Dette er effektive kvisemidler - Karma

Dette er effektive kvisemidler

Effektive kvisemidler - spottreatmet punktbehandlinger

 

Har du kviser og uren hud og er på jakt etter et effektivt kvisemiddel? 

Da er du ikke alene. Det er veldig mange,som har kviser i mindre eller større grad,  og som ønsker seg et middel for å bli kvitt dem. 

Finnes det effektive kvisemidler? 

Ja, det gjør det, og vi har flere av dem. Men før jeg forteller deg hva som gjør dem effektive, vil jeg først si at det er ikke 100% sikkert et effektivt kvisemiddel gjør at du blir kvitt kvisene dine for godt. Det at du har kviser, har en årsak, og et kvisemiddel fjerner ikke årsaken til kvisene. På samme måte, som at en paracet ikke fjerner årsaken til at du feks har vondt i hodet eller i en skulder. 

Et godt hudpleieregime kan hjelpe deg i å forebygge og behandle kviseutbrudd, og et kvisemiddel er en del av den behandlingen. 

Salisylsyre i kvisemidler

 

Men når det er sagt, så KAN det også fjerne dem helt og ikke minst forkorte kvisefasen betraktelig og gjøre at du unngår langvarige, vonde kviser som gir arr og merker i lang tid etter at den er borte. 

Generelt bør man sørge for å holde porene rene og holde huden i balanse med fuktighet og balanserende produkter i tillegg. Da kan man faktisk også fjerne årsaken til at akkurat du har kviser. Tette porer og dehydrering kan feks gjøre at huden kommer i ubalanse og dermed øker talgproduksjonen i huden din og  som igjen kan gi kviser., så man bør sørge for at porene ikke tettes. Flere av de ingrediensene jeg nevner under her, brukes derfor i hudpleieprodukter, for å forhindre at porene tettes, i tillegg til i rene kvisemidler. 

100% Pure Tea Tree Clear Complexion kvisemiddel

Så til effektive kvisemidler – det vil si ingrediensene du skal se etter, som hjelper mot kviser.

Dette er noen av de mest brukte ingrediensene som brukes i kvisemidler:

  • Salicylic acid 
  • Benzoyl peroxide
  • Alpha-Hydroxy acids
  • Retinol
  • Tea Tree oil
  • Sulfur 
  • Niacinamide 
  • Camphor
  • Calamine / Zinc oxide

Dette er ingredienser du bør se etter, når du leter etter effektive kvisemidler.

 

Benzoyl Peroxide

Benzoyl Peroxide forebygger og reduserer bakterieveksten i kviseutbrudd, reduserer dermed kviser generelt.

Salicylic Acid

Salicylic Acid fjerner det øverste laget av døde hudceller og hjelper i arbeidet med å åpne porene og redusere kviseutbrudd.  De går langt ned i porene og renser godt, og brukes også til å fjerne sorte prikker (oksidert fett i porene).

Salisylsyre er en naturlig forekommende forbindelse, som kan isoleres fra barken på piletreet. Det kan også produseres syntetisk, enten ved biosyntese av aminosyren fenylalanin, eller fra feno

Niacinamide

Niacinamide har flere egenskaper, men brukes for kviser fordi det reduserer betennelser og forsterker hudbarrieren. Niacinamide virker også lindrende på rødhet, irritasjon, kviser og rosacea. Det har mange fordelaktige egenskaper og brukes mye fordi det reagerer godt med mange andre ingredienser i hudepleie.

Det er en del av Vitamin B3- molekylet og forekommer naturlig i bla. kjøtt, fisk og nøtter. Niacinamide har sterke antioksidante egenskaper (bekjemper frie radikaler), som bryter ned cellene vår.

Tea Tree olje

Tea Tree olje er kjent for sine anti inflammatoriske og antibakterielle egenskaper.

Den originale Tea Tree Oil kommer fra tetreet Melaleuca Alternifolia, som kun vokser i Australia, og det er derfor et 100 % naturprodukt. Det er bare olje fra  Melaleuca Alternifolia-trærne som gir den unike Tea Tree Oil, som er helende, hudvennlig og som motvirker bakteriere

Calamine

Calamine brukes i kvisemidler blant annet fordi den lindrer kløe og irritasjon, som ofte medfølger kviser og urenheter. Den tørker også ut betennelsene.

Camphor

Camphor eller kamfer er en «eldgammel remedy» (et middel som har vært brukt i årtusener), for å sine lindrende og anti inflammatoriske egenskaper.

Retinol

Retinol er et Vitamin A derivat, som øker cellefornyelsen (også mye brukt anti aldrende behandlinger) og støtter vekst av collagen og friske nye hudceller.

Sulfur

Sulfur brukes fordi den tar bort toppen av hudcellene, som tetter til porene og den reduserer også rødhet og størrelsen på porene.

AHA syrer – Alpha Hydroxy Acids

AHA syrer – Alpha Hydroxy Acids er syrer som brukes i kvisemidler fordi de er en kjemisk «peeling»/eksfolierer. De fjerner døde hudceller og forebygger at porene blir fylt av sebum (olje /fett), og på den måten forebygger bakteriefloraen som danner kviser.

Drying Lotion fra Target Skin Solutions effektivt kvisemiddel

Target Skin Solutions Drying Lotion inneholder flere av de omtalte ingrediensene og er et effektivt kvisemiddel til en rimelig pris.

100% Pure Tea Tree Clear Complexion kvisemiddel
100% Pure Tea Tree Clear Complexion kvisemiddel
Mario Badescu Drying Lotion - 29ml
Niacinamide boost fra 100% Pure

De fleste kvisemidler har som oppgave å «tørke ut» kvisene. (eller redusere betennelsene). Det er derfor viktig å huske at de da også tørker ut huden eller talgproduksjonen. Igjen er det viktig å huske på at produktene du bruker ellers for å redusere kviser, eller selve kvisemidlene, faktisk også gir pleie og fuktighet. Gode fuktighetsgivende og pleiende produkter opprettholder balansen i huden og forebygger kviseutbrudd. 

Kvisemidler er spesialprodukter, som brukes rett på kvisene, som såkalte “spot- treatment” og er ofte konsentrerte og brukes som regel rett på kvisene, eller områdene rundt. Her finner du noen effektive kvisemidler. 

Husk også at det er forskjell på kviser, dype kviser, overflate kviser, nupper ol. 

 

kr 249,00
kr 245,25
-25%
kr 289,00 kr 216,75
-10%
kr 299,00 kr 269,10

Vi har skrevet mye om kviser og uren hud på bloggen vår, og om du har lyst å lære mer og få tips, kan du gjerne lese mer om kviser og uren hud her>>

Det er også forskjell på hudtyper og hvilke kvisetyper man har. Det er viktig behandle tørr og sensitiv hud med kviser, annerledes enn for eksempel en fet tenåringshud, uten sensitivitet. Spør oss gjerne om hjelp – ta hudtesten og du får personlig svar og rådgivning av våre eksperter.  TA HUDTESTEN HER >>

Vi er opptatt av effektive og trygge ingredienser, og håper dette var til hjelp. 

Klem fra Åse

0
LAGT I HANDLEKURVEN