Hva brukes Aloe Vera til?

Hva brukes aloe vera til?

Aloe Vera sin mirakuløse kraft ligger plantens blader, og nærmere bestemt i de 200 aktive ingrediensene planten inneholder, inkludert vitaminer, mineraler, aminosyrer, polysakkarider og enzymer. Synergien av alle disse komponentene gir effekter, som ikke kan matches av andre kjente behandlinger.

Aloe Vera virker på mange områder og problemer.

Aloe Vera og sirkulasjonssystemet

Fordelene med Aloe Vera for det kardiovaskulære systemet (hjertet og blodomløpet) har vært kjent i århundrer. I det kinesiske imperiet i det 17. århundre f.Kr., pleide de å anbefale inntak av Aloe Vera for å regulere blodtrykket ved både høyt og lavt blodtrykk. Aloe Vera reduserer åreforkalkning i årene, (angina pectoris) og reduserer LDL-kolesterol og triglyserider, noe som igjen gir en økning av HDL-kolesterol (kolesterolet som er gunstig for helsen). Det anbefales to teskjeer Aloe Vera før frokost.

Aloe Vera gjør godt for huden

Aloe Vera og den kosmetiske anvendelsen innen hudpleie, er det som er mest kjent over hele verden. Det er en kraftig cellefornyer som hydrerer de dypeste lagene i huden. Aloe Vera virker som en lett solkrem, reduserer og beskytter mot aldring, lindrer smerter ved brannskader osv.

Aloe Vera er også veldig bra i behandling for kviser og uren hud. Saponinene, som er tilstede i Aloe Vera, har evnen til å forvandle hudormer/talg, som er en oppbygging av oljer og hudrester i porene til såpe, og gjør det lettere å bli kvitt dem. Også, takket være dens antibakterielle egenskaper, kan jevnlig bruk av Aloe Vera føre til reduksjon av betennelser, og at man kan bli helt kvitt kviser.

Aloe vera er betennelsesdempende for huden

Aloe Vera er mer enn en fuktighetskrem for huden

Mange tror at Aloe Vera er en naturlig fuktighetskrem, men det er ganske motsatt.

Det er en kraftig astringent,  som har evnen til å dyptrense de tre lagene i huden. Aloe Vera renser porene og glandulære kanaler så godt, at næringsstoffer og vann mye lettere trenger gjennom det hypodermiske laget. Selv om Aloe Vera brukes for alle hudtyper, anbefales det spesielt for fet eller akne utsatt hud. Aloe Vera beholder vann, uten å gjøre huden fet, og fuktighet er essenstielt i behandling av kviser og uren hud..

På grunn av sin arr- og sårlegende egenskap, virker den også på strekkmerker (pga oppvekst /vektøkning, graviditet, slanking, dietter, etc …). Etter at Aloe Vera har penetrert huden grundig, kan man med fordel bruke fuktighetsgivende lotion for å øke effekten av denne pleien.

aloe vera for huden

Aloe Vera hjelper fordøyelsessystemet

Fra tidenes morgen har Aloe Vera vært kjent som en regulator for fordøyelsessystemet. Mage- og duodenale sår kan behandles med en spiseskje Aloe Vera oppløst i vann, to eller tre ganger om dagen. Den virker som et alkalinerende middel, som motvirker overdreven surhet ved å normalisere den indre pH-verdien i magen. Aloe Vera gjennoppretter floraen i tarmene og tarmveggene.

For å helbrede sår, er det svært viktig å ikke bare bekjempe surheten, men også hjelpe det skadede vevet å regenereres. Ved langsom fordøyelse og en følelse av tyngde i magen, vil bare en spiseskje Aloe Vera juice før måltider, lette fordøyelsen, takket være virkningen av enzymer og koenzymer den inneholder.

Aloe vera er bra for fordøyelsen
aloe vera er godt for lever og vaskulære systemet

Det hepatobiliære systemet

Det hepatobiliære systemet er en del av det menneskelige fordøyelsessystemet. Den består av leveren, bukspyttkjertelen og galleblæren.

Aloe Vera er en kraftig blodrenser, som stimulerer leveren og bukspyttkjertelen. Krommet, som planten inneholder, støtter insulinproduksjonen, og virker bekteriedrepende inne i tarmen. Den forenkler altså fordøyelsen, og eliminerer bakterier i fordøyelseskanalen. Aloe Vera forhindrer også forekomsten av leversykdommer.

Takket være at Aloe Vera inneholder kolin, kan det bidra til å kurere noen former for hepatitt A og B. Merk! Under alle omstendigheter er det nødvendig å følge en medisinsk behandling og en streng overvåkning, for å finne den mest hensiktsmessige behandlingen.

Kulpen til Aloe vera - også for benstrukturen vår

Bensystemet

Reumatisme, slitasjegikt og leddgikt kan også behandles ved bruk av Aloe Vera. Dens anti-inflammatoriske- og smertestillende egenskaper, er svært nyttig for behandling av denne type sykdommer. Det kan gjøres både ved å av inntak av plantens masse (pulpen, som den kalles), eller som ferdig Aloe Vera juice.

Aloe Vera har en enzymatisk evne til å fullstendig absorbere næringsstoffer, og man unngår dermed oppgygging av ufordøyde substanser i tarmene, som oftes er den viktigste årsaken til antigen/antistoffreagksjoner i reumatiske og arteriske prosesser. Acetylsalisylsyren, som finnes i Aloe Vera planten, reduserer smerte og betennelse.

Luftveiene har også nytte av Aloe Vera

Aloe Vera har en bronkodilatorisk (effekt som påvirker luftveiene, slik at de utvider seg eller holder seg åpne) immunmodulerende og anti-inflammatorisk effekt, og reduserer dermed allergiske astmasymptomer. Dette skyldes de aktive komponentene i aminosyrene, som finnes i Aloe Vera, hovedsakelig aloemicin og metionin, som virker som bronkodilatatorer, og letter oksygen/karbonmonoksidutvekslingen.

Du kan få gode resultater for forkjølelse, vanlig influensa og astma med å puste inn Aloe damp. Inhalering av Aloe Vera damp letter luftveiene, og fremhever altså bronkodilatasjon.

Merk: Siden effekten ikke er like umiddelbar som antihistamin, bør den ikke  ære det eneste middelet som brukes for bihulebetennelse og akutt astmatisk krise.

Aloe Vera og “skjønnheten”

Aloe Vera for skjønnheten

Aloe Vera og skjønnhet er noe som stammer fra fortiden, flere årtusener tilbake. Det er skrifter som beskriver at Cleopatra og Nefertiti brukte Aloe Vera-planten for hudpleie-  og skjønnhetsbehandlinger. Denne tusen år gamle planten, har blitt brukt siden antikken for å bevare den naturlige skjønnheten. Det er blitt beskrevet som den evige ungdommens plante, et naturens mirakel.

Aloe Vera hjelper hudfarge og hudtone

Huden i ansiktet er et av kroppens mest utsatte områder, fordi det er den delen (sammen med hendene) som ikke konstant er tildekket av klær. Huden i ansiktet derfor mer utsatt for å blir slitt, tørr, urenheter og  merke tidens tann.

Det er mange alderstegn, som kråketær, fine linjer, rynker, poser under øyene, som man ser først, og dette skjer pga ytre påvirkning og frie radikaler, som bryter ned cellene våre. Aloe Vera kan redusere effekten av dette ved en “såpifisering”, en PH-regulering, ernæring, med sin bakteriedrepende virkning og sin anti-septiske egnskap.

Er du ikke enig i at Aloe Vera er en spennende plante? Så mange århundrer hvor Aloe Vera har vært brukt til uttalige bruksområder. Aloe Vera har faktisk fått en ny æra, og er mer populær enn noensinne.

Aloe vera i hudpleie

 

Aloe vera er mye brukt i hudpleie

Flere av våre leverandører bruker selvsagt også Aloe Vera i sine produkter pga de fantastiske egenskapene den har, Mario Badescu som er kjent for sine effektive hudpleieserier, hvor Aloe Vera brukes i både renser, tonere og futktighetskremer.

Hos 100% Pure, som kun inneholder naturlige ingredienser, finner du Aloe Vera i flere produkter, alt fra rene aloe vera masker, gode dusjsåper, bodybutters, serum og flere typer sminke.

DG Hand and Foot Cream inneholder Aloe Vera også.

Som vi sier i Karma.no – Beauty Inside Out – det er virkelig Aloe Vera`en! 🙂 

0
LAGT I HANDLEKURVEN