5 måter å behandle tørr og slapp vinter hud – og gjøre den klar for vårsolen

hudpleie regimer som gir glød og sunn hud

De aller fleste opplever at huden blir tørr og litt blek og sliten på vinteren. Det er heeelt vanlig. Nå skal vi snart legge vinteren bak oss, og ta frem solkrem, og nyte solen, med sine mer og mer varmende stråler. Men hvordan forberede huden best mulig på sesongen, som ligger foran oss..? 

Her har du 5 tips, som hjelper for vinterhuden og som hjelper umiddelbart.

1. Peeling med syrer (kjemisk peeling).

Ingenting er som syrer eller kjemisk peeling for å fjerne døde hudceller på en skånsom og effektiv måte. Fruktsyrer og andre plantebaserte syrer er løser opp bindingene mellom de døde hudcellene (den river dem ikke av slik en fysisk skrubb gjør, men løser dem opp) og løser samtidig opp build- up i porene og etterlater huden renere og freshere, enn noen gang.

  • Glycolsyre (AHA) og andre fruktsyrer er mye brukt for alle hudtyper
  • Azelaic syre er ofte brukt om man har rosacea og sensitiv hud.
  • Salicylsyre er oftest brukt mot kviser og uren hud.

En god fruksyre skrubb/peeling er noe av det mest skånsomme og effektive du kan kan gjøre for huden din nå. Tar du en peeling 1 gang per uke, merker du det med en gang. Det kan gjøre en forskjell allerede etter første bruk.

Dette legger grunnlaget for alle annen hudpleie. 

  • 1-2 ganger per uke (avhengig av hvor fet eller sensitiv huden din er.
  • 1 gang tørr og sensitiv hud, fet hud kan bruke den opptil 3 ganger per uke).

2. TLC – Tender Loving Care – eller egenpleie med ansiktsmasker

Det å gi huden ekstra pleie nå, det gjør bare godt.

Det enkleste og deiligste er rett og slett ansiktsmasker. Legg det inn i rutinen din 1-3 ganger per uke, så vil du se resultater på kort tid.

Vi har mange gode masker, men kan anbefale akkurat disse, akkurat nå! Huden trenger GOD pleie og næring nå, for å gløde mest mulig!

Vi har veldig mange ansiktsmasker, og det kan kanksje være litt vanskelig å velge. I hovedsak trenger huden mye fuktighet nå, så en god fuktighetsmaske er virkelig noe å satse på nå.

Men mange opplever også huden litt slapp og stram, og litt matt.. og da finnes det også mange masker som gir ekstra glød. For eksempel disse:

Evolve Ceramide serum
Evolve Ceramide serum
Evolve Ceramide serum

3. Fuktighet – helst masse fuktighet.

Det kan ikke sies for ofte, men fuktighet er viktig for alle, uansett alder og hudtype.

Men det er ekstra viktig under og etter en lang, kald og tørr vinter. Etter at du har skrubbet/eksfoliert huden, er den åpen for å ta i mot ekstra fuktighet også. Og det er nesten bare å kjøre på, så mye du kan. Fuktighetskremer og serum absorberes mye bedre ned i huden, etter at du har peelet den.

Men hvilken fuktighet skal du velge? Det er mye å velge mellom, og jeg sverger til oljer og serum under fuktighetskremen. Jeg lar oljene og serumene trekke godt inn og “forsegler” dem med fuktighetskremen.

Det er er også et tips å bruke litt rikere kremer på vinteren  og heller bytte til en litt lettere ansiktskrem utpå våren og sommeren.

Dette er gode kremer på vinteren. se også gode serum og oljer som gir mye fuktighet og næring som huden trenger når det er litt kaldt.

Se alle serum og oljer her 

Se alle fuktighetskremer her>>

4. Få frem gløden i huden

Følger du de foregående stegene er du langt på vei til å oppnå glød og sunn hud. Men ønsker du å virkelig booste huden, finnes det spesielle produkter for det også.

Det er jo populært med en naturlig hud nå, hvor den sunne gløden i huden er synlig fordi man bruker gode produkter og rutiner.

Men noen produkter er supre for ekstra glød, feks Vitamin C, Goji Bær olje, Paprika olje ol gir umiddelbart ekstra glød.

Rose Hips Nourishing Oil inneholder nypefrø olje, som er en intens fuktighetsgiver og som roer ned huden. (naturlig vitamin c),

Vi kommer som nevnt ikke uten om Vitamin C når vi snakker glød. Dette er nr 1 i det å skape en glødende fresh hud, og passer perfekt nå fremover.  Dette fra 100% Pure. er 100% naturlig og veldig godt for huden. 

5. Enda mer glød?

Ja, det er mulig det. Når vinteren går over til vår, føler mange seg litt bleke og kanskje litt mindre glødende i huden enn på sensommeren.

Da kan vi jo være glade for at det finnes noen produkter som gir ekstra glød på et blunk.
Selvbrunere, skimmeroljer, bronzere og luminisere. Alle gir denne glam look gløden som er så populær.

Disse produktene gir deg en naturlig glød, som er toppen av “kransekaken” etter å fulgt disse 4 tipsene over her.

og en liten bonus til slutt… noe som alltid funker, hvis du føler at huden er “døll” og du trenger noe ekstra, litt kjapt. De gir fuktighet, setter makeup og er en pick – me up, når som helst, når du trenger det. Fint å ha på jobben også, by the way.

 

Håper dette var til inspirasjon, og hjelper til på veien til å freshe opp huden nå i vinter – og når vi går over til vår – etterhvert…

Love, Åse i Karma.no

0
LAGT I HANDLEKURVEN