Slik går du høsten lyst i møte…

gÅ HØSTEN LYST I MØTE

Er du en av dem som synes at huden og håret forandrer seg på høsten, at høsten er litt gusten, kald og mørk til tider?

Personlig syntes jeg høsten er en herlig periode, jeg elsker å gå i fjellet i den perioden hvor høstfargene flammer over landskapet og jeg elsker at luften er så frisk. Jeg er vokst opp i Ålesund og er vant til høststormer og regnvær, og jeg synes rett og slett at det er noe forfriskende med høsten. En slags ny start, kick off på en måte.

For meg er høsten er for meg en typisk velværetid, hvor jeg kan gå i fjellet, men også ha min egentid på badet, synke ned i badekaret, ta badstu på hytta, pleie meg selv og slappe av. Og jeg merker at det gjør så godt. Men det kan også være dager hvor det er mørk og trist også, spesielt på senhøsten, og jeg merker også at huden og håret forandrer seg når høsten setter inn og blir tørrere og “tristere” på en måte.

På høsten blir luften tørrere og kaldere, aircondition på jobb/skoler går fra kjølig til varmere og det blir en litt “mørkere” tid for mange. Det påvirker mange av oss både fyisk og psykisk. Derfor tenker jeg at høsten er tid for ekstra pleie for hele kroppen og ikke minst humøret, og at man bytter ut noen produkter i hudpleierutinen sin og hårpleien også.

Jeg og venninner på fjelltur, med masker og kos

Bilde. Her er jeg og noen av venninnene mine fra Ålesund på fjellet i september måned. Så flotte farger. Vi koste oss selvsagt med både badstu og ansiktsmasker. Et herlig avbrekk og noe som gjør høsten til en herlig tid.

 

Huden og håret forandrer seg ofte på høsten

Det er ikke bare jeg som opplever endringer i huden og håret på høsten. Vi får veldig mange spørsmål fra kunder som opplever at de får uren hud, tørrere hud, slappere og mer gusten hud på høsten. Og mange opplever at håret blir tørrere, mister glansen sin og at siste rest av brunfargen fra sommeren, slipper taket, og man lurer på hva man kan gjøre for å beholde bløden fra sommeren litt lenger.

Og så er det også mange, som synes høsten generelt er litt tung, med mye regn, mørkere og kortere dager. Det er den jo på mange måter, men det er mye du kan gjøre for å ta vare på deg selv, kropp og sjel og ikke minst hud og hår i tiden fremover.

La oss omfavne høsten – og noen endringer i produkter og litt ekstra fokus på egenpleie, kan gjøre at du unngår å få kviser, at huden mister gløden, og håret blir tørt og trist.

Her kan du lese hvorfor mange får uren hud og tørr hud på høsten og noen konkrete råd for å unngå det. 

Gå høsten lyst i møte med å fokusere på deg selv og gi deg selv litt ekstra pleie. Det gjør godt både for huden, håret og ikke minst for kropp og sjel.

Ta det selv en egenpleiedag – med skrubb og ansiktsmasker, tilfør masse fuktighet, hårkurer.. Oljer for både hår, kropp og ansiktet gjør underverker…. og ikke minst tenn et duftlys med behagelig duft. Len deg tilbake og nyt.

 

hjemme spa og selfcare

 

Her er våre beste tips for skikkelig SELFCARE dag – det er balsam for sjelen.

1.) Demp lyset  og tenn et duftlys eller flere stearinlys. Sett gjerne på litt spamusikk (finner mange fine “spa – spillelister” på Spotify) og pust langsomt inn og ut i 2- 3 minutter. (og gjenta i badekaret).

2.) Skrubb både kroppen og ansiktet før du går i badekaret eller dusjen, så er huden mye mer mottakelig for ekstra pleie.

3.) Om du har badekar, fyll det med en nydelig, nærende olje eller badesalt. (og om du ikke har badekar, kan du ta dusjen helt til slutt),

4.) Ta en næringsrik hårkur i håret og sett det opp med en strikk, diadem eller badehåndle (slik at håret ikke blir vått i badekaret eller at kuren skylles ut før tiden).

5.) Ta på en god ansiktsmaske. Hvis huden din føles tørr, kan du bruke en fuktighetsmaske. Hvis huden er slapp, bruk en oppstrammende en. Hvis huden din er uren, kan du bruke en rensende maske. Vi har masse gode ansiktsmasker for alle hudtyper og aldre.

6.) Legg deg ned og slapp av.. Om det er vanskelig å slappe av og du har mye å tenke på, så øv deg på å pense tankene inn på noe positivt (tenk på hva du er takknemlig for, kjenn hvordan varmen brer seg og kroppen slapper av). Pust langsomt inn og ut. Hold pusten litt på innpust. Slapp av og la tankene fare. Kos deg sånn en halvtimes tid. Et varmt bad frigjører velværehormonet Oxytoxcin, og man forbrenner like mye kalorier i et godt varmt bad, som en 30 minutters gåtur.

7.) Etter badet, tar du en varm dusj og vasker kuren ut av håret.

(Om du ikke har badekar tar du hårkuren først og ansiktsmasken først, og så en god dusj etterpå. Dersom du bruker en fuktighetsgivende ansiktsmaske, kan den mer fordel taes på etter dusjen, før hudpleierutinen).

8.) Bruk en god olje og en rik og pleiende nattkrem i ansiktet og en fuktighetsbrevarende body lotion (eller olje), før du hopper i pysjen eller joggebuksa – og slapp av resten av kvelden med duftlyset brennende ved siden av deg. Se en film eller les en god bok, og beste er jo selvsagt at du legger deg i rent, nyskiftet sengetøy.

Husk å skrubbe hæler etter badet, og smør på en rik og god fotkrem. Ta gjerne ekstra mye på og la den virke gjennom natten. Da kan du legge deg med et par rene bomullsokker, for ekstra myke og gode føtter dagen derpå.

Her finner du noen av produkter du kan bruke til din egenpleie. Kos deg masse!

-15%
Opprinnelig pris var: kr 395.Nåværende pris er: kr 336.
-15%
Opprinnelig pris var: kr 599.Nåværende pris er: kr 509.
-20%
Opprinnelig pris var: kr 399.Nåværende pris er: kr 319.
-20%
Opprinnelig pris var: kr 399.Nåværende pris er: kr 319.
-15%
Opprinnelig pris var: kr 519.Nåværende pris er: kr 441.
-15%
Opprinnelig pris var: kr 399.Nåværende pris er: kr 339.
-15%
Opprinnelig pris var: kr 349.Nåværende pris er: kr 296.

Lyst å shoppe litt? – enten til deg selv eller for å gi en herlig gave til noen:

Hvis du er som meg, er dette balsam for sjelen – du får en god natts søvn, og kroppen din, den vil takke deg med en vitalisert kropp, blankt og mykt hår og en glødende hud.

Og ja, alt dette føles ekstra godt etter en skikkelig god fjelltur i skikkelig høstluft.

Klem fra Åse

Her kan du velge og vrake i SPA- favoritter >>

 

0
LAGT I HANDLEKURVEN