Hva er pigmentflekker og hvordan blir du kvitt dem? - Karma

Hva er pigmentflekker og hvordan blir du kvitt dem?

Vitamin c serum på ansikt

 

Hva er pigmentflekker?

Pigmentflekker er en opphopning eller mangel av pigmentcellene melanocytter og vil oppstå hos de aller fleste mennesker gjennom livet. Det er lett å tenke at disse oppstår på grunn av kraftig soleksponering, og det er i hovedsak som regel der problemet oppstår. Men det er flere ting som påvirker melanocyttene; hormoner, inflammasjoner og kjemiske stoffer. Det er derfor vanlig å se pigmentforandringer på huden ved graviditet, ved bruk av prevensjon eller ved ulike medikamenter.

Vi skiller mellom mørke og lyse pigmentflekker; hyperpigmentering og hypopigmentering.

Pigmentering av huden, hyperpigmentering og hypopigmentering

 

Hyperpigmenteringer er kanskje den de fleste tenker på som pigmentflekker. Huden er mørkere i områder på grunn av en opphopning av melanin. Denne kan være et stort avgrenset område, eller på mindre og sporadiske områder.

Hypopigmenteringer er det motsatte av hyperpigmentering, nemlig lysere hud i områder på grunn av mangel av melanin.

Hvordan behandler du pigmentflekker?

Behandling av pigmentflekker kan være en lang prosess og det er viktig med tålmodighet.

For å behandle pigmentflekker er det lysnende og eksfolierende ingredienser som er nøkkelen.

Disse ingrediensene kan du flette inn i sin daglige hudpleie rutine. Slike ingredienser kan blant annet være vitamin C, kojisyre, lakrisrot, kaolin, og sitrus.

 

Husk solfaktor for å unngå pigmentflekker. Solfaktor er faktisk avgjørende i behandlingen av pigmentflekker.

Bruk av vitamin c under solkremen vil også gi en ekstra beskyttelse. Vi har skrevet om bruk av Vitamin C under solkrem i dette blogginlegget >>

 

Vitamin C Boost
Vitamin c mask

 

C-vitamin er en antioksidant,  som hemmer tyrosinaseenzymet, som igjen kontrollerer produksjonen av melanin. C Vitaminet er ustabilt og oksiderer lett.

Så husk for all del å bruke stabilt Vitamin C.

På Karma.no har ikke bare stabile Vitamin C serumt, men vi har også noen C vitamin produkter pulverform. Det betyr av ingrediensen ikke blir aktivert før det kommer i kontakt med vann og påføres huden. Det betyr at det er helt ferskt og forhindrer oksidering av vitaminet.

Husk også å tilføre fuktighet når du behandler huden for pigmentflekker.

Sammen med slike lysnende og eksfolierende produkter er det viktig å tilføre huden med nærende og fuktighetgivende produkter. Overdrevent bruk av vitamin c vil føre til over eksfoliering av huden, noe som kan føre til en ødelagt hudbarriere. Du bør derfor bruke slike produkter med måte, og holde det til et par ganger i uken.

Huden vår er forskjellig og noen tåler mer enn andre, dermed anbefaler vi prøve 1 gang i uken og se hvordan huden reagerer på dette over tid. Det er viktig å gi produktet tid og tålmodighet, fordi en slik type behandling ikke er gjort på 1 uke.

Vi har skrever litt mer om om pigmenter og vitami c i artiklene nedenfor:

0
LAGT I HANDLEKURVEN