Få Karmafølelsen - med ditt eget hjemmespa - Karma

Få Karmafølelsen – med ditt eget hjemmespa

 

Tid for hjemmespa…

Ved normale tilstander, uten Covid – 19, er januar en måned, som for mange betyr en ny frisk start, rens og detox. Mange bruker måneden til “komme igang” igjen, og starter nye treningsregimer. #Sommerkroppen blir ofte brukt i tiden fremover, som mål for en sesong som er litt langt der fremme. 

Kanskje vi rett og slett skal tenke på oss selv, ta litt ekstra godt vare på oss selv akkurat nå? Jeg har snakket med mange som er litt slitne av alt som har skjedd, og vinter, kulde, mørke gjør ikke situasjonen så mye bedre..

SÅ det har vel aldri vært bedre tidspunkt å tenke litt hjemmespa…

Å lage sitt eget hjemmespa krever ikke så veldig mye. Det krever din oppmerksomhet og litt tid og noen produkter som kan gjøre underverker på kropp og sjel.

Det er tid for “me- time”.

 

SPA betyr “Health Through Water”.

Et spa er mineralrike vannkilder (helst ferskvann, men også sjøvann) og ment for å gi en helsemessig fordel for kroppen og følelsene våre.

Det er flere kulturer som har lange tradisjoner for spa eller helsemessige behandlinger, både i  feks Thailand, Malaysia, Marocco, Frankrike osv. De fleste har sine spesialiteter som Rassaoul leire og Thalasso, som du sikkert har hørt om.

Felles for de fleste SPA er at man renser kroppen, tilførerer mineraler, vitamnier, fuktighet, samtidig som man stilmulerer sansene, gjennom dufter, kulde, varme, massasje, vann og avslapning.

Jeg ELSKER spa og kan ikke få nok av det.. tar meg nok litt for sjelden tid til det bare. Men hver gang jeg gjør det, kommer jeg ut som et bedre menneske. Det føles ihvertfall sånn…

 

Huskeliste til hjemmespa

Det trenger ikke være så komplisert, men her er en liten huskeliste – tips til hva som kan gjøre din stund, til en god og deilig opplevelse.

Dette gjøres helst på badet, bare for å ha nevnt det 🙂 Men kan også gjøres på sofaen.. om du ikke har badekar.

 • Duftlys – sett det på en liten stund før du begynner, slik at duften får tid til å bre seg i rommet. 
 • Demp lyset om du kan, eller tenn masse stearinlys.
 • Finn frem en SPA musikk- spilleliste på Spotify.

 

Tips til produkter

 • Duftlys /oljelampe med essensielle oljer
 • Barberhøvel
 • Bodyscrub
 • Dusjsåpe
 • Badesalt, badeskum eller badeolje
 • Hårkur
 • Ansiktsskrubb
 • Ansiktsmaske
 • Kroppsolje eller body butter
 • Ansiktsserum/olje
 • En god nattkrem og øyekrem
 • Fot fil
 • Fotkrem, evt også en håndkrem

 

Sett på et duftlys eller en oljelampe med essensiell olje på badet, en liten stund før du starter, slik at duften får tid til å bre seg i rommet. Duftene av aromatiske oljer taes opp av reseptorene i nesen, og går videre til hypatalamus i hjernenn. Den gir så beskjed til “nervebanene” dine, om å slappe av (hvis det er avslappende oljer du bruker) og gjør deg allerede klar for å nyte.

Demp gjerne lyset på badet om du kan, og tenn noen stearinlys, og ikke minst, finn frem SPA musikk på Spotify og stemningen blir komplett.

HAR DU BADEKAR?

Dersom du har badekar, hell i varm vann, så varmt du bare klarer. Drypp gjerne badeskum, badesalt eller badeolje eller en essensiell olje i badekaret, og la det vente til du er ferdig med forberedelsene.

Forberedelsene før du går i badekaret eller dusjen.

Rens ansiktet med en god ansiktsskrubb først. Skrubb så kroppen godt med en god bodyskrubb.

Ta en hårmaske i håret og surr gjerne en turban av et håndkle rundt hodet.

Påfør så en god ansiktsmaske. Velg en ansiktsmaske til det du ønsker at den skal gjøre. Skal den stramme opp, gi masse fuktighet og plumpe huden, eller skal den rense /detoxe? (vi har mske til alle behov).

Nå kan du stige ned i badekaret og lene deg tilbake – og bare nyte.

 

Dette kan du gjøre mens du ligger der og slapper av…

Tenk på pusten din, pust dypt inn og ut, sakte…. fyll lungene så godt du kan og husk å puste med magen. Når du ligger der, prøv å tenke kun på pusten og slapp av i hele kroppen..Prøv å holde pusten litt før du puster inn og før du puster ut igjen… Dette “nullstiller” nervene og gjør underverker på kroppen…du vil merke at pulsen senker seg.

Når du har lagt i badevannet en stund og du føler for å “stå opp” kan du nå feks bruke en barberhøvel for å fjerne hår på beina, og gjerne en fotfil, hvor du filer hælene, som nå er myket opp av det varme vannet. Neglene kan du også file og fjerne overflødige neglebånd, nå som huden er myk.

Du kan også fjerne ansiktsmasken med en klut, før du går videre til dusjen. Bruk en god dusjkrem eller såpe, og skyll håret godt så alle rester av hårkuren er ute.

UTE AV DUSJEN…

Etter en dusj, tar du føst på deg et godt serum, en god øykrem og en nattkrem. Bruk gjerne en fotkrem og en kroppsolje, et body butter eller en body lotion.

Har du vært ute i sola, passer det godt med en After Sun eller en reparerende olje, som du smører godt inn i huden, over hele kroppen. Skal du ut på kvelden, er det nydelig med en olje med litt skimmer, som gir deg ekstra glød.

Ta gjerne på en ekstra god krem på albuene også.. (Her kan du bruke en god fotkrem, det gjør samme nytten:)

Bruk oljer og produkter med gode lukter som DU liker, det er hele opplevelsen.

HAR DU IKKE BADEKAR, gjør det meste før du går i dusjen… bare legg deg på sofaen eller tilbakoverlent i en lenestol. Slapp av 20 – 30 minutter for å la ansiktsmasken og hårkuren virke før du går i dusjen. Ta gjerne et fotbad mens du gjør dette, så myker du opp huden på hælene og neglene. Etter 20 – 30 minutter, fjerner du ansiktmasken med en varm lunken klut. Så tar du en kroppskrubb (fukt gjerne kroppen litt først) og skrubb og masser kroppen godt, og skyll av i dusjen.

Skyll ut hårkuren og kroppskrubben, og dusj som vanlig.

Etter et fotbad eller varmt bad, er huden myk, og det er perfekt tidspunkt å bruke en fotfil, og file godt før du tar på en god fotkrem. Bruk gjerne en liten pinsett og skrape bort neglebåndene, og fil neglene også.

Ta på en fin negleakk – husk base coat og topcoat, så har du fine negler på tærne hele ferien). 

Nå har hele kroppen fått en skikkelig god behandling.

Håper dette var til inspirasjon. Du trenger ikke gjøre alt. En god rens, skrubb, hårmaske og ansiktmaske, hvor du avslutter med å smøre både ansikt og kropp godt, gjør mye av den samme nytten. 

Flere av merkene våre har gode spa – produkter, gå til seksjonen for spa og velvære og tenk gjennom hvilke dufter som gir deg en god følelse og som du liker, og velg litt ut fra det.

 

0
Karma - Newsletter popup med datamaskin copy

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT!

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

Få nyheter, rabattkoder, konkurranser,

tilbud + råd & tips.

Meld deg på og bli med på alt det herlige som skjer!

LAGT I HANDLEKURVEN