etter fysisk ytelse . Den essensielle oljen har en antibakteriell virkning , og renser luften.

Lemongrass brukes ofte til å behandle ben og muskelspenninger, og i kosmetikk er den brukt for å behandle og forebygge fet hud og akne.

Viktig å vite om essensielle oljer:

 • Essensielle oljer skal i all hovedsak ikke brukes direkte på huden, men dryppes i feks en carrier olje (baseolje), hudpleiekremer, badevann, oljebrennere osv. Man blander dem altså ut, ved å feks dryppe noen dråper feks i en baseolje eller en krem.
 • Man bruker mange naturlige essensielle oljer i naturlig skjønnhetspleie på grunn av deres egenskaper.
 • Når du bruker essensielle oljer, bør du bruke naturlige oljer. Du bør vite hvor oljene kommer fra og om de er ekte. Mange oljer på markedet inneholder syntetiske dufter, som ikke har de samme egenskapene som ekte essensielle oljer ha.
 • Gravide skal i hovedsak heller ikke bruke essensielle oljer, utenom i de utblandede forhold eller de oljene som KAN brukes for gravide og ammende. Essensielle oljer taes opp i blodbanene våre. Om en olje kan brukes av ammende og gravide, må du sjekke på produktene eller lese deg opp på hvilke oljer gravide og ammende kan bruke.

Man blander ofte essensielle oljer med baseoljer, fordi de er så konsentrete og skal ikke brukes direkte på huden. Her har du et utvalg baseoljer, som du kan bruke til dette formålet. 

 

0
LAGT I HANDLEKURVEN