Grunnene til at du bør bruke Prickly Pear i hudpleien din

Det er mange gode grunner til å at Prickly Pear bør være en del av skjønnhetspleien din.

Prickly Pear eller fikenkaktus, som den heter på norsk har mange fordelaktige egenskaper for helsen vår, både innvendig og utvendig.

Prickly Pear for innsiden – ernæringsmessig.

Ernæringsmessig inneholder Prickly Pear magnesium, kalium og kaslium, som er bra for blodtrykket. Den inneholder også Vitamin C som er bra for immunsystemet vårt. Prickly Pear mange gunstige forbindelser fra planteriket, blant annet flavonoider, fenolsyrer og fargestoffer som er sterke antioksidanter.

Prickly Pear Kaktusen er også brukt i behandling av diabetes, høyt kolesterol, fedme og bakrus. Noen undersøkelser viser at den kan redusere blodsukkernivået hos personer med type 2-diabetes, og andre undersøkelser tyder også på at kaktusekstrakt kan redusere de ubehagelige effektene av bakrus, muligens på grunn av dens anti-inflammatoriske effekter.

De spiselige delene av kaktusen er bladene, blomstrene, stilkene og frukten.  Prickly Pear kan spises hel (kokt eller grillet). Den brukes også til å lage juice og syltetøy.

Kaktusen stammer opprinnelig fra Latin- Amerika, men finnes nå og er populær i mange områder i verden.

Innen naturlig skjønnhetspleie har den også fått svært mye oppmerksomhet nettopp på grunn av sine fuktighetsgivende, antimikrobielle egenskaper og at den virker sårhelende. Prickly Pear frøolje har svært høyt innhold av i linolsyre (en essensiell fettsyre), som har vist seg å lette solindusert hyperpigmentering, beskytte hudbarrieren, redusere vanntapet og øke fuktigheten, og på den måten brukes for å lysne huden og gi en jevnere hudtone.

Som du sikkert forstår Prickly Pear har kommet for å bli og her har du noen gode grunner til for å inkludere det i DIN skjønnhetspleie.

Kaktus er “overalt” nå!

Kaktus har tatt over vinduskarmene våre. Kaktus brukes også i klesproduksjon, som et veldig lovende miljøvennlig alternativ til mange stoffer brukt i klesindustrien. Det er en svært miljøvennlig plante, en kaktus, som vokser villig, og den bruker nesten ikke noe vann for å vokse.

Uansett hva du føler om “kaktustrenden” – så bør du vurdere å inkludere litt kaktus i hudpleierutinen din. For denne fikenkaktusen har noen frø – som kaldpresses og blir til Prickly Pear Seed Oil, som er fantastisk å bruke i skjønnhetspleie. Og blomstrene kan utvinnes til blomstervann ekstrakter.

Prickly Pear for utsiden

Her har du 7 GODE grunner til å bruke Prickly Pear i skjønnhetspleie.

1) Prickly Pear olje er full av vitaminer.

Den har 150% mer vitamin E enn Argan olje. Vitamin E er en anti oksidant, bekjemper frie radikaler og øker cellefornyelsen. Den forebygger rynker og kan lysne huden din. (eks mørke ringer under øynene og pigmentering).

2) Prickly Pear har en høy prosentandel av umettede fettsyrer

Disse fettsyrene absorberes lett inn i huden og etterlater ikke noe overflødig fett i huden. De gir fuktighet til collagenet i huden din og strammer opp porene. Den gjøre huden mer elastisk og gir en mer ungdommelig hudtone.

3) Så mye anti oksidanter = så mange fordeler for huden din

I tillegg til Vitamin E og K, så har Prickly Pear Seed oljen andre antioksidanter, som gjør seriøst arbeid for huden din. De øker cellefornyelsen, øker elastisiteten, lysner huden, reduserer rødhet og tørrhet i huden.

4) Prickly Pear- oljen er en non- comedogenic (ikke- komedogenisk olje).

Ordet “olje” stresser mange, spesielt de som har fet hud. Det at den er non – comedogenic betyr at denne oljen trekker dypt inni huden og tetter ikke porene dine, og de gir ikke kviser og urenheter. Den er derimot fordelaktig å bruke på fet hud og kviser, siden den virker anti inflammatorisk og motvirker betennelser.

5) Prickly Pear olje er bra for alle hudtyper.

Uansett om du har tørr hud, sensitiv hud, moden hud eller fet hud, se etter produkter med Prickly Pear olje. Du kan ikke ta feil.

6) Prickly Pear olje har antivirale og anti inflammatoriske egenskaper.

Den er god til å lege små sår, kutt og brannskader (som solbrenthet) i huden.

7) Prickly Pear Olje har et “naturlig solfilter”

Den virker beskyttende mot hyperpigmentering ved soleksponering. Når den brukes sammen med SPF, vil den forsterke virkningen av solkremen.

prickly Pear olje i skjønnhetspleie

Vi har flere produkter med Prickly Pear i seg, og du har sikkert sett Hej Organic også?  Dette merket ble startet med Prickly Pear som hovedingrediens nettopp på grunn av alle de fordelaktige egenskapene til denne Fikenkaktusen. Denne hudpleieserien kan brukes av alle hudtyper, er økologisk sertifisert og er i tillegg et merke med gode priser, slik at det er mulig for alle å oppnå en sunn og frisk hud. 

Se HER eller sjekk ut produktene nedenfor:

0
LAGT I HANDLEKURVEN