Hva er Micellar Water og hvordan bruker du det?

micellar water

Vi får mange spørsmål om hva som er forskjellen på Micellar Water og andre renseprodukter og tonere.

Det er feks mange som lurer på om Micellar Water er en rens eller toner.. og om det holder å bruke micellar water, i stedet for en rens+ toner.

De fleste vi snakker med vet hva en rens og en toner er, men ikke alle vet hva et Micellar Water er, så les videre så skal vi forklare deg hva de tre er, både likhetene og forskjellene.

MICELLAR WATER

Et Micellar Water er en type ansiktsrens, som bruker miceller for å  fjerne smuss, olje, og makeup fra huden. Micellene er små molekyler som fungerer som magneter og tiltrekker seg urenheter, slik at de kan skylles bort uten behov for hard skrubbing og rubbing. De kan nesten sammenlignes med sminkepads eller servietter, siden du bare drar den over huden og at det ikke skal vaskes av.

☘️Micellar cleansere er gjerne milde og skånsomme mot huden, og de etterlater ikke en følelse av stramhet eller tørrhet etter bruk.

De er kanskje også mest populære nettopp fordi de er enkle å bruke, det er kjapt å rense huden met et micellar water, siden du drar det bare over huden med en pad, og du trenger ikke å vaske den av. Siden de er minimalt med “aktivitet”, passer den ofte også til en sensitiv hud, med mindre den er ment for akne og har mer aktive ingredienser i seg da. og den passer for de som ønsker det enkelt, men effektivt. Og bruker du naturlige micellar vann, så får du også en god hudpleie, og ikke fyllt av de ingrediensene i de ikke- miljøvennlige og syntetiske sminkeserviettene.

RENS

☘️En rens er så mye, og kan være både “oljebaserte og vannbaserte” og de kan være i alle former, alt fra balsam, gele, lotions, skum osv og hovedhensikten med en rens, er at de skal løse opp smuss, fett, olje, makeup, og som oftest skal vaskes av etterpå. Noen renser kan fjerne øyemakeup, noen har såpass mye enzymer eller ingredienser som ikke egner seg til øynene.

TONER /ANSIKTSVANN

☘️En toner toner er det samme som et ansiktsvann eller ansiktslotion og brukes etter en rens. Den har ofte ulike egenskaper, alt etter hva den skal gjøre for huden din.  Den er tyntflytende og renser derfor lenger ned i porene, og fjerner rester også fra rensen.

En toner, derimot, brukes vanligvis etter rensing for å balansere pH-verdien i huden, fjerne gjenværende urenheter og forberede huden for etterfølgende hudpleieprodukter.  De kommer i ulike former, inkludert alkoholfrie og fuktighetsgivende tonere, som kan tilpasses ulike hudtyper og behov.

Tonere kan ha flere egenskaper for eksempel:

  • gi ekstra fuktighet, de kan ha som egenskap å
  • stramme porene og
  • være oppfriskende
  • desinfiserende 
  • noen inneholder alkohol for å tørke ut og desinfisere
  • ha inflammasjonsreduserende egenskaper.
  • redusere pigmentering av huden.
  • virke beroligende  og anti inflammatorisk

En toner brukes etter rens eller micellar water.

I utgangspunktet kan et micellar water brukes alene og forkorte hudpleierutinen for de som ønsker det kjapt og enkelt. De fjerner ofte også øyesminke, og skal ikke skylles eller vaskes av. Det skal heller ikke en toner.

micellar water cleanser

Micellar cleansere kan altså brukes både i stedet for og i tillegg til andre typer ansiktsrenser, avhengig av personlige preferanser og hudtype.

Noen foretrekker å bruke micellar water som et første trinn for å fjerne sminke og urenheter, og så bruke en ansiktsrens etterpå for å gi en dypere rengjøring.

Andre foretrekker å bruke micellar water alene, spesielt hvis de har sensitiv hud som ikke tåler sterke rengjøringsmidler.

Det kan være tilstrekkelig å bruke micellar water alene for daglig rensing, men det kan være lurt å bruke en mer intensiv ansiktsrens, av og til for å sikre at huden er helt ren.

Micellar water og toner er to forskjellige typer produkter med ulike formål, men de kan altså begge brukes som en del av en hudpleierutine.

Oppsummert.

Micellar Water kan brukes alene som rens, er rask og enkel rensing av huden. Det kan også brukes før en annen ansiktsrens for ekstra dyp og effektiv pleie. MEN en rens kan også brukes uten micellar water, bare så det er nevnt.

Et Micellar Water er primært rens, mens en toner er en del av en renserutine også, men er like mye en behandling av huden, den balanserer huden og forbereder huden til etterfølgende produkter.

Vi har noen veldig gode Micellar Waters, som passer ulike hudtype, se undre:

0
LAGT I HANDLEKURVEN