8 fordeler med kolloidal havre/colloidal oatmeal for huden

Fordeler med kolloidal havre - colloidal oatmeal for huden vår

HAR DU HØRT OM KOLLOIDAL HAVRE (COLLOIDAL OATMEAL – OG ALLE FORDELENE DET HAR FOR HUDEN VÅR?

Oatmeal er veldig bra for tørr hud og sensitiv hud, atopisk eksem, rosacea og flere andre hudlidelser.

Les videre så skal vi fortelle mer om denne supre ingrediensen og hva den faktisk gjør.

Du vet sikkert at Vitamin C er en fantastisk måte å starte dagen på, både gjennom frokosten eller lunsjen, men også i hudpleien din. Proppet fulle av antioksidanter er det supermat for både kropp og hud og beskytter oss mot frie radikaler.

Nå skal vi fokusere på en annen “frokost” variant, som også er en superstjerne innen hudpleie, nemlig havre eller kolloidal havre, som også kalles COLLOIDAL OATMEAL.

Først og fremst så inneholder Oatmeal /havre antioksidanter, næringsstoffer og lipider. (Lipider er fettstoffer, som bla bidrar til å danne en naturlig barriere på hudens overflate som forhindrer vanntap og holder huden fuktig. Dette hjelper til med å opprettholde en sunn fuktighetsbalanse i huden). Når den er finmalt absorberes den lettere inn i huden, og blir enda mer effektiv. Den beskytter og roer ned huden, når den aktiveres med vann eller olje.

Hva er egentlig kolloidalt havregryn (colloidal oatmeal) vs. vanlig havregryn?

Kolloidalt havregryn er ikke havregryn som vi spiser, som er malt fra kornet havre.

Koloidal havre får man når man finmaler havrekornet og koker det ned for å produsere et ekstrakt. Dette ekstraktet er stappfult av vitaminer, mineraler, antioksidanter og lipider, som gir fuktighet, roer ned huden og beskytter den.

I motsetning til den havregrynen vi kjenner til, som vi spiser, behandles kolloidalt havregryn med hele kli, som er der de hudberoligende aktive stoffene befinner seg.

Det er selve prosessen og at man bruker hele kliet, som skiller den fra vanlig havregryn, med andre ord.  Uten selve kli`et, vil ikke havren gjør like mye for å lindre kløe og eksem osv.

 

Legg merke til ordet BETA- GLUKAN.

En av de beste aktive stoffene i kolloidalt havre er beta-glukan, som er kjent for å redusere hudbetennelse. Når de absorberes av huden, kan disse beroligende midlene roe huden og minimere rødhet og andre følsomheter relatert til psoriasis, eksem, akne og rosacea.

BETA- GLUKAN er som en lindrende salve og et plaster på huden vår.

Andre aktive stoffer Oatmeal er oljepåfyllende lipider og avenantramider: (som igjen er et antioksidant som er unik for havre). Avenantramider er en gruppe av aktive forbindelser som finnes i havre (Avena sativa). Disse forbindelsene er også kjent for deres potensielle helsefordeler, spesielt når det gjelder hudpleie og lindring av hudproblemer som eksem og irritasjon.

Avenantramider har vist seg å ha antiinflammatoriske, antioksidant og beroligende egenskaper når de påføres huden. De kan hjelpe til med å lindre kløe, betennelse og irritasjon forårsaket av ulike hudtilstander. Noen studier har også antydet at avenantramider kan bidra til å styrke hudbarrieren og forbedre hudens fuktighetsnivå, noe som kan være spesielt nyttig for personer med tørr eller sensitiv hud.

På grunn av sine potensielle fordeler, finner du avenantramider ofte som en ingrediens i hudpleieprodukter, spesielt i produkter som er rettet mot personer med sensitiv hud eller hudtilstander som eksem. Disse produktene kan inkludere kremer, lotions, badeoljer og såper som inneholder havreekstrakt eller havreolje, som er rik på avenantramider.

8 FORDELER MED KOLLODIAL HAVRE/ COLLOIAL OATMEAL

Colloidal Oatmeal er vanlig i mange reseptfrie preparater for å behandle sensitiv hud, eksem og psoriasis.

#1: Slukker tørsten til tørr hud!

Oatmal er rik på proteiner og lipider, og har kraftige mykgjørende egenskaper, noe som gjør den til en god fuktighetskrem. Den inneholder også anti-inflammatorisk vitamin E, sammen med fenoler og stivelse for å hjelpe til å holde å fuktigheten.

#2: Lindrer kløe

Oatmeal inneholder antioksidanter og anti-inflammatoriske egenskaper som hjelper til med å behandle kløe forbundet med tørr, irritert hud.

#3: Skånsom peeling

Oatmeal fungerern også som et naturlig rense- og eksfolieringsmiddel ved å fjerne døde hudceller og gi en jevnere og lysere hudtone. Perfekt for både ansikt og kropp.

#4: Binder fuktighet

Oatmeal er kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper, og at den holder huden hydrert ved å danne en beskyttende barriere, Det gjør at fuktigheten holder seg inne i huden.

#5: Beskytter hudbarrieren.

Oatmeal inneholder flavonoider, som bidrar til å absorbere skadelige UVA-stråler som igjen bidrar til for tidlig aldring av huden. Flavonoider kan til og med beskytte huden din mot sterke forurensninger og kjemikalier som finnes i miljøet rundt oss.

#6: Dyprensende

Vi elsker alle en god rens, og oatmeal /havre, på grunn av saponininnholdet, fungerer som en fantastisk naturlig hudrens. Pore Detox Cleanser og Lavender Oat Milk Sooting Cleanser fra 100% Pure renser i dybden, og re-mineraliserer huden uten å strippe eller tørke den ut.

#7: Passer alle hudtyper

På grunn av sine hudvennlige egenskaper er Oatmeal /havre egnet for alle hudtyper; dette inkluderer selv de mest sensitive hudtypene. De som lider av symptomer som akne, eksem og psoriasis vil finne stor lindring ved bruk av Oatmeal /havre i hudpleierutinene sine.

#8: Forbedrer hudtonen gir glød.

Oatmeal/havre sine  antioksidantegenskaper skyldes at den inneholder flere forskjellige typer beskyttende fenoler.. Det inkluderer hudgunstige UV-bekjemperne, som inkluderer ferulsyre og koffeinsyre.

Produkter med colloidal oatmeal havre for lindrende effekt på huden og eksem

De beste produktene med COLLOIDAL OATMEAL finner du her:

Vi har flere helt spesielle produkter som er basert på og inneholder denne finmalte havre ekstrakten fra Avena Sativa planten – og vi anbefaler virkelig alle.

Matcha Oat Milk Nourishing Mask

Hva skjer når kolloidalt havre/ Oatmeal kombineres med matcha grønn te?

Jo, du får en drastisk forbedring i hudtonen og teksturen i huden din på bare 15 minutter. Vår Matcha Oat Milk Nourishing Mask inneholder kolloidalt havregryn fra Avena sativa-kjernen, i tillegg til de sterke antioksidantene i Grønn Te/mathca.

Hele havrekliet males og siktes, noe som resulterer i et lett, ultrafint pulver. Kombinert med finmalt matcha grønn te-pulver, er du klar for intens, konsentrert næring. Du tilsetter bare vann og blander masken før du tar den på. Det aktiverer ingrediensene, slik at masken er helt fersk og potent.

Viktige fordeler inkluderer:

 • Redusert rødhet og hudirritasjon for å lindre og lindre hudsykdommer, som akne, eksem og psoriasis
 • Påviste antialdrings- og reparerende egenskaper for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud
 • Gir huden fuktighet og smidighet med sine kraftige mykgjørende egenskaper
 • Fungerer som en hudbeskyttende med flavonoider, som hjelper til med å absorbere ultrafiolette-A (UVA) stråler

FAKTA: Havre absorberer vann og binder det til huden, så du får en plump og menttet hud. Denne pulvermasken er rett og slett et lite underverk!

Matcha oat mask er en 100% naturlig ansiktsmaske med oatmeal og matcha for en frisk og glødende hud,
lavender oat milk cleanser, naturlig rens med oatmeal for sensitiv og tørr hud

Lavendel Oat Milk Soothing Cleanser

En effektiv skjønnhetsrutine starter med en god rens av huden. Før du kan få full nytte av hudpleieprodukter, må du rense urenhetene fra hudoverflaten uten tørke den ut eller skade hudbarrieren.

Vår Lavender Oat Milk Cleanser er perfekt for en skånsomrens. Den løser opp og renser sminke, solkrem og miljømessige urenheter, samtidig som den balanserer hudens naturlige pH.

I denne fuktighetsgivende rensen har havre blitt malt og deretter kokt. Denne metoden gjør at havregryn lett kan absorberes i huden, noe som øker effektiviteten for å beskytte og berolige. Disse nærende superkreftene kommer fra beta-glukanrik kolloidalt havre; beroligende roseblader; dypt rensende lavendel; fuktighetsgivende kokosmelk; gjenopprettende echinacea og anti-inflammatoriske planteprodukter som krysantemum, calendula og kamille.

Viktige fordeler inkluderer:

 • Påviste antialdrings- og reparerende egenskaper for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud
 • Skaper et beskyttende lag som bidrar til å beholde hudens naturlige fuktighet
 • Bidrar til å redusere hudbetennelse, og til og med stimulere kollagenproduksjonen på grunn av det rike beta-glukanet som finnes i havre
 • Holder huden hydrert ved å danne en beskyttende barriere som holder vann til huden

FAKTA: Den vannbindende kraften til havre skaper en beskyttende barriere mot irriterende stoffer, samtidig som den gir ekstra næringsstoffer til huden.

Wooden Spoon Soothing Microsilver A Cream.

Dette er en 100% naturlig krem som er spesielt utviklet for å behandle problemhud som atopisk eksem (atopisk dermatitt), svært tørr og irritert hud og rosacea. Kombinasjonen av biosertifiserte oljer. og det høye innholdet av microsølv (250 mg) og aktiv kolloidal havre/oatmeal gir effektiv pleie av huden.

Viktige fordeler inkluderer:

Sølvionene i mikrosølv hemmer veksten av mikrober og ødelegger de vitale strukturene på bakterieoverflaten. Reduserer effektivt bakteriell spredning og tillater dermed naturlig gjenoppretting av hudfloraen, noe som er spesielt fremtredende for eksempel hos de som har atopisk eksem. Hudbarrieren er svekket, man får et stort fuktighetstap og huden klør mye. Dette tilfører bakterier, som igjen kan gi innflammasjon og betennelser.

 • Bredt spekter av antimikrobiell effekt.
 • Klinisk testet ingrediens med utmerket kompatibilitet. Kan trygt kombineres med andre kosmetiske ingredienser.
 • Biosertifisert produkt, uten nanopartikler.
 • Effektiv naturlig beskyttelse mot uønskede bakterier uten å trenge inn i hud eller slimhinner.
 • Gjennoppretter og beskytter hudbarrieren
 • Holder på fuktigheten over lang tid.
 • Supermat for tørr og sensitiv hud
 • Lindrer og behandler og forebygger atopisk eksem og rosacea.

Fakta: Denne er dermatologisk testet og et er naturlig alternativ til typiske kortisonkremer som ofte brukes for atopisk eksem.

 

 

mICROSILVER A CREAM FOR ATOPISK EKSEM
WOODEN SPOON OATMEAL A CREAM FOR TØRR HUD HOS BARN

Wooden Spoon Oat Meal A Cream

En unik krem spesielt utviklet for å behandle problemhud og styrke hudbarrieren hos babyer og barn. (og kan selvsagt også brukes av voksne).

Kombinasjonen av biosertifiserte oljer og det høye innholdet av aktiv kolloidal havre skaper effektiv pleie for sensitiv hud, tørr og atopisk hud.

 • 100 % naturlige ingredienser / 99,8 % biosertifiserte ingrediens. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS standard.

Viktige fordeler inkluderer:

 • Supermat for tørr, sensitiv og irritert hud
 • Støtter gjenopprettingen av hudbarrieren
 • Kontrollerer og lindrer kløe
 • Klinisk testet ingrediens for atopisk og eksemutsatt hud.
 • Beholder vannmolekyler og etterlater huden glatt og myk.
 • Opprettholder hudens naturlige pH-nivå, fremmer optimal hudfunksjon.
 • Dermatologisk testet – egnet for alle områder av den sarte huden.
 • Ikke tilsatt sitron- eller melkesyre for å unngå ubehagelige stikk og svie i huden.
 • Forsterket med urteekstrakter av calendula, kamille og johannesurt.
 • Allergenfri formel.

Fakta: Det er opptil 15% av babyer og barn som opplever atopisk eksem, utslett og tørr hud. Denne kremen er et 100% naturlig krem som opprettholder fuktigheten og forebygger dehydrering av huden. Den er god til atopisk eskem og kan bruke si kombinasjon med Microsilver A Cream, gjerne mellom utbruddene.

PRODUKTER OMTALT I DETTE BLOGGINNLEGGET – og noen flere produkter med Oatmeal i seg.

-20%
Opprinnelig pris var: kr 399.Nåværende pris er: kr 319.
-20%
Opprinnelig pris var: kr 395.Nåværende pris er: kr 316.
-15%
Opprinnelig pris var: kr 399.Nåværende pris er: kr 339.
-15%
Opprinnelig pris var: kr 349.Nåværende pris er: kr 296.
-15%
Opprinnelig pris var: kr 349.Nåværende pris er: kr 296.

Relaterte saker – les også:

Naturlig, effektiv pleie for atopisk eksem, Microsilver A-Cream

Endelig en 100% naturlig og effektiv krem for behandling av atopisk eksem. Inneholder microsølv og...

Les mer her Les mer
Nyttige tips og behandling av atopisk eksem

Nyttige tips for deg som har atopisk eksem. Vi viser deg også den naturlige kremen...

Les mer her Les mer
7 fordeler med å bruke koffein og grønn te i hudpleie

Koffein og grønn det er proppet fulle av antioksidanter - les mer om dette og...

Les mer her Les mer
0
LAGT I HANDLEKURVEN