Vitenskapen bak Vitamin C sine anti aldrende egenskaper

vitamin c mot alderstegn

Vitamin er en sterk anti oksidant og er kjent for sine anti aldrende egenskaper. Men er det vitenskapelig bevist at det funker?

Det er en ganske god sjanse for at vitamin C vil gjøre underverker på huden din. Litt lenger ned kan du lese mer om studier og finding.

Vitamin C er i vinden som aldri før, og får mye oppmerksomhet i media og i sosial medier for tiden. Og det er en veldig populær og effektiv hudpleieingrediens. (også viktig å få i seg Vitamin C på matfronten, siden det også beskytter oss og holder oss friske).

Vitamin C er som nevnt kjent for sine anti-aldrende egenskaper. Det kan hjelpe til med å behandle hyperpigmentering, og det kan til og med forvandle matt hud over natten. Du kan bruke det for å behandle og redusere kviser, aknearr eller solskader.

Selvfølgelig er det også en god sjanse for at du allerede vet hva vitamin C er. Men for mange av oss er det ikke like interessant eller et ønske om å lære hvordan det virker på huden, eller hva forskjellene mellom L-askorbinsyre, natriumaskorbylfosfat og magnesiumaskorbylfosfat er. 

Så la oss holde oss til det grunnleggende: Hva gjør vitamin C for huden? Og hvilket vitamin C-produkt er best for meg?

La oss starte med å dyppe tærne inn i vitenskapen bak Vitamin C.

Vitamin C er en hudpleieingrediens med mye forskning bak seg – spesielt når det gjelder å stramme opp huden og forebygge rynker. I følge en anmeldelse av vitamin C i dermatologi er denne superladede antioksidanten både trygg og effektiv i hudpleie, spesielt når det gjelder håndtering av hyperpigmentering, vevsbetennelse og vevshelbredelse.

Vitamin C har også vist seg å redusere forekomsten av mørke flekker, og det er vist i kliniske studier at det gjør dette ved å hemme produksjonen av melanin i huden. Disse forsøkene indikerte også at de fleste deltakerne som brukte vitamin C lokalt opplevde svært få bivirkninger.

Dessuten kan vitamin C til og med være nyttig for de med akne, sannsynligvis på grunn av dets anti-inflammatoriske egenskaper. Påføring to ganger daglig i placebostudier viste en reduksjon i akne, uten rapporterte bivirkninger.

Noen ytterligere studier har indikert at vitamin C kan redusere forekomsten av rynker. I en studie ble det vist at daglig bruk av aktuell vitamin C i tre måneder forbedret forekomsten av fine og rynker, sammen med en forbedret generell hudtekstur og utseende.

Endelig har vitamin C blitt spesielt kjent for sitt potensial til å beskytte huden mot skadelige ultrafiolette stråler, spesielt når det brukes i kombinasjon med en bredspektret solkrem. Studier som kombinerer vitamin C med ingredienser som ferulsyre kan bidra til å beskytte huden mot langvarige solskader. Bruk av Vitamin C under en solkrem øker effekten av solbeskyttelsen.

Les også hvordan Susie Wang i 100% Pure ble verdenskjent da hun talte en hel skjønnhetsverden i mot. Hun fant ut at alle Vitamin C serum i markedet oksiderte etter kort tid, og utviklet da en patentert metode for å stabilisere Vitamin C i naturlige hudpleieprodukter >>

Hvordan innlemme vitamin C i hudpleierutinen din

Selv om det er mange hudpleieingredienser der ute som kan være irriterende på huden (som retinol) og har en tendens til å kreve en gradvis introduksjon i hudpleieregimet ditt, krever ikke vitamin C fullt så mye årvåkenhet. Når det er sagt, anbefales det fortsatt å begynne å bruke vitamin C-produktet et par ganger i uken til  å begynne med, for å se hvordan det påvirker huden din.

Når bør du bruke vitamin C på huden?

Det er en del hudpleieingredienser som bare skal brukes om natten, Vitamin C er en ingrediens som kan brukes både dag og natt. Man anbefaler vanligvis at det brukes på dagtid på grunn av måten den beskytter huden mot frie radikaler, forurensning og UV-stråler – alt som huden din møter i løpet av dagen.

Vanligvis er den beste måten å bruke vitamin C på ved å påføre noen dråper på nyrenset hud, etterfulgt av en fuktighetskrem og SPF.

Vitenskapen bak vitamin c i hudpleie

Velg vitamin C-styrke

Å bestemme den ideelle styrken for din hudtype er avgjørende for effektiviteten til vitamin C-produktet ditt. Vanligvis anbefales det at de som er nye med vitamin C starter med en lav konsentrasjon på 10 %, og øker ettersom huden tolererer det bra.

For fet eller normal hudtyper er L-askorbinsyre den mest konsentrerte formen av vitamin C og kan være den mest effektive, mens for tørr og sensitiv hud er magnesiumaskorbylfosfat, som er et vannløselig vitamin C, mindre sannsynlig å forårsake irritasjon.

Hvilket vitamin C-produkt er best for deg?

For å sette i gang med vitamin C, er et serum ofte den beste veien å gå. Hva gjør et vitamin C-serum? Et vitamin C-serum er vannbasert og lett, så det trekker lett inn i huden, og gjør at virkestoffene trekker ned i huden.

Når det er sagt, har vi ulike hudtyper, og det er mange måter å gi huden en god dose Vitamin C på.

Du finner de omtalte produktene nederst i dette innlegget.

Vitamin C for tørr hud: Vitamin C Boost

Hvis huden din hele tiden ser matt ut og virker dehydrert, bruker denne vannaktiverte pulverbehandlingen stabil vitamin C og hyaluronsyre for å slukke porenens tørst, samtidig som den lysner huden og gjør den jevnere. Denne boosten har en kraftig dose stabilt vitamin C, som er formulert for å drastisk å øke hudens glød og samtidig redusere forekomsten av mørke flekker. Mens den pH-balanserte formelen fremmer en lysere hudfarge, støtter den også kollagen- og elastinproduksjonen for hud som er fast, myk og smidig.

Vitamin C for fet hud: Vitamin C Serum

Når du har fet hud, trenger du et vitamin C-produkt som ikke er fett, men som fortsatt gir fuktighet. Dette lette, stabiliserte Vitamin C-serumet bruker en base av lett, beroligende aloe gel, mens vitamin C lysner opp hudtonen og fremmer kollagenproduksjonen.

Vitamin C for rynkepleie: Multi-Vitamin + Antioksidanter Potent PM Serum

Kraftige, svært stabile vitaminer fungerer i en synergistisk forbindelse for å redusere forekomsten av fine linjer og rynker, forbedre fasthet og elastisitet, og belyse og jevne ut hudtonen. Mens Vitamin C og Niacinamid vanligvis ikke er kompatible i en formel,er dette serumet forumlert med magnesiumaskorbylfosfat: den høyeste kvaliteten, mest stabile formen for vitamin C, som har en pH-balanse på 6 – det samme som Niacinamid. Dette lar de to vitaminene fungere harmonisk for å gjenopprette en ungdommelig, glødende hudfarge.

Vitamin C for målretting mot slapp og ujevn hud:  18,3 % aktive ingredienser Vitamin C Glow Max Bright Mask (kommer snart).

Denne superkonsentrerte vitamin C-behandlingen inneholder alderskorrigerende Bakuchiol, CoQ10, Vitamin E og andre glødinduserende næringsstoffer for å forbedre tekstur og hudfarge ved hver bruk. Belyser dramatisk, fremmer kollagen, strammer opp og reduserer forekomsten av linjer og rynker samtidig.

 

Vitamin C har en aldersforebyggende og behandlende virkning og kan bidra til en bedre hudhelse for alle hudtyper.

Selv om det fortsatt er mye å lære om fordelene med vitamin C for huden, og hva som gjør den beste formuleringen, er forskningen så langt intet mindre enn lovende.

Vitamin C har vist seg å hjelpe til med å helbrede urenheter, lysne hyperpigmentering og skape en fantastisk glød i huden din.

Mens mange bruker det om morgenen for å utnytte UV beskyttelsen det gir, kan andre foretrekke å bruke det om natten, for at det skal jobbe godt når huden regenerer seg selv.

Som med alt hudpleie er kontinuitet det viktigste når det kommer til bruk av Vitamin C i hudpleien. Så gjør det til en vane å legg det til, etter rens og før dagkrem, nattkrem eller solkrem. Huden vil takke deg 🙂

Les også:

0
LAGT I HANDLEKURVEN