Dette er 100% Pure

100% Pure original clean beauty

100% Pure er et av de største naturlige varemerkene i verden. De er kjent for sine innovative formulaer og ledende ekspertise innen den naturlige skjønnhetsindustrien. Og vi har jobbet med 100% Pure i 14 år og er deres offisielle partner og distributør i Norden.

Vi så tidlig  hvor bra dette merket var og det var faktisk vanskelig å få kontakt med dem i starten og vi jobbet ganske hardt for å få lov til å representere dem. Den gangen var de ikke i nærheten av å være så store som de er nå. Men jeg snakket mye med Ric Kostic allerede i 2010 hvor vi snakket om å “purify the world”: Visjonen har alltid vært der og den gangen var det ikke så mange som visste om 100% Pure. Men nå, nå skjer det raskere og raskere.

Les videre, jeg har prøvd å skrive litt “kort” deres historie og hvorfor de er de virkelig originale naturlige varemerkene i verden. De er per idag nr 32 av ALLE ledende skjønnhetsmerker i i USA,noe som er en bragd, med tanke på at de 20 største kosmetikkselskapene “eier” over 90 av all skjønnhetspleie i verden.

Her er litt av historien deres og bakgrunnen for dette fantastiskemerket og personene bak.

Det startet i 1999

Susie Wang var førsteårsstudent ved UC Berkeley da hun oppdaget at hudpleieprodukter med vitamin C oksiderte, noe som betød at det ble omdannet til skadelige frie radikaler. Hun fant ut hvordan man kunne stabilisere vitamin C og leverte inn en patentsøknad. Dette førte til at hun ble rekruttert til å jobbe for tre av verdens største skjønnhetsmerker. Hun ble ansatt for å arbeide med deres teknologi/innovasjon, formler og for å utvikle nye merkevarer.

En dag i laboratoriet slo hun ved et uhell over en kjemikalie som ble brukt i en øyekrem. Kjemikalien skadet raskt den harde plastlabbenken. Hun undret seg over hvilken skade det kunne forårsake på menneskelig hud hvis det så lett kunne skade laboratoriebenken. Fra det tidspunktet ledet det henne til å oppdage bruken av utallige giftstoffer i kosmetikk, mange av dem viste seg å forårsake kreft, fødselsdefekter, autoimmune sykdommer, osv.

Videre ble hun skuffet over å oppdage at “ingen dyretesting”, ikke var sant. Den endelige formelen ble kanskje ikke testet, men de fleste kjemiske ingrediensene ble uavhengig testet på dyr. Etter disse oppdagelsene samarbeidet hun med Richard Kostick og James Wang for å starte 100% Pure. Nå, etter mer enn 20 år med å være pioner innen ren skjønnhet, har 100% Pure utviklet seg til å være “better than clean”.

Mer enn bare “Clean Beauty”.

100%  var de første til å bringe ren skjønnhet til markedet i 1999.

Som pionerer hever de nå standardene til å være bedre enn rene. Selv om de er et skjønnhetsmerke, fungerer de som et teknologidrevet innovasjonslaboratorium. Med Dr. Cody Chalker, PhD-kjemiker spesialisert på nanoteknologi/legemiddeltilførsel, som leder FOU/produktutvikling ved 100% Pure, er de ikke bare forpliktet til de beste kvalitetsingrediensene og rene formler, men prioriterer også banebrytende, effektive formler.

De har integrert mange legemiddeltilførselsmetoder for dypere penetrasjon uten å bruke petroleumsbaserte polymerer og bruker hyaluronsyre (fra søtpoteter), polyglutaminsyre (fra natto-bønner), Irish Moss (Seaweed/ sjøgress) for å mikroinnkapsle aktive ingredienser for 1) stabilitet og 2) dyp penetrasjon (patentsøknader venter). De har også laget sine egne ekstrakter som er bedre enn CO2, dampdestillasjon og andre metoder som ekstraherer enda mer av lipidene, antioksidantene, vitaminene og andre fordelaktige forbindelser uten å bruke kjemiske ekstraktorer som aceton, heksen, osv.

Intens gransking går inn i forskning, utvikling og testing for de mest effektive formuleringene. Å formulere er ikke så enkelt som å blande en gruppe ingredienser sammen. Selv naturlige ingredienser har sine egne kjemiske strukturer som enten er synergistiske, nøytrale eller til og med skadelige når de kombineres. Et slikt eksempel er den vanlige feilen å blande kaliumsorbat (konserveringsmiddel) med en syre som vitamin C, noe som forårsaker benzen, som muterer hudceller og forårsaker DNA-skadende aktivitet.

En annen nybegynnerfeil er et nyere merke som markedsfører vitamin C som et dagsserum. Topisk påføring av vitamin C forårsaker fotoskader når det utsettes for solen og bør ikke være et dagprodukt. Dette er bare et par eksempler på hvorfor deres 22 års ekspertise utgjør en forskjell.

Vegan and Cruelty free, ingredient sourcing

Vegansk og Cruelty free -på ekte!

Med grunnlegger av 100% Pure, Susie Wang, har vært veganer mesteparten av livet sitt, og hennes personlige oppdrag er å redde dyr. Så naturligvis var selskapet hun grunnla, vegansk og dyrevennlig fra starten av. De går utover å være veganske og dyrevennlige. De er dyreaktivister som kjemper mot dyremishandling. De har reddet tusenvis av hunder fra Yulin hundekjøttfestival og har hjulpet dyr på mange andre måter.

Bærekraft.

Vi bruker resirkulerte materialer fra forbrukere til emballasje; ytre esker laget av resirkulert papir fra forbrukere; trykking med ikke-giftig vegetabilsk blekk; biologisk nedbrytbare formler; 100 % solcelledrevet produksjon og kontorer.

Brian Underwood Oprah Magazine

Clean Beauty på ekte!

Brian Underwood er skjønnhetsdirektør i det amerikanske magasinet Women’s Health. Han er en prisvinnende journalist med mer enn 15 års erfaring innen skjønnhet og livsstil for flere nasjonale medier og har tidligere vært skjønnhets- og velværedirektør i Oprah Daily. Arbeidet hans har blitt publisert i Woman’s Day, Life & Style Weekly, Good Housekeeping og mange flere. Han er også medlem av Skin Cancer Foundation’s gala committee og bor i New York City med datteren sin. (Kilde Oprah Magazine).  Han har testet hundrevis av merker og tusenvis av produkter. Han sier at 100% Pure og ett merke til, er de eneste som har nøyaktig det som står på etikettene og ikke noe annet.

“Clean Beauty”-industrien oversvømmes av grønnvasking og uekte, falske såkalte “rene skjønnhetsmerker”. Videre mangler de ekspertise og vill- leder forbrukerne med kompromitterte formler og falsk markedsføring. “Vi tror ikke det er med onde hensikter, men på grunn av mangel på erfaring og ekspertise” sier Susie Wang i 100% Pure.

Fruit Pigmented Makeup

100% Pure har patentert sin metode for å stabilisere farger fra frukt, bær og grønnsaker. Noe de bruker i fremstillingen av sine fruktpigmenterte makeup.

Makeup er sunn og mild med næringstoffer fra sheasmør, kakaosmør, squalane, kokossmør og olje for å nevne noe  +  og alle fargene som er proppet fulle med antioksidantrike frukt- og andre plantepigmenter, i stedet for syntetiske fargestoffer, som normalt er fulle av skadelige tungmetaller som kvikksølv, bly, kadmium, arsen og krom.

Grundig testing.

100% Pure satte dyretesting og ikke minst “ingredient sourcing” på kartet allerede på tidlig 2000- tallet. Det betyr at ingrediensene aldri er testet på dyr, verken individuelt eller som sluttprodukt.  De har også en grundig prosess i å teste produkter og ingredienser for å sikre at de bla ikke inneholder noen form for kjemikalier eller rester av kjemikalier feks etter gjødsling. De tester grundig mot allergiske reaksjoner, ingrediensenes reaksjon med hverandre, hvor effektive de er, at de ikke tetter porene, at emballasje ikke inneholder kjemikalier og at ingrediensene er trygge i emballasjen. De sørger for at ingrediensene er stabile og at konserveringen av ingrediensene også er stabil og ikke forringes, de sørger for at de ikke oksiderer og er stabile. (som kjent råtner naturlige ingredienser ved feks oksidasjon/kontakt med luft, det er naturens gang).

Mange produkter i porteføljen

100% Pure har nærmere 600 SKUs, det vil si at de har over 600 produkter i sin portefølje, inkludert alle fargene av feks makeupen. Det er en stor serie, med mange produkter. Noe for alle hudtyper og hårtyper og behov.

Som mange sikkert vet, så har 100% Pure siden Covid 19 vært stadig utsolgt og mye av porteføljen har vært borte i lang tid. De fikk problemer med produksjonen sin under covid da flere sentrale underleverandører gikk konkurs, og de klarte ikke å produsere sentrale deler av sin portefølje. De inngikk også en avtale med et 3PL selskap, som ikke gjorde en god jobb, som de måtte avslutte. De tok en avgjørelse om å ta all produksjon tilbake og har nå flyttet i nye lokaler, bygget en helt ny fabrikk og fått inn nye partner på 3PL (pakking og utsendelser) som fungerer veldig godt nå.

De har hatt et eget performance team som har iherdig jobbet med å komme ajour og de er med stor glede å melde a de skal være ajour med all hudpleie og hårpleie i juni 2024, og makeupen vil være på plass igjen i løpet av sommeren, senest august 2024.

Det er så fantastisk og vi vet at det er mange som gleder seg til det. (inkludert oss).  Det har vært vanskelig for oss også, når det har vært så lite forutsigbarhet og vi aldri har visst når produkter kommer på lager, og at de på grunn av stor etterspørsel har vært utsolgt på kort tid. 

100% Pure – på ekte og på alle måter.

100% Pure er ikke en industrileverandør som masseproduserer produkter på vegne av andre. Hvor man kan kjøpe ferdige produkter å sette sin egen logo på det. (White labels) slik veldig mange gjør. Visste du at mange produkter på markedet, er akkurat de samme formulaene, bare at de har ulike design og logo, og blir markedsført som unike?

100% Pure er som jeg skrev innledningsvis, et teknologidrevet laboratorium som driver banebrytende innovasjon og er et foregangsselskap innen naturlige skjønnhetspleie. De har patent på en metode for stabilisering av naturlige ingredienser, fruktpigmentert makeup, de bruker nano – teknologi for å få ingrediensene dypt inn i huden. De var de første som feks brukte grønn te og kaffe i øyekremer – som er kopiert verden over. 


Sånn kan vi bare fortsette – og dette er ikke det siste vi kommer til å se av innovasjon fra 100% Pure. Der er det sååå mye spennende som kommer.

Når du handler 100% Pure, får du det originale, naturlige, rene og trygge, som er effektivt og trygt. Du hjelper dyr og planter trær.. du er med på å “purify the world” – og det synes vi er ganske fint å tenke på.

Ja, vi er stolte av å jobbe med 100% Pure, og fra høsten skal vi begynne å selge til andre aktører i bransjen også.. Du vil altså finne 100% Pure flere steder, ikke bare på Karma.no. Men du kan alltid finne hele sortimentet hos oss, og du kan alltid spørre oss om alt du lurer på.

Klem fra Åse i Karma.no

Susie Wang i 100% Pure ble verdenskjent for å stabilisere Vitamin C

Les historien om hvordan grunnleggeren av 100% Pure snakket en hel skjønnhetsidustri i mot og...

Les mer
Alt om antioksidanter i skjønnhets- og velværeprodukter

Antioksidanter er superhelter hver dag, de beskytter oss både innvendig og utvendig og de bidrar...

Les mer
Gode grunner til å si JA til naturlige hårpleieprodukter

Naturlige hårpleieprodukter tar vare på både hodebunn og selve håret. Det er viktige ingredienser som...

Les mer
LAGT I HANDLEKURVEN