Visste du at konvensjonell makeup kan gi uren hud og…det som verre er…

Naturlig makeup fra 100% Pure

Ønsker du sminke som er bra for huden din?

Vi synes det er så gøy at så mange har blitt mer bevisste på hva mye av den konvensjonelle makeupen er laget av, og at den ikke er spesielt bra for huden vår.

Med konvensjonell makeup menes den sminken som “alltid har vært der”. De er den sminken som oppfattes som mest vanlig og som selges over hele verden, og over 90% av makeupen i verden. Alle de store makeupmerkene er konvensjonell makeup, og den er i all hovedsak ikke naturlig eller økologisk.

Konvensjonell makeup kan gi uren hud, gi allergier og hudirriasjoner og ikke minst tilføre skadelige stoffer til kroppen din? Lær mer om hva konvensjonell makeup kan gjøre med huden din – og ikke minst hvilke ingredienser du bør unngå.

Hvorfor bør du velge makeup, som er fri for syntetiske ingredienser?

Jeg har selv opplevd å få uren hud av enkelte typer konvensjonell makeup, særlig foundations og solpudder. Store kviser og underjordiske «byller» var resultatet i årevis, som jeg slet skikkelig med, og som jeg ikke ante var på grunn av sminken. Det var ikke før jeg oppdaget mineralmakeup for mange år siden, at jeg ble kvitt de store, røde og mange ganger betente klumpene i kinnene mine.

Det var tydelig at jeg ikke tålte sminken og at porene mine ble “tette” pga sminken. (smuss, fett og rester av makeupen som legger seg i porene og huden reagerer på). Jeg kan ikke si med sikkerhet at det bare var sminken, som fikk disse røde, vonde kvisene for noen år tilbake, men jeg har prøvd konvensjonell foundations og solpudder senere, og jeg får dem tilbake etter få dagers bruk, så det er ganske sikkert det.

Jeg har  alltid hatt en «acne prone» skin (hatt lett for å få kviser og har slitt med det både i tenårene og i voksen alder) og jeg har alltid måtte jobbe mye med huden, for å holde den ren. Og jeg vet hvor viktig det er.

Alle “klumpene” /dyper kvisene i kinnene forsvant da jeg sluttet med konvensjonell foundation og solpudder på tidlig 2000- tallet, selv om jeg fremdeles kunne ha kviser og uren hud ellers. Jeg gikk faktisk til hudpleiebehandlinger 1-2  ganger per måned i flere år, og brukte tusenvis av kroner på produkter i tillegg, men ble aldri helt bra. 

Det som gjorde at jeg ble HELT kvisefri, var to ting. Det ene var at jeg begynte å bruke kun naturlig makeup, og så begynte jeg å følge et skreddersydd hudpleieregime, for min hudtype. Jeg ble introdusert til skreddersydd hudpleie da jeg begynte med Karma.no og ble mer enn middels interessert i dette, og jeg innførte faste rutiner i tillegg til en del spesialprodukter for kviser, og til slutt fikk jeg kontroll over urenhetene.

Jeg bruker idag alle våre merker og jeg er veldig nøye med å følge rutinen, hver kveld og unner meg mye ekstra pleie så ofte som mulig.

Mange jeg møter idag, skjønner ikke at jeg har hatt en så dårlig hud, når jeg snakker om det, og det er jo positivt, mener jeg og viser at det virker.

Jeg forsto altså at naturlig makeup var viktig for min hud – og dette var lenge før jeg ble opptatt av ingredienser og rene produkter.

Jeg skjønt hvor utrolig viktig det er å bruke naturlig makeup, med RENE ingredienser og følge et godt hudpleieregime med GODE produkter. Det har gitt meg en god hudhelse. Nå har jeg over 10 år hjulpet andre til å forstå det samme, og vi får ukentlig tilbakemeldinger fra kunder, som nå opplever det samme.

Det er ikke så vanskelig som man tror.

Og budskapet er altså, MAKEUP kan skape urenheter og allergier, og dersom du sliter med uren hud, bør du tenke på hva du bruker av sminke.

Og for å si det enkelt, hvis mineralmakeup er 100 ganger bedre en konvensjonell sminke, så er fruktpigmentert enda MYE bedre og derfor jeg ” brenner sånn” for 100% Pure. Naturlig mineralmakeup er også veldig bra, men bare dersom den ikke inneholder nano- partikler som går gjennom hudbarrieren og inn i kroppen vår).

Sist jeg kjøpte konvensjonell sminke…så skjedde dette…

Jeg har oppdaget, etter flere år med naturlig makeup, at jeg ikke lenger tåler konvensjonell makeup. (Se på bildet, kan man vel si at jeg bør holde meg heeelt unna).

Jeg falt for fristelsen å kjøpe noen øyenskygger, da jeg var ute å reiste for en stund siden. Jeg gikk på taxfreen og tittet og klarte ikke å la være. Det er jo så mye lekker sminke. Men jeg må si at jeg angret fort- og bittert.

Bildet viser reaksjonen som kom etter noen dagers bruk,,,

Det begynte med litt svie, kløe.. og etterhvert hovne øyne, kinn, og så utslett rundt øynene, nedover kinnene og faktisk ut fra nesen. Og det ble mye verre enn det som vises på bildet.Det gjorde kjempevondt og jeg så virkelig ikke ut!

Jeg vet at jeg har reagert før, men hadde “glemt” det.. og det er faktisk slik at hvis man først har en allergisk reaksjon, kan det blir verre gang nr 2 og gang nr 3, og at det kan bli ekstremt.

Man kan, i verste fall, ende opp med å bli hyperallergisk. Så jeg må holde meg helt unna konvensjonell, syntetisk sminke, det er ihvertfall sikkert. (Dette er et utrolig stygt bilde, men legger det med, for å vise hvor ille det kan bli. Jeg var ganske fortvilet der…)

Allergi av sminke

 

Etter dette, så bestemte jeg meg for å finne gode NATURLIGE sminkemerker til Karma.no.

Og den reneste makeupen du kan finne er faktisk 100% Pure.

Makeupen fra 100% Pure er FRUKT pigmentert, det vil si at fargene er 100% naturlige og kommer fra frukt, bær og grønnsaker, og inneholder pleiende ingredienser som kakaosmør, sheasmør, oliven osv, som alt er sunt for huden. Det er ikek mineralmakeup heller (det kan være noen mineraler i noen av produktene, men det er lite). Dette er en patentert makeup, som du kan lese om her.

Jeg vet hvor mye ren makeup har å si for å holde huden ren, særlig om du sliter med uren hud og kviser, og vi skriver om dette fordi det er så utrolig mye rart (og skadelig) i konvensjonell makeup.

Og det er jo også slik at det ikke er bare fordi man kan reagere på det, at det kan fremkalle allergier, men også fordi det er stoffer i makeup, som går inn i huden, inn i kroppen, som ikke er bra.

– OG husk en ting er det du SER, den fysiske reaksjonen. Hva skjer på innsiden, når du utsetter deg for slike ingredienser?

 

En Åse med litt friskere hud

(sånn er huden min egentlig .. fra i sommer.. (tar lite bilder uten solbriller på sommeren, så det måtte bli et i solnedgang)

Hvilke produkter man bruker, er ens eget valg, men håper dette viser litt hvordan det KAN gå…  spør gjerne om du trenger hjelp til å finne produkter som passer for deg:)

Les om frukt pigmentert sunn makeup her >>

Les om hvilke fargestoffer som brukes i makeup her >>

Les om hva som finnes i leppestifter her >>

Lyst på en trygg og god leppestift? Sjekk alle de lekre leppestiftene fra 100% Pure her>>

Lyst på en nydelig blush?  Sjekk de lekre og gode blushene fra 100% Pure her >>

Og ikke minst, antioksidanter- les hvorfor dette er så bra for oss her >>

Klem fra

Åse

LAGT I HANDLEKURVEN