Veien til en glødende, ungdommelig og frisk hud!

Slik får du en glødende frisk ungdommelig hud

Produkter med A og C vitaminer er ofte brukt for å gi en jevnere hudtone, glød og bevare huden ung.

Man skrubber eller peeler huden med fruktsyrer eller korn for å fjerning av døde hudceller og for å få frem den friske huden du egentlig har.

Det finnes også mange gode oljer og andre produkter, proppfulle av vitaminer, antioksidanter og pleiestoffer som hjelper på.

Bruk av SPF året rundt forebygger utvikling av pigmenter og mørke flekker i huden.

Slik får du en glødende ungdommelig og frisk hud.

Vi får mange henvendelser fra kunder som ønsker råd og som trenger hjelp til å finne produkter til huden sin, og vi svarer alle personlig. Men noen ganger kan det være ok å sitte i fred og lese litt.. og da kan du trygt lese dette blogginnlegget.

Veldig mange sliter med ulike hudproblemer eller rett og slett tørr og sliten hud, og de vet ikke hva de kan gjøre med det. 

Etterhvert som vi blir eldre, blir huden tynnere, mindre elastisk, rynker synes bedre, man får lettere pigmenter i huden eller at pigmentforandringer blir mer synlige. Huden blir også oftere dehydrert og ja, det er mye som skjer med huden med alderen.

Tørr, grå, sliten, døll hud, gusten, tørr og fet hud om hverandre, ujevn hudfarge, slapp hud og ja, “kjært barn” har mange navn… 

 

Solkrem for sensitiv hud

Så vi sier heller, her er noen råd om hva man bør gjøre for å få en frisk, ungdommelig og frisk hud. Hva kan du gjøre som er best for huden din, ut fra det utgangspunktet du har?

Følg et enkelt hudpleie regime, gi huden litt ekstra pleie med jevne mellomrom, og bruk produkter for DIN hudtype og dine behov.

Les videre, så får du noen tips om alt fra renseprodukter, til hva man kan gjøre med sminke – rett og slett hvordan du kan forvandle en tørr og sliten hud til en så vakker og ungdommelig hud, som mulig.

Slik får du en glødende ungdommelig og frisk hud.

1. RENSEPRODUKTER 

Det er viktig å rense huden sin, om du ønsker å holde den jevn, frisk og glødende.  I dagens samfunn, hvor stress, sminke, forurensning, aircontition, kulde/temperaturforandringer, tørr luft- ja alle ytre faktorer –  påvirker huden hver eneste dag. 

En god rens løser opp fett og makeup og kan vaskes av. Vi har renser for alle hudtyper, og det finnes renser som er kremer, gels, lotions, balsamer og oljer.

Det er en smaks sak hva folk liker, men disse er veldig gode for å skape ekstra glød i huden, spesielt for normal hud, tørr hud, moden hud og sensitiv hud.

Bruk et godt ansiktsvann toner

2. TONERE/ ANSIKTSVANN

Veldig mange synes det er “pes” å bruke for mange produkter og skjønner ikke helt vitsen med ansiktsvann og tonere.

Det vi kan si, er at dersom du har lyst på en frisk og glødende hud, er ansiktsvann/tonere veldig viktig å bruke.

Både fordi de komplimenterer ansiktsrensene og fjerner restene av selve rensen og det rensene ikke “får tak i” nede i porene dine.

I tillegg har ansiktsvann ulike egenskaper, alt etter hvilken hudtype og problem de skal “løse”. For en tørr og gusten hudtype, kan feks ansiktsvann inneholde ingredienser som stimulerer cellefornyelsen, gir ekstra fuktighet, eller inneholder ekstrakter som gir en jevnere hudtone, være veldig bra.

Her er noen gode tonere/ ansiktsvann for en tørr, sliten hud og som gir mer glød og frisk hud.

100% PUre Matcha Oat Face Scrub
100% PUre Matcha Oat Face Scrub
100% PUre Matcha Oat Face Scrub

3. EN GOD SKRUBB

Som en god latter forlenger livet – En god skrubb forlenger huden (eller hudens kvalitet).

Tørr hud i ytterste laget på huden, er i realiteten døde hudceller. Når vi blir eldre går cellefornyelen saktere, noe som betyr at de døde hudcellene blir liggende lenger utenpå huden. Døde hudceller er grå og ikke levende. Ergo blir også huden seende gråere og mindre levende ut.

Det å skrubbe huden fjerne de døde hudcellene og det stimulerer også cellefornyelsen. En god skrubb gjør derfor huden automatisk mer levende og glødende. 

Men det har også en annen positiv effekt. Når du blir kvitt døde hudceller så virker all annen hudpleie bedre.  Dent fører til at alle hudpleieprodukter du bruker, “kommer bedre til” og trekker bedre inn i huden. De virker bedre, rett og slett, så enkelt!

Dersom du har en betent hud eller irritert hud, kan det lønne seg å bruke enzymatiske (fruktsyrer) skrubber eller de med veldig små korn.

Forskjellen er at fruksyrer løser opp bindingene mellom hudcellene og de kan lett vaskes av (kjemisk skrubb). En skrubb med korn (fysisk skrubb), “river” den fysisk av, slik at de på den måten kan være litt grovere og tøffere for huden.

Ofte kan det være kombinasjoner også, med fruktsyrer i, sammen med små korn. kornene kan være salt, sukker, knuste frø, sand, skall osv fra frukt, bær, nøtter..

De “kjemiske” skrubbene skal virke på huden, før du masserer med hendene. De inneholder ikke små korn/sand/salt . “Kornene” kan lage ørsmå sår i huden, som igjen kan gi grobunn for betennelser. Dette er ikke noe problem for en normal hud, men eks de med såre kviser, skal være forsiktig med korn i skrubbene og huske å skrubbe huden forsiktig. 

Alle andre enn de som har veldig sensitiv hud eller betennelser i huden (som kviser) kan som regel bruke både fysiske og kjemiske skrubber/peeling.

4. DAG OG NATTKREM

Vi har mange dagkremer og nattkremer, så det er nesten vanskelig å velge ut noen få her som en anbefaling. Men dette er noen av våre absolutte bestselgere og personlige favoritter. Disse jobber spesielt med huden for å gi glød og jevnere hudfarge. De gir masse næring og alle føles utrolig gode på huden. 

C- vitaminer er en antioksidant, som påvirker kollagenet i huden vår. Etterhvert som vi blir eldre avtar kollagenproduktsjonen og C vitaminer påvirker syntesen av kollagenproduksjonen. Det reduserer fine linjer, arr og rynker og virker oppstrammende på huden. Mange merker det mest fordi det gir en umiddelbar glød i huden. (som vi jo er ute etter her).  Sol og UV- stråler bidrar også til reduksjonen i kollagenet i huden. Det er enda en grunn til at solfaktor er viktig å bruke, året rundt.

Retinol er også en kraftig anti aldrings ingredisens og reduserer fine liner og rynker i huden. Det er en såkalt A-  syre og er avledet fra vitamin A. Den brukes i mange anti aldrende (og foryngende) hudpleieingredienser og kommer i mange ulike styrker og former. De sterkeste syrene skal kun brukes av en utdannet hudpleier/hudlege. Disse er til hjemmebruk. I tillegg til dette er det mange andre ingredienser i disse kremene, som virker foryngende og behandler pigmentflekker og ujevn hudfarge. 

Her er noen av våre mest solgte og mest anbefalte dagkremer, som virker foryngende og bidrar til en glødende, frisk hud.

Gode nattprodukter, som reduserer pigmenter og jevner huden
serum og ansiktsoljer for moden hud

5. SERUM/EMULSIONS OG OLJER 

Det siste og store innen hudpleie er serum, emulsions og oljer.

Det er fordi molekylene i serum og oljer er mindre, og trenger derfor bedre og lenger ned i huden enn det en dagkrem eller nattkrem. 

De er mer konsentrerte og jobber spesisfikt mot ulike behov og hudtyper.

Dette er noen av alle de herlige serum og oljene vi har, som garantert hjelper deg til “dagens tema” – nemlig å gi deg en mer ungdommelig, frisk og glødende hud. 

Sminke kan også gi glød til huden din

6. BASEN/FOUNDATION/LERRETET

Sminke er normalt ikke laget for å  forebygge aldring, pigmenter og tørr hud. MEN det finnes sminke som er sunnere enn andre. All sminken fra 100% Pure som vi har på Karma.no er fruktpigmentert og det vi kaller for “Skin Care Makeup”

Den er proppfull av anti- oksidanter  og vitaminer, som er anti aldrende og veldig sunt og ikke minst beskyttende for huden.

For å få et bra resultat, som er målet med dette blogginnlegget, så er det noen triks som er viktig å følge. 

En god base eller lerret, som vi kaller det, gir et jevnere utseende og en bedre base for sminken. Og bruk sminke som gir glød og fremhever hudfargen og gløden. En god base eller primer er også supert for å få frem gløden og da er 100% Pure sin Luminous primer helt nydelig. 

Disse foundationene/ grunnlaget kommer i mange ulike “tykkelser og med ulike dekkevne). Disse er satt opp etter dekkevne  – fra liten dekkevne til full dekkevne.

 1. Primer
 2. Tinted Moisturiser
 3. Foundation flytende
 4. Cream Foundation (kompakt pudder)
 5. Matt pudder 

i tillegg har man concealere, som skal dekke ujevnheter både under øynene, til å dekke kviser og røde partier. Disse har også ulik dekkevne og egenskaper. Noen er lys reflekterende og passer til å brukes under øynene og som legger seg litt i de fine linjene og gir et inntrykk av en mer ungdommelig hud. dersom du har mørke ringer og poser, kan du bruke en litt mer dekkende concealer. 

 1. Long Last Concealer passer til både under øynene og på røde partier eks neseroten.
 2. 2nd Skin Concealer kan også brukes hele ansiktet, under øynene eller andre steder du vil dekke litt.
 3. Zao Concealer dekker godt og kan brukes i hele ansiktet der du har behov for det.

Man skal i hovedsak bruke concealere lik eller lysere sin egen hudfarge (som kan endre seg i løpet av året) men jo lysere den er, jo mørker kan foundation være. Vanskelig å velge? spør oss karma@karma.no:) 

Her er et lite utvalg du finner på karma.no

7. THE GLOWING FINAL -SMINKE SOM GIR GLØD

Sminke er også en personlig ting. Noen bruker mye, andre ingenting. Men det er ikke tvil om at litt sminke kan gi en liten touch- up – og gjøre at man ser litt freshere ut.

For å skape glød er som nevnt grunnlaget viktig, men farger som går i brunt, lys varm rosa +  gyldne-  og kobber toner gir ekstra glød i ansiktet. Solpudder er en kjapp måte å få litt “etterlengtet” farge i ansiktet. 

TIPS: For å en ungdommelig glød er det et godt tips å bruke en luminizer  eller highlighter (ikke noe godt norsk ord, men en lysnende budder eller krem) som man tar på områder som naturlig fanger lyset i ansiktet. dette er eks øverst på kinnebeinene, øverst på øyelokket eller neseryggen.

For å gjøre det litt enklere, så oppsummerer vi:)  – og du, lykke til og spør oss om du har noen spørsmål. Send oss en mail på karma@karma.no, 

 

OPPSUMMERT  – slik får du en glød i ansiktet

 1. Rens huden godt hver kveld

 2. Ansiktsvann hver kveld. Det er ikke det samme som renseprodukter, det effektiviserer rensingen, fjerner smuss og tilfører ekstra effekt og klargjør huden for ytterligere pleie.

 3. Skrubb/peel huden 1- 2 ganger per uke.

 4. En god dag- og nattkrem med A eller C Vitaminer, vitaminer og anti oksidanter.

 5. Ekstra pleie i form av serum og masker gjør mye for hudkvaliteten.

 6. Et godt grunnlag gir inntrykk av en jevnere hud. For å gi et ekstra godt inntrykk av huden, er “lerretet” viktig. Primere glatter ut fine linjer og gir den ungdommelige gløden, forsterket av hightlighere. Solpudder gir en umiddelbar friskhet og gylden farge i huden. 

 7. Sminke kan gjøre mye, gyldende og varme farger, kobber og ulike bruntoner gir ekstra inntrykk av en ungdommelig friskhet og gir masse glød i huden.

0
LAGT I HANDLEKURVEN