Vitenskapen bak Vitamin C sine anti aldrende egenskaper

vitamin c mot alderstegn

Vitamin er en sterk antioksidant og er kjent for sine anti- aldrende egenskaper. Men er det vitenskapelig bevist at det funker?

Det er en ganske god sjanse for at vitamin C vil gjøre underverker på huden din. Litt lenger ned kan du lese mer om studier og finding.

Vitamin C er i vinden som aldri før, og får mye oppmerksomhet i media og i sosial medier for tiden. Og det er en veldig populær og effektiv hudpleieingrediens. (også viktig å få i seg Vitamin C på matfronten, siden det også beskytter oss og holder oss friske).

Vitamin C er som nevnt kjent for sine anti-aldrende egenskaper. Det kan hjelpe til med å behandle hyperpigmentering, og det kan til og med forvandle matt hud over natten. Du kan bruke det for å behandle og redusere kviser, aknearr eller solskader.

Selvfølgelig er det også en god sjanse for at du allerede vet hva vitamin C er. Men for mange av oss er det ikke like interessant eller et ønske om å lære hvordan det virker på huden, eller hva forskjellene mellom L-askorbinsyre, natriumaskorbylfosfat og magnesiumaskorbylfosfat er. 

Så la oss holde oss til det grunnleggende: Hva gjør vitamin C for huden? Og hvilket vitamin C-produkt er best for meg?

La oss starte med å dyppe tærne inn i vitenskapen bak Vitamin C.

Vitamin C er en hudpleieingrediens med mye forskning bak seg – spesielt når det gjelder å stramme opp huden og forebygge rynker. I følge en anmeldelse av vitamin C i dermatologi er denne superladede antioksidanten både trygg og effektiv i hudpleie, spesielt når det gjelder håndtering av hyperpigmentering, vevsbetennelse og vevshelbredelse.

Vitamin C har også vist seg å redusere forekomsten av mørke flekker, og det er vist i kliniske studier at det gjør dette ved å hemme produksjonen av melanin i huden. Disse forsøkene indikerte også at de fleste deltakerne som brukte vitamin C lokalt opplevde svært få bivirkninger.

Dessuten kan vitamin C til og med være nyttig for de med akne, sannsynligvis på grunn av dets anti-inflammatoriske egenskaper. Påføring to ganger daglig i placebostudier viste en reduksjon i akne, uten rapporterte bivirkninger.

Noen ytterligere studier har indikert at vitamin C kan redusere forekomsten av rynker. I en studie ble det vist at daglig bruk av aktuell vitamin C i tre måneder forbedret forekomsten av fine og rynker, sammen med en forbedret generell hudtekstur og utseende.

Endelig har vitamin C blitt spesielt kjent for sitt potensial til å beskytte huden mot skadelige ultrafiolette stråler, spesielt når det brukes i kombinasjon med en bredspektret solkrem. Studier som kombinerer vitamin C med ingredienser som ferulsyre kan bidra til å beskytte huden mot langvarige solskader. Bruk av Vitamin C under en solkrem øker effekten av solbeskyttelsen.

Les også hvordan Susie Wang i 100% Pure ble verdenskjent da hun talte en hel skjønnhetsverden i mot. Hun fant ut at alle Vitamin C serum i markedet oksiderte etter kort tid, og utviklet da en patentert metode for å stabilisere Vitamin C i naturlige hudpleieprodukter >>

Hvordan innlemme vitamin C i hudpleierutinen din

Selv om det er mange hudpleieingredienser der ute som kan være irriterende på huden (som retinol) og har en tendens til å kreve en gradvis introduksjon i hudpleieregimet ditt, krever ikke vitamin C fullt så mye årvåkenhet. Når det er sagt, anbefales det fortsatt å begynne å bruke vitamin C-produktet et par ganger i uken til  å begynne med, for å se hvordan det påvirker huden din.

Når bør du bruke vitamin C på huden?

Det er en del hudpleieingredienser som bare skal brukes om natten, Vitamin C er en ingrediens som kan brukes både dag og natt. Man anbefaler vanligvis at det brukes på dagtid på grunn av måten den beskytter huden mot frie radikaler, forurensning og UV-stråler – alt som huden din møter i løpet av dagen.

Vanligvis er den beste måten å bruke vitamin C på ved å påføre noen dråper på nyrenset hud, etterfulgt av en fuktighetskrem og SPF.

Vitenskapen bak vitamin c i hudpleie

Velg vitamin C-styrke

Å bestemme den ideelle styrken for din hudtype er avgjørende for effektiviteten til vitamin C-produktet ditt. Vanligvis anbefales det at de som er nye med vitamin C starter med en lav konsentrasjon på 10 %, og øker ettersom huden tolererer det bra.

For fet eller normal hudtyper er L-askorbinsyre den mest konsentrerte formen av vitamin C og kan være den mest effektive, mens for tørr og sensitiv hud er magnesiumaskorbylfosfat, som er et vannløselig vitamin C, mindre sannsynlig å forårsake irritasjon.

Hvilket vitamin C-produkt er best for deg?

For å sette i gang med vitamin C, er et serum ofte den beste veien å gå. Hva gjør et vitamin C-serum? Et vitamin C-serum er vannbasert og lett, så det trekker lett inn i huden, og gjør at virkestoffene trekker ned i huden.

Når det er sagt, har vi ulike hudtyper, og det er mange måter å gi huden en god dose Vitamin C på.

Du finner de omtalte produktene nederst i dette innlegget.

Vitamin C for tørr hud: Vitamin C Boost

Hvis huden din hele tiden ser matt ut og virker dehydrert, bruker denne vannaktiverte pulverbehandlingen stabil vitamin C og hyaluronsyre for å slukke porenens tørst, samtidig som den lysner huden og gjør den jevnere. Denne boosten har en kraftig dose stabilt vitamin C, som er formulert for å drastisk å øke hudens glød og samtidig redusere forekomsten av mørke flekker. Mens den pH-balanserte formelen fremmer en lysere hudfarge, støtter den også kollagen- og elastinproduksjonen for hud som er fast, myk og smidig.

Vitamin C for fet hud: Vitamin C Serum

Når du har fet hud, trenger du et vitamin C-produkt som ikke er fett, men som fortsatt gir fuktighet. Dette lette, stabiliserte Vitamin C-serumet bruker en base av lett, beroligende aloe gel, mens vitamin C lysner opp hudtonen og fremmer kollagenproduksjonen.

Vitamin C for rynkepleie: Multi-Vitamin + Antioksidanter Potent PM Serum

Kraftige, svært stabile vitaminer fungerer i en synergistisk forbindelse for å redusere forekomsten av fine linjer og rynker, forbedre fasthet og elastisitet, og belyse og jevne ut hudtonen. Mens Vitamin C og Niacinamid vanligvis ikke er kompatible i en formel,er dette serumet forumlert med magnesiumaskorbylfosfat: den høyeste kvaliteten, mest stabile formen for vitamin C, som har en pH-balanse på 6 – det samme som Niacinamid. Dette lar de to vitaminene fungere harmonisk for å gjenopprette en ungdommelig, glødende hudfarge.

Vitamin C for målretting mot slapp og ujevn hud:  18,3 % aktive ingredienser Vitamin C Glow Max Bright Mask

Denne superkonsentrerte vitamin C-behandlingen inneholder alderskorrigerende Bakuchiol, CoQ10, Vitamin E og andre glødinduserende næringsstoffer for å forbedre tekstur og hudfarge ved hver bruk. Belyser dramatisk, fremmer kollagen, strammer opp og reduserer forekomsten av linjer og rynker samtidig.

 

Vitamin C har en aldersforebyggende og behandlende virkning og kan bidra til en bedre hudhelse for alle hudtyper.

Selv om det fortsatt er mye å lære om fordelene med vitamin C for huden, og hva som gjør den beste formuleringen, er forskningen så langt intet mindre enn lovende.

Vitamin C har vist seg å hjelpe til med å helbrede urenheter, lysne hyperpigmentering og skape en fantastisk glød i huden din.

Mens mange bruker det om morgenen for å utnytte UV beskyttelsen det gir, kan andre foretrekke å bruke det om natten, for at det skal jobbe godt når huden regenerer seg selv.

Som med alt hudpleie er kontinuitet det viktigste når det kommer til bruk av Vitamin C i hudpleien. Så gjør det til en vane å legg det til, etter rens og før dagkrem, nattkrem eller solkrem. Huden vil takke deg 🙂

Les også:

Kan Vitamin C hjelpe på kviser og uren hud?

Ja, vitamin C er en super ingrediens og er veldig fra også for kviser og...

Les mer
Susie Wang i 100% Pure ble verdenskjent for å stabilisere Vitamin C

Les historien om hvordan grunnleggeren av 100% Pure snakket en hel skjønnhetsidustri i mot og...

Les mer
0
LAGT I HANDLEKURVEN