ABC om Vitaminer i skjønnhetspleie: Vitamin C – GLØD og ELASTISITET

superingrediensen vitamin c banner 1499

Alle kan med fordel bruke Vitamin C i hudpleie og ikke minst spise det. Denne superingrediensen er en av de mest brukte innen hudpleie, les videre for å vite mer.

Du har sikkert hørt om vitaminer i skjønnhetsprodukter, i alt fra hudpleie, hårpleie, kropp- og velvære produkter – og selvsagt i mat.

Det er ikke alltid like lett å følge med eller vite det er og hva det gjør for oss. 

Vi skriver mye om ingredienser her på Karmabloggen, fordi vi er veldig opptatt av det og vi har lyst å dele vår kunnskap og erfaring om naturlige ingredienser og effekter, og hjelpe deg til å finne produkter og løsninger, som gir DEG en bedre hudhelse og velvære.

Dette med ingredienser er et stort og omfattende område, og det dukker stadig opp nye oppdagelser og virkestoffer fra naturen, som gir kjempegode resultater. Mange av dem har vært brukt lenge, men som får en ny “renessanse” og blir mer trendy blant annet på grunn av tik tok og sosiale medier.

Dette blogginnlegget tar for seg et av de mest brukte og viktige vitaminene i skjønnhetspleie – Vitamin C.

Vitamin C er bra å bruke for både ung og moden hud.

Få gløden tilbake - vitamin c

 

Først og fremst, Vitamin C har en veldig god effekt på huden, både hos unge og voksne. Føler du at huden trenger en boost, at huden er litt slapp og matt, og trenger mer glød, er produkter med Vitamin C det du skal se etter. Vitamin C er det som visuelt virker fort på huden. Smør Vitamin C serum på huden, og den får en ung, fin glød med en gang. 

Hva er Vitamin C, og hva gjør det? 

 • Vitamin C er en kraftig antioksidant, som beskytter huden mot frie radikaler.  (trykk på lenken og les mer om antioksidanter)
 • Frie radikaler er det som bryter ned cellene våre, alt fra forurensning, solstråling og ting vi spiser, og en generell aldring/nedbrytning, som skjer hos alle. Antioksidanter som Vitamin C binder seg med de frie radikalene, og forhindrer at cellene brytes ned.
 • Vitamin C booster og beskytter kollagen- og elsastinproduksjonen i huden. Kollagen og Elstatin (bindevevsproteiner) finnes naturlig i huden og er det som gjør huden fast, elastisk og spenstig.  
 • Vitamin C motivirker pigmentflekker, den hemmer et enzym, som er ansvarlig for dannelsen av pigmentet melanin. C-vitamin kan brukes til både å lysne pigmentflekker du allerede har fått,  eller forebygge pigmenteringer og aldring i huden.
 • Vitamin C virker oppstrammende og lysnende på pigmenter og arr.
 • Vitamin C gir mer glød og glans i huden, og virker foryngende, fordi ung hud er i sin natur mer glansfull, enn en moden hud.
 • Vitamin C beskytter mot solen, om du legger den under solkremen.
 • Vitamin C er veldig bra for huden, etter en periode med soleksponering. Etter soling får huden et ekstra lag med døde hudceller og blir tykkere, og da kan huden fort bli mattere etter en liten stund. Da har huden veldig godt av en god C- vitaminkur. 
 • Røykere har ekstra godt av C-Vitaminier, fordi de bruker 40% mer C Vitaminer enn andre. De bør bruke hudpleieprodukter, som inneholder Vitamin C.

Det finnes mange produkter med Vitamin C, og med andre type ingredienser som virker godt sammen med dette vitaminet, blant annet grønn te og Vitamin A (retinol).

Ulike typer Vitamin C

I hudpleie har Vitamin C mange navn, og dette er ikke alltid så lett å huske, eller følge med på. 

 • Askorbinsyre
 • Askorbylfosfat
 • Askorbylpalminat
 • Askorbyl glykosid
Vitamin C boost
Vitamin C boost

Noen av våre produkter som inneholder Vitamin C og som gjør underverk på huden:

På produktenes ingrediensliste kan du se etter:

 • Ascorbic acid
 • L-ascorbic acid
 • Ascorbyl glucoside
 • Ascorbyl palmitate
 • Ascorbyl tetraisopalmitate

Noen kan i likhet med andre ingredienser i skjønnhetsprodukter, reagere på Vitamin C. Hvis du reagerer på et produkt med Vitamin C, se etter hvilken type C Vitamin som er i produktet. Det er ikke sikkert at du reagerer på andre typer C- Vitamin.

TIPS! Søk gjerne VITAMIN C – i søkefeltet øverst på Karma.no, og flere produkter som inneholder Vitamin C vil komme opp å resultatlisten.

Spør oss om du har spørsmål og trenger hjelp til å finne riktige produkter for deg. karma@karma.no.

 

Les mer om superingrediensen Vitamin C her:

Susie Wang i 100% Pure ble verdenskjent for å stabilisere Vitamin C

Les historien om hvordan grunnleggeren av 100% Pure snakket en hel skjønnhetsidustri i mot og...

Les mer
Vitenskapen bak Vitamin C sine anti aldrende egenskaper

Det forskes mye på hvilke ingredienser som virker anti aldrende, og Vitamin C er en...

Les mer
Hvordan bruke Vitamin C mot pigmentflekker

Vitamin C er super effektivt i forebygging og behandling av hyperpigmentering og mørke flekker i...

Les mer
LAGT I HANDLEKURVEN