Meld deg på og bli med

på alt det herlige som skjer

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

Koreansk hudpleieregime - hva er det og hvordan gjør du det?

i Hudpleie, Produktomtaler, Ukens anbefalinger og favoritter

 Denne artikkelen er under oppdatering, med nye herlige produkter  - for en optimal koreansk hudpleieopplevelse.

Koreansk hudpleie eller hudpleieregime er i vinden som aldri før, et hudpleieregime som gir en glødende og frisk hud, ned naturlige produkter for dag og nattpleie. Men hva er et koreansk hudpleieregime og er det noe for deg og din hud?

Et koreansk hudpleieregime er et fler -stegs- regime (10 steg), som baserer seg på flere lag og kombinasjon av flere produkter, som i en rekkefølge beskytter huden din og som pakker inn alt det gode du påfører den – som en ritualbasert skjønnhetspleie. Koreansk hudpleie går ut på at det vakreste vi har, er vårt naturlige utseende, og de er mer opptatt av at huden skal skinne og være frisk, enn å pakke den inn med makeup. 

Her finner du tilbud på utvalgte produkter, som inngår i et Koreansk hudpleieregime >>

De følger derfor et nøye hudpleieregime - (lenger enn mange er vant til her hjemme). Man hører mye om at det er snegleslim og morkake ingredienser, i koreansk hudpleie. Det er ikke selve ingrediensene, som er ideen bak koreansk hudpleie, det er det 10-steg lange hudpleieregimet, de gjennomfører hver eneste dag, for å å ta vare på huden sin og ha en optimal hudstruktur og farge.

Ingrediensene og produktene man bruker i et koreansk hudpleieregime, kan man tilpasse hver enkelt sin hud og hudproblem/behov. Det er mye bra, som kommer fra koreansk hudpleie, men snegleslim er også brukt i mange andre land, og i mange andre merker. Snegleslim sies å være veldig reparerende, det er også for eksempel Reservatrol, som er utvunnet av vindruer, som er svært hardføre og mostandsdyktige mot ytre påvirkninger.  

Så selve 10 stegs renseregimet - er det koreanske - som vi nå skal presentere.

Koreansk hudpleie betyr at du må følge et velvære- og hudpleieregime over tid, for så å oppnå en nydelig, frisk og glødende hud. Dersom du glemmer eller slurver med noen av stegene, oppnår du ikke de samme resultatene. 

Funker det? 

Ja, men hudpleie er veldig individuelt og personlig, og det er ikke for alle.  For det er ikke alle som orker eller har tid til alle stegene. 

Det som er hele hemmeligheten med Koreansk hudpleie, er at selv om det er et helt regime, så kan du tilpasse det helt etter din egen hudtype og dine hudbehov. Og det er faktisk ikke noe,  som heter  «dette passer absolutt alle» (One fits all) innen hudpleie.

Koreansk hudpleie tar hensyn til hvordan huden din er akkurat nå, og i hvilken tilstand eller sesong den er i. Du kan tilrettelegge med produkter, som passer DEG og dine behov.

Dette gjelder om du har akne og uren hud, svært sensitiv hud, anti aldrende, bli kvitt pigmenter og få en jevnere hud. og den kan endre seg, med ulike produkter for ekstra fuktighet på sommeren, ekstra beskyttelse på vinteren. Men RUTINEN er den samme.

Og det gjelder, som vi alltid sier her på Karma.no, å bruke et regime med rens, toner, skrubb, fuktighet, spesialprodukter og ekstra pleie er viktig – bare at koreansk går enda lenger.

Her er et 10 stegs Koreansk hudpleieregime, som du kan eksperimentere litt med, og kan finne DIN unike og perfekte formel for en glødende, ren og frisk hud. 

STEG 1: OLJEBASERT RENS - PRE CLEANSE
☀️Morgen og kveld

 

Første steg er en mild OLJE basert rens, som fjerner makeup og urenheter. Dette steget er SUPER steget- for alle hudtyper. Selv de som har fet hud. 


Konseptet er at metoden med oljerens, er at oljen er det, som løser best opp talget i porene. Den løser opp oljebasert makeup og de urenhetene, som gjør porene og talget i porene harde. 

Husker du at kjemilæreren din sa at likeheter løser opp likeheter? Dette er samme prinsippet. Olje løser opp olje.

I tillegg til dette, er oljebasert rens veldig legende og beroligende på huden, samtidig som det renser godt og lysner misfarging i huden. Vi har flere oljerenser, feks Blood Orange Cleansing Balm er ideell for det første steget  i dette regimet. Blodappelsin er også veldig rensende. Det eneste du trenger å gjøre, er å massere balmen i ansiktet og tørk av med en ren, fuktet klut. Gjør det enkelt, ikke noe hard skrubbing, bare dra det av. Bruk helst en varm, fuktet klut. Varme gjør balsamen myk og  lett. Du har sikkert sett typisk pre- cleansere, og de er alltid oljebaserte, nettopp fordi de skal løse opp alt, først.

Argan Oil Creamy Cleanser, Flax Seed Cleansing Oil og Evolve Cleansing Melt er også veldig gode oljebaserte renser, som virkelig løser opp fett og makeup,  og etterlater huden såå myk og fin.

STEG 2:  VANNBASERT RENS 
☀️ MORGEN OG KVELD

Vi kommer med oppdatert liste med nye produkter her. Noen har gått ut av produksjon, og erstattet med nye produkter fra 100% Pure.

Nå skjønner du sikkert konseptet med flere lag, doble lag. Dette er en dobbel rens, og typisk for den koreanske hudpleien. Vannbasert rens, tar med seg alt som er igjen etter oljerensen, og om det er noe urenheter igjen fra dagen. Det er viktig å gjøre dette, etter oljerensen og ikke før, fordi en pre- renset (pre- cleanse) hud, fri for makeup, gjør at denne rensen kan tone ansiktet og gi ekstra fuktighet inn i porene. 

100% Pure Organic Cucumber Juice cleansing Foam er virkelig detoxifiserende og anti innflammatoris, som virker for alle hudtyper. Formulaen inneholder organisk tang tinkturer og organisk kamille. Begge er super antioksiderende og øker penetrasjonen og effektiviteten til resten av hudpleieregimet. Husk at du kan bruke en Konjac Sponge, som renser ekstra godt til dette steget.  

Alle de andre rensene som står over her, er gode å bruke i dette steget. De løser opp, renser og virker for ulike hudtyper. Skylles av med vann og du er klar for neste steg.

Se alle renser her >>


STEG 3.  EKSFOLIERING
☀️ Morgen og kveld.

Eksfoliering, skrubb, peeling. Kjært barn, mange navn. Og ja, eksfoliering er kjempeviktig i alle hudpleieregimer, både for uren hud, fet hud, tørr hud og moden hud. Det er essensielt for å få bort døde hudceller og for å stimulere cellefornyelsen. Den gir en jevnere hudfarge, og fjerner tørr hud, flassing og ujevnheter.  Anhengig av hva huden din trenger, kan du gjøre dette steget fra to ganger i uka til to ganger per måned. Hvis huden er veldig sensitiv, bør du ikke bruke peeling for ofte. 

Eksfoliering med en naturlig, (ikke syntetisk) skrubb, gjør at porene dine er helt åpne, for hvilket som helst behandling du gir den. Den gjør at kremer, fuktighetsserum eller emulsion du påfører huden, rett og slett virker bedre. Konsentrer deg gjerne om T sonen og tenk mer «tapping» eller «dabbing», ikke hard skrubbing.

Mario Badescu Glycolic Foaming Cleanser inneholder glycolsyre og ikke typiske "korn" og løser opp bindingene mellom de tørre hudcellene/døde hudcellene og etterlater huden supersoft. Du merker at den har jobbet med huden din med en gang og at den blir jenvere etter kun en behandling.   

TIPS: La skrubbene virkelig litt på huden, som en maske noe minutter, før du masserer forsiktig hele ansiktet i oppadgående sirkulære bevegelser. 


STEG 4: TONER/TONIC
☀️Morgen og kveld

Se alle tonere her >>

Det neste steget er en toner, et produkt du sikkert assosierer med en typisk sterkt, sviende ansiktsvann fra flere tiår tilbake. Det var før, dette er nå. Dette er tonere som gir fuktighet, og som balanserer pH- verdien i huden. Denne brightening tonique har naturlige ingredienser som bjørnebær, kojic acid, sake, fruktsyrer, lakris, vitamin c, sitron juice og jordbær, i tillegg til organisk rose hydrosol og aloe vera juice, gjør huden myk og en kald, rolig, preppet base. Huden er så myk og pre- fuktet, og er klar for enda mer pleie. Tapp på med en bomullsdott og la det tørke. 


STEG 5. ESSENSER
☀️ Morgen og kveld.

Se alle emulsions her >> 

Essens er et multi- funksjonelt produkt, som er et av de mest essensielle stegene i et koreansk hudpleieregime. Det er en toner- hybrid, som fremskynder cellefornyelsen og reparerer huden. Den er også viktig for fuktigheten. Den flytende konsistensen fukter huden og gjør etterfølgende produkter mer effektive. Huden blir rett og slett mer fuktet/mettet og ser mykere og mer ungdommelig ut, over tid. Bruk gode essenser, og de vil overøse huden med mineraler og antioksidanter. 


STEG 6: SERUM
☀️Morgen

Se flere gode serums her >>

Steg 6 handler om konsentrerte behandlinger, spesialprodukter. Helt til nå, har du renset og forberedt huden din på det, som skal komme.

Nå kan du fortsette med helt spesielle behandlinger for DIN hud og ditt hudpleie BEHOV. (være seg rødhet, akne, rynker, utslett, nupper). Huden din er klar for å motta aktive ingredienser, som er i disse spesialproduktene. 

Serum kan ha mange funksjoner, det kan gjøre huden mer glødende, myke ut misfarging, lysne den og fjerne solflekker osv. Du kan gjøre dette dag og kveld. På morgenrutinet kan du bruke Organic Rose Water for sensitiv hud, som er et beroligende serum, som gir en dyp og næringsrik behandling, som «plumper» ansiktet med rose- hydrosol. 

På  kveldsrutinet kan du feks bruke Vitamin C serums, som er fulle av vitamin c, grønne epleekstrakter, og det vil lysne huden og gi en jevnere hudfarge. Det fremmer også collagenproduksjonen, noe som gir mer glød og bevarer en ungdommelig hudtone. Andre serum som er gode, er feks Pepide serum, Vinali Dry Oil, Wooden Spoon Anti Aging Elixir, eller Ibizaloe Regenerating Serum, er kraftige antialdrende (for alle aldre, fori de skal forebygge OG behandle aldring).serum, som strammer opp huden og gjør den superelastisk og ungdommelig. Du finner også flere lysnende serums, beroligende serum, antialdrende, oppstrammende her >>


STEG 7. HYDROGEL MASKE / ANSIKTSMASKER
☀️Moren og kveld.

Se flere nydelig masker her >>

NÅ har du kommet til velværebiten...Hvis du er en typisk hudpleie fantast, har du sikkert allerede prøvd en av de koreanske ark- maskene, som virkelig er i vinden akkurat nå. Og med god grunn. De er utrolig effektive fuktighetsgivere, og bokstavelig talt dynker huden din med sine ingredienser. Alle de tre ark- maskene fra 100% Pure er heeeeeelt herlige. De inneholder 85% Aloe Juice og fuktighet sluses rett inn i huden din og fyller den med fuktighet.  La denne masken være på huden i 15- 20 minutter, og slapp av mens du venter. (det har du bare godt av).

Green Tea Water Bomb Mask injiserer porene dine med hyaluron syre, som gir ren fuktighet til hudcellene, samtidig som grønn te ekstrakter gir økt sirkulasjon og reduserer inflammasjon. Hydrogel formulaen er laget for å gi en intens fuktighet og næring med organisk aloe vann og plante cellulose. Den gir virkelig FUKT til huden din.

Super Collagen Mask har en nydelig lukt og gjør huden strammere, fyldigere og minimerer porer. Evolve Radiant Glow gir en umiddelbar glød i ansiktet, den stimulerer blodsirkulasjonen, og det kan nesten virke som du har trent etter at du har brukt den. (for den gir en lett rødme/varme i huden).  


Et lite tips: ligg rett ut på ryggen, med ansiktet opp, for maks effekt. Da vil du slappe av og masken ligge som den skal.

STEG 8: ØYEKREM
☀️Morgen og kveld

Se alle øyekremer her>> 

Øynene skal også få sin oppmerksomhet, og steg nr 8 i den koreanske hudpleien. Den delikate huden rundt øynene er helt forskjellig fra resten av ansiktet og trenger derfor en annen type pleie. Uansett hudtype, så er sjansen for at huden rundt øynene, trenger fuktighet, minske poser eller mørke ringer. Særlig i perioder. Tapp alltid forsiktig og oppover. 

Coffee Bean Caffeine Eye Cream er en krem for alle, den har et høyt innhold av Kaffein (en ingrediens som er veldig bra for å fjerne poser under øynene) og rose hydrosol, som gir en konsentrert shot med PH- gjennopprettende og antinflammatorisk effekt. 

Tips: tenk på en stjerne når du ta den på. 5 punkter, ett under hver øye, et mellom øyenbrynene, og en på hver side av munnen for smilerynkene. 

STEG 9: FUKTIGHET
☀️ Morgen og kveld

Dagkremer:

Nattkremer: 

Se alle dagkremer her>>

Se alle nattkremer her>>  

Fuktighet er ALT i et koreansk hudpleieregime, og alle lagene med produkter gjør at fuktighetskremen din virkelig kommer til sin rett. Dette er din sjanse til å holde alle ingrediensene du har påfør så langt, inne. Fuktighetskremen er næringsgivende, men den er også et beskyttende lag. Hvis du ønsker å forsinke aldringsprosessen, jevne ut hudtonen, freshe opp huden, bruk rikelig medk krem i ansiktet og på halsen.  Organic Cucumber Juice: Hydrating Moisturizer er et produkt som trenger godt inn i huden og gir den god pleie Den inneholder seaweed, tang, som er bevist å være et skikkelig smøremiddel og en generator, som gjør at kremen trekker langt ned hudens dypere lag.

STEG 10: SOLBESKYTTELSE 
☀️ Morgen og når du er i solen


Retinol Restorative Overnight Balm


Nå har du kommet langt. Og noe av det viktigste, i koreansk hudpleie, er å beskytte huden mot sol og stråling. 
SPF - SUN PROTECTIVE FACTOR er for å opprettholde og beskytte alt du har gjort så langt. UVA og UVB stråler påvirker huden din negativt, den gjør den slapp og rynkete og kan i værste fall gi hudkreft. Så ta vare på huden din, og bruk SPF hver dag, året rundt. 

Yerba Mate Mist SPF 30 gir full beskyttelse med yerba mate ekstrakter som er en hydrerende beskyttelse mot frie radikaler. 

Du skal også bruke SPF når du bruker syrer i hudpleien, glycolsyre, retinol/ A vitaminer osv.


En siste ting.. det er viktig å legge et siste og viktig lag, med skjær pleie på kvelden før du legger deg. Retinol Restorative Overnight Balm. Denne rike, herlige balsamen gir næring, lysner huden, og gjør den kjempemyk, mens du er i drømmeland. Naturlig retinol fra gulrøtter gir en jevnere hudtone og elastisitet. Du vil våke med en perfekt pleiet hud, som alt arbeidet blir gjort, mens du sover. Husk at du alltid bruker SPF etter at du har brukt denne på natten. 

Bruk tid - og kom inn i et godt hudpleieregime- det vil lønne seg, både på kort og lang sikt.

Er du facinert av det Koreanske hudpleieregimet, så er dette stegene du bør ta, hver dag. Det kan virke som mye, men du vil merke forskjell. Det er ikke vanskelig, det er bare litt mer enn mange er vant til. Det er som nevnt i starten, mange andre produkter som kan passe inn, og det er viktig å finne de produktene som passer for deg. Dette er produkter som passer de aller fleste, og som alle vil nyte godt av, selv de med sensitiv hud. 

Og til slutt husk, om det koreansk eller europeisk, et godt hudpleieregime gir uansett en bedre hud, både her og nå, og på lang sikt. Vi blir utsatt for så mye ytre (og indre) påvirkning, forurensning, kulde, tørr luft, makeup og stråling fra både sol og pc`er, at huden trenger den hjelpen den kan få.

Dersom du feks. sliter med akne og uren hud, kan det være andre ting du bør bruke i tillegg. Vi kan skreddersy produkter i et sånt regime for deg, om du ønsker det, ta gjerne kontakt med oss på karma@karma.no
 

Noen bilder og deler av dette blogginnlegget er først publisert hos vår leverandør 100% Pure, som vi samarbeider godt med. Gründeren Susie Wang er asiatisk og kan svært mye om asiatisk hudpleie, på like linje med europeisk og amerikansk. Hun har utviklet og forsket på naturlig hudpleie i over 10 år. 100% Pure er kjent for å være noe av det reneste i verden og vokser med rekordfart over hele verden. Karma.no er offisiell forhandler av 100% Pure i Norge.

Artikler

Relaterte produkter

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar