Riktig makeup for en voksen hud

Makeup for voksen hud

Riktig makeup for en voksen hud.

Det sies at “50 er de nye 40”, og selv om det er viktig å omfavne alderen og at den er bare tall, så vet vi alle at en aldrende hud, kan forsterkes eller gjøres “eldre” hvis man bruker feil sminke.
 
Veldig mange finner sin måte å sminke seg på i 20 – 30 årsalderen, og veldig mange holder seg til den måten hele livet. Det som er litt dumt med det, er at den måten man sminker seg på når man er 20, ikke er like flatterende når man er 60.
 
Det skjer mye med huden når vi blir eldre. Når vi blir eldre, kan det være vanskelig å vite hva som faktisk fungerer når vi er i en annen fase av livet, enn når huden er “flawless” som ung hud er. For det er virkelig mulig å omfavne huden med nydelig makeup, som støtter huden, som er flatterende og fremhever alt som er så fint med voksen hud. Ja, det er mulig og du trenger bare noen få justeringer i makeuprutinen din.
 

Dette skjer med huden når vi blir eldre. 

Aldringen skjer gradvis og er forskjellig fra menneske til menneske, men husk at det er som med god lagringsvin, vi blir bare bedre og bedre med tiden. Men en naturlig aldring, som alle opplever, involverer at celler og bindevev i huden reduseres og dør med tiden, og vi mister volum og elastisitet. Det gjør at huden kan bli litt mer “saggete” og vi ser at rynker og solskader (pigmentflekker) blir med synlige. Mange får “melasma”, som vises som mørke flekker i huden og at huden virker mer ujevn.
 
Før vi når overgangsalderen opplever kvinner et hormonskifte, med reduksjon i østrogen og økte nivåer av androgener. Det påvirker  også huden vår. 
 
Samtidig synker også antallet celler med pigmenter (melanocytter) og huden virker tynnere og mindre elastisk. Huden blir tynnere over tid. Blodårer blir svakere og porene produserer mindre olje, noe som gjør at huden blir tørrere og mer dehydrert, og ofte mer sensitiv. 
 
Vi kan ikke gjøre noe med den naturlige aldringen. Det er livets gang. Men det er ting du kan gjøre for å ta vare den, slik at prosessen går litt saktere og blir  mindre synlig. Å bruke solkrem feks, er en av de tingene, som forebygger solskader i voksen alder. Vi skal ikke gå inn på anti aldring her, men snakke litt om hvilken type makeup og makeup rutine, som er best for en voksen hud. Den som både som pleier huden,og som gir den en ungdommelig glød og et jevnere utseende.

 

Hvordan endrer du eller tilpasser du makeupen med alderen?

Først og fremst, rynker er beviset på et levd liv og noe vi skal omfavne.  Franskmenn sier hvor mange år har du fått, mens vi nordmenn sier at vi er så og så gamle. Det synes jeg vi også skal tenke på.
makeup for en moden hud

Duggfrisk hud i ansiktet. 

Det som kjennetegner en sunn, frisk og ung hud, er at den er duggfrisk /dewy. Huden har myke linjer og litt refleksjon/blankhet i seg.
 
Grunnlaget eller selve basen for makeupen er viktig. En god daglig rens og fokus på skrubb, som øker cellefornyelsen, får frem den friske huden.  Mye fuktighet er også veldig viktig for en moden hud og for ikke å snakke om høy solfaktor. En moden hud får veldig lett pigmentflekker, og kan kun forebygges med høy solfaktor, når du er i solen.
 
I dag ser vi ikke så mye av tynne, buede øyebryn, tungt dekkende foundation og matte, dekkende pudder. Makeupen idag skal være mer naturlig. Det som gir den friskeste huden, er naturlig, sunn makeup, som gir næring til huden og pleier den, samtidig som at den fremhever deg. Slikemyke teksturer, som BB creams og fargede fuktighetskremer er tipp topp. Kremrouge i stedet for pudder kan fremheve eplekinnene, som kjennetegner en ung hud.  
 
En god primer med masse fuktighet glatter ut fine linjer og legger grunnlaget for en dewy makeup. Luminous Primer fra 100% Pure er min absolutte favoritt, full av antioksidanter og fuktighet, føles den som fløyel på huden.
 

Lette pudder

Full dekkevne på pudder med matt finish,vil fremheve fine linjer og rynker, og det bør man unngå. Det gjør at en voksen hud ser tørrere ut og at makeupen ser mer flakete ut. Det er ikke det du ønsker med en voksen hud. Bruk heller et gjennomsiktig setting pudder og påfør med en lett hånd. 
 

Fuktighetsgivende ingredienser

Siden huden produserer mindre olje når vi blir eldre, trenger du makeup med fuktighetsgivende ingredienser. Dette inkluderer Vitamin E, Hyaluronsyre, Glycerin og Aloe Vera.  Hvis du ønsker den beste makeupen for voksen hud, se etter de ingrediensene. De gir en sømløs finish, og med en dose fuktighet gjør at huden både føles og ser mykere og mer glansfull ut.
 

Lyse leppefarger

Knallfarger og sterke mørke leppestifter kan overskygge dine flotte lepper. og kan gi et strengt utseende. Det å velge nude,naturlige farger og bærfarger, fremhever friskheten i leppene og det du ønsker å fremheve. 
 

Finnes det god makeup for voksne kvinner?

Finnes denne makeupen? JA, definitivt, og selv om man blir litt eldre, er det masse herlig makeup, som gjør opprettholder en frisk, ungdommelig hud og look og som fremhever hudens mest glansfulle egenskaper.
 

Tips til produkter jeg anbefaler for voksen hud:

 
 

Fruit Pigmented® Water Foundation

Den beste makeupen for en voksen hud, starter med en godt renset hud og god fuktighetsbase med serum og krem. Over dette (og primeren jeg nevner over)  er denne fuktighetsgivende foundation med høy dekkevne, en foundation som jevner hudtonen, reduserer rødhet og fjerner ujevnheter med en lett silkeaktig finish. Ikke for for mye glans, men heller ikke matt.  Den inneholder den anti aldrende rødvins reservatrol (som er et sterkt antioksidant og virker anti aldrende og beskyttende) og anti oksidanten grønn te. Den inneholder også mykgjørende og fuktighetsgivende aloe vera, som gir et hint av den duggfriske finishen man ønsker. Moden hud ser både fuktet og sunn ut med denne.
 
BB Cream fra 100% Pure, Climate Veil fra Evolve er også kjempefine for en voksen hud, fullt av fuktighet og pleiend eingredienser.
water foundation 100% Pure for moden og tørr hud

Fruit Pigmented® Lip Glaze

Matte leppestifter kan fremeve i fine linjer i modne lepper. I stedet bør du gå for en silkemyk, kremete leppestift eller en soft matt finish som har mye fuktighet i seg. Denne lipglazen er dypt fuktighetsgivende og har også antioksidanter fra frukt pigmenter i seg. Den har en semi gloss, naturlig fargepigment. Perfekt for alle aldre, og også alle over 50 (eller 40 – 50 – 60 osv) 🙂
 
De nyelige lipglossene fra 100% Pure er også veldig fine, og pleier leppene. FIne til deg som ønsker litt glans. Dersom du ønsker en skikkelig glansfull leppestift som sitter, er Pomegranate Oil Anti- Aging Lipsticks også veldig gode.
100% Pure lip glaze for tørr lepper og moden hud

Ultra Lengthening Mascara

Hvis elastisiteten i øyelokkene begynner å minke, ikke bekymre deg. Denne fruktpigmenterte formulaen forlenger og løfter vippene. Vippene får masse næring med økologisk grønn te og Vitamin E. Dette er den maskaraen, lengde på vippene og kosten gjør den lett å påføre med perfekt resultat. Den separerer, definerer, løfter og gir ekstra lengde til vippene. 
Ultra lenghtening Mascara fra 100% PUre

Green Tea Fiber Brow Builder

Når vi blir eldre, blir øyenbrynene naturlig tynnere og mer “sparsommelige”. Man mister ofte litt av dem. Denne øyenbrynsfargen har en kost som gjør det enkelt å påføre farge og gir også næring til brynene. Den fyller på der du trenger og gir et utrykk av fyldigere bryn og som lett formes med børsten.
Green tea brow builder fra 100% Pure frukt pigmentert makeup
 
Kvinner blir bedre med tiden, det vet vi alle:) og siden vi blir bedre, bør makeupen også bli det. Det er ikke noen som helst grunn til at du skal slutte med makeup i alle fall. Unngå kjemisk fremstilt makeup, som kan tørke ut huden din og gi deg allergier. Siden vi blir mer sensitive med alderen og også pga miljøet rundt oss (og med stress osv) så blir huden mer påvirket av de kjemiske og syntetiske ingrediensene. Og så er de jo ikke akkurat pleiende for huden heller.
 
Husk å ta vare på huden, med masse fuktighet og god pleie, og en makeup som tar vare på huden din. 
 
Makeupen til 100% Pure er frukt pigmentert. Det betyr at det ikke er noen kunstige fargestoffer i den, alle ingrediensene er 100% naturlige, og godgjørende for huden.

Det er derfor vi kaller den for skincare makeup – hudpleiemakeup. 

 
Den er god for alle aldre, også for deg over 50 – selvsagt. 
 

Produkter omtalt i dette blogginnlegget : 

Se flere av disse og frukt pigmentert makeup her: 

Mascara 

Leppestifter

Water Foundation 

Øyenbrynssminke

0
LAGT I HANDLEKURVEN