Dette er de beste sitrusoljene for huden | Karma.no

Ingredienser i hudpleie: De beste sitrusoljene for huden din.

Sitrusoljer for huden

 

Hva er det beste sitrusoljene og hvordan skal du implementere disse søte og bitre supersjernene i ditt hudpleieregime?

Sitrusoljer finnes i skallet av sitrusfrukter som appelsiner, sitroner, lime og grapefrukter, og er utvunnet enten ved kaldpressing eller damp destillasjon. 

Hele sitrusfamilien sine oljer er populære og mye brukt i aromaterapi, og brukes ofte for sin oppløftende og oppfriskende effekt for kropp og sjel. 

Og noen av disse essensielle oljene kan brukes i mye mer enn i diffusere og duftlys. 

Hva er det som gjør dem så bra og potente i hudpleieprodukter. Hvem kan bruke sitrusoljer og kan de brukes på alle hudtyper?

Sitrus essensielle oljer er kjent for å gi en sterk, frisk duft som løfter humøret. De er også pakket fulle med Vitamin C, som har en rekke fordelaktige egenskaper for huden. Sitrus familien har en rekke frukter, som også inkluderer bergamot og yuzu. 

Alle sitrus essensielle oljer gir revitaliserende eliksirer, og noen hudtyper har mer fordel av noen sitrus oljer enn andre. Les videre, så gir vi deg oversikt over hvilke sitrusoljer, som passer til hvilke hudtyper. 

Merk deg at de fleste sitrusoljer passer ulike hudtyper, men har du en sensitiv hud, bør du teste det ut først, på et område av huden, for å unngå at du reagerer på dem.

Uansett om du har en normal, tørr, fet eller kombinert hud, så er det spesielle oljer, som passer best for deg. hvis du vet hvilken hudtype du har, så kan du finne din helt spesielle sitrus supersjerne.

 

Pink Grapefrukt oljer for kombinert hud

 

SITRUS OLJER FOR NORMAL HUD

Blod appelsin

Selv om aromaen til en blodappelsin er lik en søt appelsin essensiell oljer, har blodappelsin essensiell oljer en kraftigere aroma. Blod appelsin er en eksepsjonell forførende duft, og har et rubinrød kjøtt – og denne sitrusfrukten er veldig bra for huden din.

Takket være konsentrerte nivåer av anthocyanins /antocyaniner*  og inneholder svært mye antioksidanter. På grunn av dette kan blod appelsin essensiell oljer forebygge oksidering som kommer av UV stråler. 
Ved å tilsette noen få dråper med denne sitrusoljen i nattkremen din, kan du gi en revitaliserende effekt på huden din. 

Som alle sitrus essensielle oljer, er det viktig å vite at også den fra blod appelsin er sensitiv mot lys, so den bør ikke påføres når du er ute i solen. Dersom du bruker sitrusoljer i hudpleien din på dagen, bør du bruke minst SPF 30, for å forhindre oksidering/frie radikaler som kan skade huden din

* Antocyaniner er en gruppe pigmenter (fargestoffer) i blad, blomster, frukt eller bær, og som gir rød, rosa, purpur, blå, blåfiolett eller fiolett farge. Mange antocyaniner er kjent for å ha helsebringende effekt De finnes utelukkende i planteriket og har blitt observert forekommende i alt vev hos høyere planter, hvor de sørger for farge på alt fra frukter til høstløv

Sitronoljer i hudpleie er mye brukt

 

SITRON OLJE

Den mest karakteristiske stirus oljer er sitron essensiell olje, og ha en høy konstentrasjon av Vitamin C. I tillegg til å styrke immunforsvaret Vitamin C kan også redusere effekten av oksideringsskader i huden. (påvirkning av frie radikaler som bryter ned cellene våre). SItron essensiell olje har blitt en viktig ingrediens i hudpleieprodukter, fordi den lysner og reparerer huden. 

Mange studier har dokumentert at sitron olje også reduserer fine linjer og rynke og pigmentflekker, ved å reversere skadene fra frie radikaler og forebygger oksidativt stress.

Noen produkter med Vitamin C: 

Appesinoljer for kombinert hud

 

SITRUS OLJE FOR FET HUD 


Sweet Orange / søt appelsin

Med en nesten dropsaktig aroma, er søt appelsin essensiell olje er en favoritt i aromaterapi og for diffusere og oljelamper.

Når du inhalerer denne sitrusoljen, kan det hjelpe på både angst og depresjon, noe som kommer frem i mange studier.

Når det kommer til huden din, så har søt appelsin antibakteriell og anti inflammatoriske egenskaper og brukes for kviser og uren hud og for sensitiv hud. 

I tillegg har studier vist at søt appelsinoljer forbedret akne utsatt hud. I andre undersøkelser viser det seg at denne oljen ikke trigger andre reaksjoner og gjør den bra for sensitiv hud.  

Den har Vitamin C og jobber i tillegg med akne arr, som er forbundet med fet hud, med kviser og urenheter. 

SITRUS OLJE FOR KOMBINERT HUD 

Pink Grapefruit

Pink grapefruit er enda en olje som er kjent for sin oppløftende duft. Og i likehet med andre sitrusoljer, inneholder pink grapefruit essensiell olje  masse antioksidanter, som kan gi deg og oppretteholde en mer ungdommelig hud.

I tillegg viser studier at den har en effekt mot stress og angst, og er svært potent i antimikrobiell og antibakteriell effekt. Den regulerer talgproduksjonen  som gjenkjennes i kombinerte hudtyper. 

Pink Grapefruit essensiell olje er også rik på Vitamin A, som forsterker cellefornyelsen og gir en klarere hudtone.

 

Yuzu

Yuzy frukte r ikke så vanlig i verken USA eller Europa, men disse små, levende sitrusfruktene er veldig populære i feks Japan. De kommer fra svært motstandsdyktige trær, og symboliserer hardførhet og mostandsdyktighet. 

Yuzu har blitt mer og mer populært i aromaterapi og brukes for deres virkning for den mentale helsen, men også i hudpleieprodukter. 

Den har ikke bare en nydelig duft, men den toner hude og gjennoppretter PH -balansen. 

Yuzu er kjent for sine anti inflammatoriske egenskaper også, og er spesielt effektiv ved utbrudd av kviser og overflødig oljeproduksjon i huden.

0
LAGT I HANDLEKURVEN