EVY Technology patentert og klinisk testet hud- og solbeskyttelse

EVY Technology solpleie

Karma.no selger den prisvinnende og innovative hudpleieserien EVY Technology. Solpleie og hudbeskyttelse for alle hudtyper, for barn og den mest sensitive huden. Her kan du lese litt mer om disse produktene, som er utviklet i Sverige.

EVYs produkter er utviklet for å passe til svært sensitiv hud, men kan brukes på alle hudtyper. Produktene er basert på en klinisk bevist og patentert hudpleieteknologi som imiterer og styrker hudens beskyttelsesbarriere, uten å tette porene. EVY forsvinner ikke ved bading, svette eller tørking med håndkle og gir en meget effektiv og holdbar beskyttelse. EVY gir fukt og beskytter mot dehydrering og irriterende stoffer, for eksempel kjemikalier, varme, vind og vann. Alle solbeskyttelsesprodukter er dermatologisk testet og har lavt innhold av solfaktorfilter, noe som er en fordel for dem som er følsomme for solbeskyttelse. EVY anbefales av hudleger og hudterapeuter til personer med soleksem/allergi og det svenske vitiligoforbundet har utpekt EVY som den tryggeste solbeskyttelsen på markedet. EVY inneholder ingen parfyme eller konserveringsmidler og EVYs barneprodukter kan brukes fra barnet er seks måneder.

Målet med oppfinnelsen på 1990-tallet var å produsere produkter som forhindrer kontaktallergi og eksem, og som beskytter mot hudirriterende stoffer.

Formelen danner en beskyttende membran gjennom det øverste hudlaget som etterligner og styrker hudens naturlige forsvar, uten å tette porene. Den gir fukt og beskytter mot dehydrering og irriterende stoffer, for eksempel kjemikalier, varme, vind og vann. Teknologien fungerer ved at den er bærer av aktive ingredienser, og den kan brukes på en rekke produkttyper – både kosmetiske, som solkrem, og som medisinsktekniske hudpleieprodukter som forhindrer hudproblemer. EVYs sluttprodukter er ikke patenterte.

EvY Technology

Langvarig og mer enn solbeskyttelse
Mange synes det er vanskelig å bruke tilstrekkelig med solkrem. Med EVYs dyptabsorberende mousse er det enkelt å bruke riktig mengde beskyttelse både på store kroppsoverflater og f.eks. i ansiktet. Den etterlater ingen hvit eller blå hinne, og etter noen minutters tørking, er den ikke klissete. Formelen tetter ikke porene og trenger ikke å vaskes bort på slutten av dagen. De fleste av EVYs solprodukter er ekstra vannfaste* og oppleves som tørre og holdbare til tross for belastningen. De oppfyller EU-kravene til UVA-beskyttelse, og i tillegg er EVYs solbeskyttelse testet med Boots Star Rating-test. Der får produktene fem stjerner, som er en score for maksimal beskyttelse, eller over 90 % beskyttelse av den spesifiserte SPF.

* EVY Daily UV Face SPF 30 og SPF10 er vannfaste, men ikke ekstra vannfaste.

EVY Technology

Anbefalt av hudleger
EVYs produkter er utviklet for å passe til svært sensitiv hud, men kan brukes på alle hudtyper. Alle solbeskyttelsesprodukter er dermatologisk testet og har lavt innhold av solfaktorfilter i forhold til løsning, noe som er en fordel for dem som er følsomme for solbeskyttelse. Det er imidlertid aldri mulig å garantere at ingen reagerer på noe stoff i produktene. EVY anbefales også for å forhindre hudreaksjoner som kan oppstå i solen. Alle EVYs produkter er ekstra milde, og EVYs barneprodukter kan brukes fra barnet er seks måneder. EVY inneholder ingen parfyme eller konserveringsmidler.

Godt testet av eliteidrettsutøvere og best i test
For dem som utsetter seg for store påkjenninger i ekstreme miljøer, er det viktig å kunne stole på at solbeskyttelsen holder. Mannskapet til EF-båtene i Volvo Ocean Race, det svenske laget i Atlantic Rowing Race og det svenske golflaget er eksempler på eliteutøvere som velger EVY. Den uavhengige testsiden best-i-test.nu har i alle sine solkremtester, fra 2012 til 2019, kåret forskjellige EVY-produkter til den beste solbeskyttelsen på markedet. Produktene er testet i 18 måneder i forskjellige miljøer. EVY-produkter vinner ofte forskjellige typer solkrem-tester, men vi betaler aldri for å være en del av en test.

8 timers vannprøve i laboratorium

EVYs solkremer er ekstra vannfaste.* Det betyr at etter at det er utført en standard vanntest, som er 80 minutter i vann (20 minutter i vann etterfulgt av 15 minutter tørketid, som gjentas fire ganger, dvs. totalt 140 minutter), må minst 50 % av SPF-beskyttelsen opprettholdes. Denne grensen for den gjenværende SPF-verdien overstiger EVYs solbeskyttelse med stor margin, eller fra 70 til 95 % for forskjellige produkter. For å få ytterligere bevis på hvordan EVY SPF 50 og EVY SPF 50 barn tåler langvarig vanneksponering, ble det utført en to-personers test på et laboratorium, hvor testpersonene ble nedsenket i vann i 20 minutter og tørket (ingen håndkletørking) i 15 minutter mellom hver vanneksponering. Etter disse 8 timene ble SPF-verdien målt igjen. Der fikk EVY SPF 50 og EVY SPF 50 barn resultatet SPF 35.

HUSK! Virkeligheten kan imidlertid være annerledes, det er vanskelig å utføre tester i et laboratorium, som gjenspeiler hvordan folk bruker produktet. Den vanligste feilen folk gjør, er at de ikke bruker nok solkrem, for å oppnå beskyttelsen som er på flasken. Hudtype, hva den enkelte gjør, og UV-indeksen spiller også en stor rolle. Derfor anbefaler vi at man påfører produktet regelmessig for å oppnå tilstrekkelig beskyttelse og dermed redusere risikoen for å bli brent. Husk at ingen solbeskyttelse utgjør en komplett solblokk.

* Merk: Gjelder ikke EVY Daily UV Face SPF 30 og SPF10, som er vannfaste (ikke ekstra vannfaste) og kun testet i 2 × 20 min. i vann og 45 min. tørketid mellom hver vanneksponering. Disse har over 50 % av sin SPF-beskyttelse etter testene.

 

 Smart og ressurseffektiv emballasje
•    EVYs aerosolemballasje åpnes aldri, og dermed tilføres det ikke oksygen til produktet. Produktet er ferskt til siste dråpe, og du trenger ikke å kaste bort gammelt rusk. Best før-dato finner du nederst på flasken.
•    Det sitter aldri igjen rester på innsiden av flasken. Og når den er tom, bør flasken kastes i metallgjenvinning, mens kork og dyse (som du lett bryter av) kastes i plastgjenvinningen. Aluminium som emballasje er et godt miljøvalg fordi det er enkelt å resirkulere.
•    Alle solfiltre som brukes i EVY, blir evaluert av en toksikolog, og nivåene overholder de tillatte grenseverdiene med god verdi.
•    Drivgassen er laget av fornybar råvare. EVYs produkter har blitt produsert i Sverige siden 1999.

Om EVY TECHNOLOGY solbeskyttelse
EVY SUNSCREEN MOUSSE er basert på patentert svensk hudpleieteknologi. Formelen danner en membran som etterligner og styrker hudens naturlige barriere. I stedet for å legge seg utenpå huden, fordeles produktet over hele det øverste hudlaget. Den hurtigabsorberende moussen gjør det enkelt å påføre riktig mengde beskyttelse. EVY renner ikke av i løpet av et bad eller med svette og gir effektiv beskyttelse i solen og mot hudirriterende stoffer. EVY anbefales av hudleger, og det svenske vitiligoforbundet har utpekt EVY som den tryggeste solbeskyttelsen på markedet.

  • •    Tilpasset for sensitiv hud og barn fra seks måneder. Anbefalt av hudleger
  • Ekstra vannfast. Trenger lenger ned i hudlaget i stedet for å ligge på overflaten. Renner ikke av
  • EVY inneholder veldig høy UVA-beskyttelse i forhold til den spesifiserte faktoren på flasken.
  • Styrker hudens beskyttende barriere mot irriterende stoffer, som salt og klorvann.
  • Fri for konserveringsmidler og parfyme.
  • Produktet fungerer bra under sminke, tetter ikke og etterlater ingen hinne.
  • Emballasjen forblir oksygenfri, og du trenger ikke å kaste bort harsknede rester. Drøyt og effektivt til siste dråpe.
  • Ressurseffektiv, snill mot huden og miljøet.
  • Flere EVY-solkremer har blitt kåret som testvinnere år etter år av den uavhengige testsiden best-i-test.nu.

Bruk: (Gjelder alle SPF 10,20,30,50, 30 kid, 50 kids)
Smør deg grundig med solkrem før du beveger deg ut i sola. Rist flasken og hold den opp ned, slik at ekstra gass ikke siver ut. Trykk forsiktig, og ta en mindre mengde mousse flere ganger for å lette smøringen. Det er viktig å bruke riktig mengde for å oppnå riktig beskyttelse. For lite solkrem reduserer virkningen. Sørg for å smøre deg ofte på utsatte kroppsdeler. For å gjøre smøringen lettere kan du gni skummet litt i hendene til et væskelignende serum og smøre hver kroppsdel etter tur. En håndfull mousse er nok for en voksen arm. Etter noen minutter har solkremen tørket inn og skal ikke føles klissete. La den tørke inn før du bader eller tar på klær.

Så håper vi at alle har det bra, tar vare på seg selv i denne krevende tida for alle –  og dere får nyte sola nå, som våren, i skrivende stund, er foran oss.

Sola varmer og stråler like sterkt på terrassen og i hagen, som på fjellet og stranda.  Så husk å beskytte deg mot den også.

Varme tanker til alle 

LAGT I HANDLEKURVEN