Slik går du høsten lyst i møte…

gÅ HØSTEN LYST I MØTE

Er du en av dem som synes at huden og håret forandrer seg på høsten, at høsten er litt gusten, kald og mørk til tider?

Du er ikke alene.. Tørrere luft, aircondition, som går fra kaldt til varmt, kaldere vær, og en litt “mørkere” tid for mange, påvirker oss mer, enn mange er klar over. Høsten er tid for ekstra pleie for hele kroppen og ikke minst sjelen.

Veldig mange opplever at de får uren hud, tørr hud, slapp og gusten hud på høsten. Og mange opplever at håret blir tørrere, mister glansen sin og at siste rest av brunfargen fra sommeren, slipper taket.

Og så er det også mange, som synes høsten generelt er litt tung, med mye regn, mørkere og kortere dager. Det er den jo på mange måter, men det er mye du kan gjøre for å ta vare på deg selv, kropp og sjel og ikke minst hud og hår i tiden fremover.

Jeg merker også at huden forandrer seg på denne tiden av året. Huden min blir merkbart tørrere over hele kroppen. Men jeg elsker høsten. Kanskje fordi jeg er vokst opp i Ålesund og vant til høststormer og regnvær, så synes jeg det er noe forfriskende med høsten. En slags ny start, kick off på en måte. For meg er høsten er for meg en typisk velværetid, hvor jeg kan ha min egentid på badet, synke ned i badekaret, pleie meg selv og slappe av. Og jeg merker at det virker.

Omfavne høsten du også, og så kan du faktisk unngå at du får kviser, at huden mister gløden, og håret blir tørt og trist.

(Les mer om hvorfor mange får uren hud og tørr hud på høsten, og 2 konkrete råd for å unngå det her>>)  Dette er noen veldig enkle grep du kan gjøre, for å få tilbake gløden og glansen i hud og hår. En ren og sunn hud, uten kviser og urenheter hører ikke høsten til heller.

Høsten er tid for ekstra pleie, ekstra pleie for ansiktet, håret, kroppen og ikke minst sjelen.

 Tenk skrubb, fuktighet, hårkurer og oljer.. og ikke minst et duftlys her og der…

 

hjemme spa og selfcare

 

Her er våre beste tips for et HJEMME SPA – som er balsam for sjelen.

  1. Demp lyset  og tenn et duftlys eller flere stearinlys. Sett gjerne på litt spa musikk (finner mange fine “spa – spillelister” på Spotify) og pust langsomt inn og ut i 2- 3 minutter. (og gjenta i badekaret).
  2. Skrubb både kroppen og ansiktet før du går i badekaret, så er huden mye mer mottakelig for ekstra pleie.
  3. Fyll badekaret med en nydelig, nærende olje eller badesalt. (og om du ikke har badekar, ta en lang, varm dusj og skrubb kroppen fra topp til tå, før du tar neste steg…)
  4. Ta en næringsrik, god hårmaske eller hårkur i håret og sett den opp med en strikk, diadem eller badehåndle (slik at håret ikke blir vått i badekaret eller at kuren skylles ut før tiden).
  5. Ta på en god ansiktsmaske. Hvis huden din føles tørr, kan du bruke en fuktighetsmaske. Hvis huden er slapp, bruk en oppstrammende en. Hvis huden din er uren, kan du bruke en god rensende maske. Nå på høsten er sheet maskene fra 100% Pure kjempegode, og gir masse fuktighet. Mario Badescu Super Collagen Maske er rensende og veldig oppstrammende.
  6. LIGG STILLE og TENK PÅ NOE POSITIVT (tenk på hva du er takknemlig for, kjenn hvordan varmen brer seg og kroppen slapper av) Pust langsomt inn og ut. Hold pusten litt på innpust. Slapp av og la tankene fare. Kos deg sånn en halvtimes tid. Et varmt bad frigjører velværehormonet Oxytocin, og man forbrenner like mye kalorier i et godt varmt bad, som en 30 minutters gåtur.
  7. Etter badet, tar du en varm dusj og vasker kuren ut av håret.
  8. Bruk en god olje og en rik og pleiende nattkrem i ansiktet og en fuktighetsbrevarende body lotion (eller olje), før du hopper i pysjen eller joggebuksa – og slapp av resten av kvelden med duftlyset brennende ved siden av deg. Se en film eller les en god bok, og beste er jo selvsagt at du legger deg i rent, nyskiftet sengetøy.
  9. Husk å skrubbe hæler etter badet, og smør på en rik og god fotkrem. Ta gjerne ekstra mye på, og legg deg i et par rene bomullsokker, for ekstra myke og gode føtter.

Her finner du noen av de omtalte produktene i dette blogginnlegget.

Lyst å shoppe litt? – enten til deg selv eller for å gi en herlig gave til noen:

Hvis du er som meg, er dette balsam for sjelen – du får en god natts søvn, og kroppen din, den vil takke deg med en vitalisert kropp, blankt og mykt hår og et glødende friskt ansikt.

Nå nå jeg gå.. for jeg skal ta mitt eget lille hjemmespa i kveld. 

Klem fra Åse

Her kan du velge og vrake i SPA- favoritter >>

 

0
LAGT I HANDLEKURVEN