Det viktigste du gjør for huden din, akkurat nå:

fuktighet ansikt1

Hudpleie er ikke “one- fits- all” og hudens behov forandrer seg gjennom året. På høsten og vinteren opplever mange at huden blir tørr og dehydrert, så nå er det å tilføre masse fuktighet, som gjelder de aller fleste.

Men først, husk en god skrubb.

Å skrubbe huden gir en mer glødende, frisk hud, samt at den gjør all annen pleie mer effektiv. På høsten blir huden ofte tørrere og da er skubben viktig fordi det fjerner den tørre huden (dødehudceller), det fremmer cellefornyelsen, men det gjør også at fuktigheten i produktene absorberes lettere inn i huden.

Etter en god skrubb, ser huden friskere hud, man får mer glød og huden føles ikke lenger så “stram og gusten”, som mange føler på denne tiden av året. Så til det viktigste budskapet i dette blogginnlegget. Fuktighet.

Fuktighets serum

 

Hvorfor er fuktighet så viktig?

Huden vår består (enkelt sagt) av hyaluronsyre og collagen og elastin. Hyaluronsyre er fuktigheten/vann og collagen og elastin, er det som gir smidighet og elastisitet i huden.

Jo eldre vi blir, desto viktigere er det å bruke ingredienser i produkter som gir fuktighet eller som stimulerer collagenproduksjonen. Det vil forebygge og behandle rynker og fine linjer. Og du vil rett og slett føle deg friskere og få mer glød i ansiktet

Mangel på fuktighet i huden, vil enkelt sagt, gjøre at “fibrene i huden strekkes” og hvis huden mangler fuktighet over tid, kan denne “strekken” bli permanent og vil vise seg som rynker og ujevnheter, når man mister hyaluronsyren og collaget med alderen. En tørr og dehydrert hud kan også se litt slapp og sliten ut.

Akkurat nå er det altså fuktighet vi bør fokusere på.

Fuktighet vil forebygge slapp, sliten og gusten hud, og aldring på sikt. Det gjelder for alle hudtyper, også fete hudtyper. Å tilføre ren fuktighet er viktig for alle hudtyper, og spesielt når luften rundt oss er tørr og kald.

Du kan selvsagt bruke rene fuktighetsgivende kremer, men jeg vil slå et slag for serumene og ansiktsprayene, som gir ekstra mye ren og god fuktighet.

Dette er produkter med små molekyler, som absorberes raskere og lenger inn i huden,nettopp på grunn av de små molekylene.

Det er mange som føler at de fuktighetsgivende serumene kan være for “tynne” eller tyntflytende, men det ligger i mange av de rene fuktighetsgivende produktenes natur. Det du gjør om du føler produktene gir for lite smøring* av huden eller for lite pleie, er å velge et mer oljebasert fuktighetsserum eller forsegle fuktigheten inne med en rikere dag- eller nattkrem utenpå..

Serum for moden hud

Det er forskjell på hydrating og moistruizing.

Du har helt sikkert hørt både hydrating og moisturizing, som begge betyr fuktighet på norsk.

Moisturizing er mer “oljebasert” fuktighet, mens Hydrating er den fuktigheten som virker mer “vannbasert”.

En rikere krem inneholder mer oljer, og oljer binder også fuktigheten til seg. Så en kombinasjon av ren fuktighet og oljer, eller en rikere kirem, gjør godt for en dehydrert hud.

En av de vanligste fuktighetsgivende ingrediensene er Hyaluronsyre, en ingrediens som binder til seg fuktighet også. 1 gram hyaluronsyre kan bide opptil 1 liter vann, eller 1000 ganger sin egen vekt. Så du forstår sikkert at det er en ingrediens som gir mye fuktighet til huden og som passer til alle hudtyper.

Dette er gode fuktighetsgivere vi virkelig kan anbefale om du har tørr og dehydrert hud.

Dersom du føler at huden er ekstra tørr og “vanskelig” for tiden, anbefaler jeg at du legger inn litt ekstra pleie i form av fuktighetsmasker.

0
LAGT I HANDLEKURVEN