Slik reparerer du solskader og reduserer pigmentert hud

Slik reduserer du hyperpigmentering og mørke flekker i huden

Slik blir du kvitt pigmenter og arr

Veldig mange opplever å få mørke flekker og hyperpigmentering i huden spesielt etter en lang sommer i solen.

Pigmentflekker og slappere hud, gjør seg mer gjeldende med alderen også. Disse flekkene kan sitte lenge i huden, og ofte blir de permanente. Spesielt om solen får godgjøre seg uten beskyttelse. Men har de først oppstått, kan det være en litt møysommelig jobb å bli kvitt dem. Men det er mulig å redusere dem og bli kvitt dem.

Heldigvis finnes det mange måter å redusere flekker i huden på, også hvordan du skal forhindre at du får flere solflekker på huden.

HVA ER ÅRSAKEN TIL AT MAN FÅR MØRKE FLEKKER/PIGMENTER ETTER SOMMEREN?

Solskader er en veldig saktegående prosess. Det er er UV- strålene som skader huden, og opphopningen av strålene gjennom en lang sommer, som blir mer og mer synlig når høsten kommer, når resten av huden blekner.

Selv om du har brukt høysolfaktor hele sommeren, er det mulig at noen av disse solstrålene trenger gjennom solkremen eller “sprekker” i solkremen. (husk å ta på nok og nøye). Det betyr at mange av oss, kan oppleve å få pigmentflekker, selv om vi har vært aldri så flinke med solfaktoren.

Hyperpigmentering er en respons på konstant UV eksponering.

Det som skjer er at hudcellene overproduserer melanin, som er hovedpigmentet i huden vår. Dette er egentlig et forsvar av huden, siden melanin stopper UV stråling i å ødelegge DNA`et ditt, som potensielt kan gi deg hudkreft.  Når disse hudcellene trigges av soleksponering, vil cellene forsvare seg selv, ved å lage melaningrike celler, som igjen sees på som mørke flekker eller fregner.

Selv om fregner er kjempefint, så kan disse solkyssede prikkene være et tegn på altfor mye soleksponering og det kan også være farlig. Du legger sikkert merke til at mørke flekker kommer hyppigere på steder som er mest utsatt for solens stråler:,ansiktet, brystet, skuldrene og håndflatene.

Nå som du vet hva det kommer av, kan vi konsentere oss om hvilke ingredienser som kan redusere mørke flekker/pigmenter.

100% Pure produkter for pigmenter til bruk på dagen

PRODUKTER TIL BRUK PÅ DAGEN

Nå vet vi at solen kan påvirke oss på mange måter. Hud som har blitt overeksponert for sol, kan oppleve å bli dehydrert og miste sin evne til å holde på fuktighet. Det kan føre til flassete hud, ujevn hudtone, store porer og rynker.

Hvis du har fått mørke flekker og tørr, dehydrert hud på grunn av  store, varme gule ballen på himmelen, kan disse produktene redusere disse solskadene.

100% PURE FERMENTED RICE WATER CLEANSER

Hvis du bruker lysnende ingredienser, kan du beholde gløden langt ut på høsten. Fermented Rice Water Cleanser bruker enzymer og fordelaktige næringsstoffer fra fermentert risvann (sake) til å lysne, gi fuktighet og mykgjøre huden din.

Sammen med shiitake sopp, lakris og sitrus balanserer den hudtonen, og gir en naturlig lysning av mørke flekker.

100% PURE FERMENTED RICE WATER TONER

For en optimal lysnende behandling, er denne toneren en absolutt nødvendighet. Den er laget for å lysne, mykgjøre og hydrere huden. En base av multevann renser den urenheter av huden, mens shiitake sopp, lakris og sitrus injiserer huden med denne balanserende toneren, og lysner pigmentert hud.

100% Pure produkter for pigmenter til bruk på dagen

HUSK SOLFAKTOR

Uansett hva du gjør, husk at dersom du skal bli kvitt mørke flekker og pigmenter, eller unngå å få dem, må du bruke solfaktor. Det er ikke noe bør bruke, du MÅ bruke det.

Vi har mange solkremer for ansiktet, med høy solfaktor, som gir god beskyttelse, samtidig som de pleier huden her er noen.

Green Tea SPF 30 beskytter huden mot skadelige UV stråler med høy solfaktor med zinc oxide, samtidig som den pleier og hydrerer tørr hud med grønn te og aloe vera.

Bisosolis Anti Aging Face Cream SPF 30 er en økologisk og vegansk solkrem til ansikt med anti-age egenskaper. Ideell for sensitiv hud. Passer alle hudtyper. Anti-age formelen beskytter hudens DNA takket være kraftige antioksidanter. I tillegg er denne solkremen svært fuktighetsgivende og etterlater huden oppstrammet og godt beskyttet mot solens UV-stråler.

Wooden Spoon Sunscreen 35 + with Superseeds – 50 ml er intenst næringsrik solkrem med høy solbeskyttelse 35 + for hele kroppen. Inneholder næringsrike superseeds og bringebær for ekstra anti aldrende beskyttelse. Perfekt til bruk i ansiktet.

100% Pure Vitmin C mask

NATTPLEIE FOR PIGMENTERT HUD.

100% PURE BRIGHTENING SERUM  har en formula som er spesielt utviklet for å lysne huden: Den inneholder collagen boosten Vitamin C og Sake, som revitaliserer huden tekstur og gjør den jevnere mens du sover. Aloe, rose hydrosol roer ned huden gir fuktighet og reparerer solskadet hud. Milde fruktsyrer fra sitron, tranebær og rosa grapefrukt revitaliserer huden og gir en strålende hudtone.

100% PURE DARK SPOT REMOVER

Sake er en melanin- regulerende ingrediens, som kan minimere hyperpigmentering og naturlig lysner mørke flekker. Denne Dark Spot behandlingen med matsutake sopp og andre plantebaserte “lysnere” jobber med å redusere arr og mørke flekker. ALoe Juice og rosehip olje hydrerer og gjennoppretter dehydrert after-sun hud. Den er ikke bare god til solskader, men hjelpe på akne arr også.

100% PURE MULTI – VITAMIN + ANTIOXIDANTS  PM SERUM

Den aller mest potente serumet for skadet hud, er den reparerende Multi-Vitamin + Antioxidants Potent PM Serum og den lever opp til navnet sitt. Denne ultra konsentrete serumet har en potent dose med 10% Vitamin C, 10% niacinamide, 10% Vitamin E, 1% retinol ogg 1% CoQ10, og er virkelig en drøm for deg som vil ha en balansert, glødende og ungdommerlig hud.

100% PURE MULTI – VITAMIN + ANTIOXIDANTS ULTRA RICH PM CREAM 

Det er en til som jobber hardt mens du sover og det er Multi-Vitamin + Antioxidants Ultra Riché PM Treatment. I tillegg til å mykgjøre huden din og booste en ungdommelig glød og struktur, er den laget for å lysne og gi jevnere hudstruktur. Den lysner pigmentering og gir en mer balansert glød, samtidig som den pumper fuktighet inn i huden. Retinol øker cellefornyelsen og gir en frisk og ungdommelig hud, mens du sover.

Husk alltid å bruke Solfaktor, når du bruker disse  produktene da de jobber med hudcellene og gjør huden enda mer sensitiv for UV stråler..

100% PURE VITAMIN C MASK
Denne masken er kanskje den mest potente lysnende masken ever. Denne pulvermasken gjør at pigmentering og mørke flekker bare kan “pakke sammen”. Camu camu extract, turmeric, og vitamin C samles med enzymer fra papaya og ananas og jobber målrettet mot mørke flekker. Masken er designet for å booste glød og kollagenet, som har blitt skadet av solen.

100% PURE VITAMIN C BOOST

Denne boosten er i pulverform, som blandes ut med vann. Deeet er svært konsentrert Vitamin C, som aktiveres i det du tilsetter vann, noe som gjør det helt ferskt og potent. Det gir glød og smidigere hud, reduserer og forebygger pigmenter, jevner hudtonen og stimulerer collagen- og elastinproduksjonen i huden.

Gode nattprodukter, som reduserer pigmenter og jevner huden

HVORDAN BEHANDLER DU HUDEN ETTER SOMMEREN?

Når sommeren er over, betyr ikke det at solstrålene forsvinner. Skikkelig solbeskyttelse hele året er vitkig! Selv om du ikke trenger å bruke den høyste solfaktoren på vineren, er det likevel viktig å beskytte seg og bruke en dagkrem med spf eller en spf over dagkremen. Hvis du ønsker å holde disse pigmentflekkene og solskadene unna, bør du altså lage deg en runtine hvor SPF alltid har en plass. Aldringen vil gå mye saktere.

HUSK AT DET KAN TA TID

Pigmentflekker er ikke noe som går bort over natten, det kreves behandling over tid og de vil vi minske over tid. En ukentlig eksfoliering er også bra for å fremskynde cellefornyelsen og redusere pigimenter og en ujevn hudstruktur. Eksfoliering er viktig i all anti aldrende behandling.

Masse lykke til, jeg skal selv jobbe litt med noen pigmentflekker jeg har fått i kinnene. Selv om jeg har brukt høy faktor i hele sommer, så har det blitt noen på meg også.. ?

Love, Åse

Nedenfor finner du produktene som er omtalt i dette blogginnlegget.

0
LAGT I HANDLEKURVEN