Flere ferieparadiser forbyr nå miljøskadelig solkrem

Flere ferieparadiser forbyr nå kjemiske og miljøskadelige solkremer. Vi har skrevet om dette med kjemisk vs naturlig solkrem tidligere, hvor en av fordelene med naturlig solkrem, er at de ikke skader livet i havet. Her kan du lese mer om de miljøskadelige solkremene og hvorfor et skifte til naturlige solkremer er tryggere for deg og for miljøet vårt.

Denne artikkelen ble først skrevet i 2019, og oppdatert mai 2021).

Dette SKRIVER VG OM DETTE.

Ferieparadiser forbyr skadelig solkrem

(klikk her eller på bildet, om du ønsker å lese artikkelen).

HVORFOR SKADER KJEMISKE SOLKREMER HAVET?

Når man bader, blir mye solkremen vi har på kroppen igjen i vannet. Hvert eneste år havner 6000 – 14 000 tonn solkrem ut i naturen. 

Veldig mange solkremer inneholder aktive ingredienser, som er skadelig for livet i havet og korallrevene. Og som man kan lese i artikkelen på VG, har blant annet det mest kjente korallrevet i verden Great Barrier Rief, allerede synlige skader. Mange av de nydelige korallene har blitt bleket og store deler av revet har dødd, blant annet pga solkrem, som blir igjen i havet.

Mange solkremer inneholder oxybenzone eller octinoxate,. og det syntetiske konserveringsmiddelet methylisothiazolinone, som er vanlig å finne i konvensjonell solfaktor, og som er et stort NEI i naturlige produkter.

I tillegg reagerer de aktive ingrediensene i solkremen kjemisk med solstrålene i huden din, i motsetning til det som skjer med naturlige, fysiske solfaktor. I naturlige solkremener, som har et fysisk solfilter, kommer ikke solstrålene i kontakt med huden: Det fysiske filteret legger seg som en beskyttende hinne på huden, slik at solstrålene “bouncer” av, i stedet for å reagerer i huden.

Flere ferieparadiser har allerede forbudt kjemiske og miljøskadelige solkremer. Ikke bare vil du bli tatt fra solkremen, men du kan også få bot. Hawaii og Great Barrier Rief har forbudt det, og flere steder vil det bli forbudt i fremtiden. Vi vil ikke bli forbauset om denne listen kommer til å bli lang fremover.

  •     Øya Bonaire i Karibien
  •     Øysamfunnet Palau i Stillehavet
  •     Hawaii
  •     Key West (Florida)
  •     Mexico forbyr solkrem i naturreservat

(Kilde VG, 100% Pure).

GJØR DEG SELV OG NATUREN EN TJENESTE

 

Ta vare på havet vårt

Velg trygg og naturlig solbeskyttelse. De er like effektive og sunne for huden din i tillegg. Vi har et stort utvalg av naturlig solkrem. Se alle her >>

TRYGG SOLING

Solkrem  bruker du for å unngå solskader, pigmentering og ikke minst, hudkreft.
Naturlig solkrem gir deg den beskyttelsen du trenger og er ved riktig brukt, er den 100% beskyttende, men den gir også næring og fuktighet til huden.

Les om naturlig solkrem vs kjemisk filter her >>

Her finner du tips om solkremer til ansikt, kropp og leppene>>

LAGT I HANDLEKURVEN