Super mat for huden din

Super mat for huden

Du har helt sikkert hørt om SUPERFOOD eller supermat? Er det det samme som SUPER MAT?

Supermat og superfood er egentlig et markedsføringsbegrep, som har oppstått i de siste årene i forbindelse med kosttilskudd. Det er ikke kosttilskudd jeg skal skrive om her, men super MAT (i to ord) og fortelle hvorfor denne supermaten, også er bra mat for huden vår. Mat for innsiden og utsiden.

Dette blogginnlegget handler om de matvarene, som er helt supre for oss mennesker og som alltid har eksistert, og som kommer fra naturen. Denne super konsentrerte maten som gir oss en bedre helse, virker anti innflammatorisk, gir oss vitaminer, mineraler, essensielle fettsyrer og anti oksidanter.

Er dette matvarer /ingredienser som også bra å bruke i hudpleie? Et rungende ja, til det.

“Du er hva du spiser”, sies det.

Det er ingen hemmelighet at mange matvarer virkelig er bra for helsen vår, de forebygger sykdom og aldring. Vi snakker om ingrediensene som beskytter oss mot nedbrytning av celler, er anti aldrende og virker anti inflammatorisk, i tillegg til en rekke andre gode egenskaper.

Naturen har en løsning – alltid.

Visste du at mye medisin også kommer fra naturen? Det forskes på og utvikles medisin fra naturen hele tiden. Ingrediensene og de kjemiske prosessene som foregår naturlig i naturen, er effektive for så mange sykdommer og tilstander i kroppen. Disse effektene kopieres og fremstilles syntetisk for å være stabile nok for å brukes i medisin. Det finnes utallige eksempler på det. For eksempel er morfin isolert fra opimumsvalmue og brukes som smertestillende, caspaicin er isolert fra chili og  som brukes som smertestillende  og sirkulasjonsøkende i feks varmeplaster og kremer.

Naturlige ingredienser er ikke stabile i seg selv, de råtner, om de ikke konserveres eller stabiliseres. Naturlige ingredienser varierer i kvalitet fra år til år, Det er bare å tenke på vin og vinårganger. Dårlige årganger påvirker vinen negativt og sånn er det med alle ingredienser fra naturen. Naturlige ingredienser må konserveres, som det heter, for at de skal være stabilt og brukes både som mat, medisin og i hudpleie.

Naturlig hudpleie inneholder det beste naturen har å by på, og forskjellen på de beste merkene i markedet, og de som “green washer” produktene sine, er at de er kompromissløse på kvalitet, driver med høyteknologi, og vet hvordan ingrediensene fungerer best sammen og hvordan de holder dem stabile for best effekt og holdbarhet.

 

Så til saken. Hva er super mat for huden din?

Det naturlig hudpleie handler om, er å sette sammen de beste ingrediensene og bruke de virkelig konsentrerte ingrediensene for ulike formål, på en trygg måte, for best mulig effekt.

Vi snakker om produkter som inneholder den “maten” vi vet er bra for innsiden av kroppen, og hva de også gjør på utsiden, med huden vår.

Jeg kan ikke nevne alle her, fordi det er dette mye av den naturlige hudpleien dreier seg om og som vi skriver mye om her på karmabloggen. Men jeg vil nevne noen produkter som inneholder sterke antioksidanter, vitaminer, mineraler og essensielle oljer, som alle er SUPER MAT for huden vår. 

SUPER MAT FOR HUDEN DIN

Dette er Ingredienser er gode for både innsiden og utsiden. Husk at huden, som er vårt aller største organ, og er den som hver eneste dag utsettes for frie radikaler fra varme, kulde, tørke, stråling og forurensning,og som må tåle mye. Det er jo  derfor det er viktig å ta vare å den fra utsiden også.

FRUKT OG BÆR i alle regnbuens farger.

Alle vet at det er sunt å spise frukt og bær Jo sterkere farge det er på frukten og bærene, desto sterkere antioksidanter, blant annet flavonoider, inneholder de. 

Blåbær, kakao, kaffe, granateple, rødbeter, acaibær, goji bær, tranebær, kirsebær, druer, bringebær, bare for å nevne noen få…

Flavonoider er antioksidanter, og  er en stor gruppe plantestoffer. Det finnes over 8000 ulike flavonoider. I planter virker de blant annet, som fargestoffer og til å lokke til seg insekter. De kan også beskytte plantene mot ultrafiolett stråling. En gruppe flavonoider kalt antocyaniner er med på å gi rødvin og blåbær den dype rød-blå fargen. Det er også mye flavonoider i sjokolade og te, og i vin (altså de røde vindruene).

Vindruer er dyrket frem for å kunne stå imot sopp, fuktighet og bakterier og det utvinnes noe som heter Reservatrol fra skallet, som benyttes i hudpleie. Det er et av de mest anti aldrende ingrediensene, beskytter også huden din mot det samme, varmen tøkre, fuktighet, bakterier og mot ultrafiolett stråling. 

For å beskytte huden og forebygge aldring, bør du altså se etter produkter som inneholder blåbær, kakao, vindruer (reservatrol) granateple osv.

Alle slike frukter og bær gjør underverk på huden.

Matcha green tea for huden din

GRØNN TE

Inntak av grønn te er linket til beskyttelse mot hjertesykdom, skader på lever og nyrer, og ikke minst kreft. Grønn te er et av de sterkeste antioksidantene som finnes, og er den mest aktive polyphenolen i grønn te.

Polyhenol er en fellesbetegnelse av kjemikalier som forekommer i planter. (fytokjemikalier) og de bekjemper frie radikaler, er anti inflammatorisk og virker også beskyttende mot kreftfremkallende midler.

Det sier seg kanskje selv at Grønn te også er en fantastisk ingrediens i hudpleieprodukter. De er svært beskyttende for cellene våre, veldig anti aldrende med andre ord, og virker inflammatorisk, i tillegg til flere andre fordeler.

En av de aller sterkeste antioksidantene i grønn te er EGCG som du blant annet finner i Matcha.

Flere av merkene våre bruker grønn te og EGCG og Matcha i produktene sine. Spesielt hos 100% Pure er grønn te veldig mye brukt pga de fantastiske egenskapene det har.

Green Tea produkter

SUPER FRØ OLJER

Du har helt sikkert hørt om FRØ – oljer som utvinnes fra frøene til nøtter, frukter, fra fiken, linfrø, chiafrø og mange andre

100% Pure Super Fruit Facial Oil ansiktsolje for tørr og dehydrert hud
100% Pure super fruit bal

Superfrø inneholder veldig konsentrerte vitaminer, proteiner og fettsyrer. Det finnes mange andre frø og nøtter, som man utvinner oljer fra, og som har en veldig fordelaktig påvirkning på huden.

Oljer finnes naturlig i huden vår og bidrar til å øke fuktigheten og holde på fuktigheten i huden. Oljer fra frø og nøtter lindrer kløe og styrker hudbarrieren vår og virker utglattende på fine linjer og rynker. De virker også antialdrende ved å beskytte cellene (antioksidanter).

Antioksidantene fra chiafrø har vist seg sterkere enn de fra Vitamin C og E til og med. De inneholder Omega 3 fettsyrer og er en god kilde til Vitamin B3 og sink. 

SuperSeeds er en helt spesiell hudpleieserie fra Wooden Spoon som er proppet fulle av unike oljer, som alle er super mat for huden din. De inneholder ikke vann eller noe annet, kun kaldpressede oljer, sammensatt med både kunnskap, lidenskap og ikke minst maksimal effekt for huden. Visste du at det inntil nylig ikke har vært mulig å utvinne oljer fra feks chiafrø til bruk i hudpleieprodukter, og at Wooden Spoon er den første som har gjort dette. De nye produktene fra Wooden Spoon er virkelig unike og gir en luksuriøs følelse, og ikke minst synlig effekt på huden.

MASKE FULL AV FUKTIGHET

Naturlige ingredienser og skjønnhetspleie dreier seg om å ta de beste aktive elementene som naturen har å by på og gjennom bioteknologiske metoder og dermatologi, stabilisere disse og “sette dem sammen” for optimale resultater for huden og håret vårt.

Dette er bare et lite utvalg og det finnes selvsagt mange flere ingredienser som er super mat for huden. 

Husk at sminke også kan være super mat for huden. All sminken fra 100% Pure er frukt pigmentert. Det betyr at fargene kommer fra frukt og bær som det står om overfor her, men også ingrediensene ellers. Som for eksempel Pomegranate Oil Anti Age Lipstick eller Cocoa Butter Matte lipstick, Dark Chocolate maskara, Green Tea Brow Builder, Cocoa Bronzer… listen er lang.

Les om fruktpigmentert sminke her >>

Dette er det vi lever og ånder for, finne de merkene som er best på dette, bruke naturen, vitenskap, miljøvennlig produksjon, emballasje, teknologi og ikke minst har en visjon om å bruke det beste naturen byr på og lage sunne og effektive produkter av det -og gi super mat til huden din.

Du kan også lese mer om antioksidanter og hvorfor det er så utrolig bra for oss her >>

0
LAGT I HANDLEKURVEN