Kan Vitamin C hjelpe på kviser og uren hud?

 

Er Vitamin C bra for deg som har kviser og uren hud? La oss dypdykke litt i dette med kviser og hva Vitamin C kan gjøre for denne hudtilstanden.

Dette med kviser kan være vanskelig, siden det ikke er bare en ting som fikser det helt. Man må prøve seg litt frem for å finne hva som fungerer for huden sin.

Det beste du kan gjøre for huden din, uansett hudtype og problem, er å sette deg litt inni ingredienser og ulike produkter som kan fungere, og rett og slett prøve dem selv. Det kan være ulike kremer og serum/ spesialprodukter som passer best til din hud, og dette merker du fort.

Årsakene til at man får kviser kan være mange. Det kan også variere fra en allergisk reaksjon til hormonell ubalanse.

En ingrediens som har  fått mye oppmerksomhet for å behandle kviser raskt, er vitamin C. Vi produserer ikke Vitamin C naturlig i kroppen, og det er derfor best å hente det fra planterriket.

Les mer om hvorfor Vitamin C kan hjelpe deg å bli kvitt kvisene.

Vitenskapen om akne og kviser.

Vitamin C som behandler en hudlidelse er ikke en ny oppdagelse. På 1930-tallet dukket Vitamin C opp som et effektivt middel for behandling av skjørbuk. Flekker på huden, smerter i ledd og blødende tannkjøtt var alle forårsaket av skjørbuk.

Det finnes bakterier som er naturlig i huden. Jo renere huden din er, jo mindre sjanse har bakterier for å forårsake problemer. Men når smuss, talg og olje blir fanget i huden, får bakteriene et miljø der de trives fullt ut. Det utløser da en betennelsesreaksjon i huden og kviser oppstår.

Mange andre ting som ødelegger balansen i huden:

 • Hormonelle endringer
 • Underernæring
 • Værforandringer (kulde, varme, tørr luft osv)
 • Høy forurensning
 • Sterke UV-stråler
 • Bivirkninger av medisiner
 • Genetikk

Det er ulike typer kviser eller akne, som det også heter

Grunnen til at det ikke er bare en kur mot kviser, er at det finnes så mange ulike type kviser.

Cystiske (dype kviser), åpne og lukkede kommedoner, overflate kviser, whiteheads, nupper, pampuler, pustuller, pussfylte, betente kviser, sorte prikker, hudormer… ja, “Kjært barn” har mange navn.

Hudormer på T-sonen er det vanligste akneproblemet.  Sorte prikker er porer som er tilstoppet av olje/fett og døde hudceller, som oksiderer over tid, hvor talget i proene blir svarte. Whiteheads eller kviser/nupper oppstår når betennelsen/bakteriene er fanget under huden og det er vanskeligere og mer smertefullt å få bort (ikke klem kviser).

Viktig informasjon:

Har du alvorlig akne eller cystisk akne /dype, vonde kviser, mye kviser som er ute av kontroll, bør du oppsøke en hudlege uansett for å få riktig behandling og sjekke ut om det kan være en sykdom som gjør det. Vi har hatt mange tilfeller med alvorlig akne har blitt veldig mye bedre med kun hudpleieprodukter og et godt regime. Dette gjelder spesielt hos de som fra før ikke kan så mye om hudpleie og som raskt blir bedre av gode produkter og rutiner. Men har man alvorlig akne, kan det være flere årsaker og noen ganger er det kun medisin som hjelper. Det kan også være viktig å få den behandlingen, for å unngå dype, varige arr i huden.

Vitamin C som akne behandling.

Vitamin C er et kraftig multi-purpose næringsstoff. Det er en antioksidant og er en effektiv hudpleieingrediens. Den beskytter huden mot skader forårsaket av miljøgifter og frie radikaler. I tillegg til dette er det også et flott anti-inflammatorisk middel. På grunn av dette er den flott for hudtilstander der huden har psoriasis eller dermatitt.

 

Siden vitamin C er en superstjerneingrediens, kan du finne det i veldig mange hudpleieprodukter. Det brukes i renser, masker, serum osv.

Vitamin C er også veldig enkelt å inkludere i hudpleierutinen din. Du kan velge produktet i henhold til problemet ditt og bruke det som anbefalt.

Vi kan foreksempel anbefale disse:

100% Pure sitt naturlige vitamin C-serum bruker ultrastabilt magnesiumaskorbylfosfat, og kombinerer det med beroligende aloe gel for å gi en drink med hydrering til tørst hud. Den fremmer produksjonen av kollagen og elastin samtidig som den bekjemper oksidativ skade og misfarging med andre antioksidanter vitamin E.

100% Pure Vitamin C Boost er en ultrakonsentrert behandling med bare to ingredienser: vitamin C og hyaluronsyre. I denne blandingen finner du natriumaskorbat, askorbinsyre og kalsiumaskorbat for en trippel punch av favorittvitaminet vårt. Hyaluronsyre gjør dette til et av våre mer fuktighetsgivende vitamin C-produkter.

Vårt Multi-Vitamin + Antioxidants PM Serum er din natt-backup til ditt vitamin C-serum på dagtid. Denne antialdringssuperstjernen arbeider med den samme potente, men stabile basen som vårt signatur C-serum, og er forsterket med 10 % magnesiumaskorbylfosfat (vitamin C).

Vår Multi-Vitamin + Antioxidants PM Treatment er et antioksidantkraftverk, formulert med natriumaskorbylfosfat for skånsom foryngelse om natten. Den fungerer på cellenivå for å håndtere kollagenutarming samtidig som den fremmer fast, fyldig og ungdommelig hud

50% Vitamin C maske

Denne vitamin C-masken er en hudlysende behandling konsentrert med vitamin C for å støtte produksjonen av kollagen og elastin, for økt fasthet og elastisitet i huden. Fruktenzymer, betemelkesyre og fermentert ris-kojicsyre fjerner forsiktig matthet og jevn hudtone, og reduserer forekomsten av mørke aldersflekker. Denne revitaliserende ansiktsmasken er designet for å etterlate huden levende og glødende.

Kommer snart!

Vitamin C-masken vår er en hudlysende behandling konsentrert med to former for vitamin C: natriumaskorbat og kalsiumaskorbat. Denne superkonsentrerte masken er designet for å støtte produksjonen av kollagen og elastin, og kommer fullpakket med ekstra lyskraft fra papain og bromelain fruktenzymer. Men hvis du leter etter den umiddelbare røde løperens glød, anbefaler vi en superladet maske som vår 18,3 % aktive ingredienser Vitamin C Glow Max Bright Mask.

Laget med rynkebekjempende Bakuchiol, CoQ10, Vitamin E og andre opplysende næringsstoffer, fungerer denne masken for å forvandle huden din fra første påføring og med kontinuerlig forbedring av hudens helse og liv ved hver bruk.

.

Andre aknebehandlinger og ingredienser som er bra for kviser.

Hvis vitamin C ikke er den rette ingrediensen for huden din, er det fortsatt flere alternativer som fungerer bra for kviser.

Når du vet hva som forårsaker kvisene dine, så er det lettere å finne ut hva som fungerer best. Men et godt hudpleie regime, med peeling, rens, toner og fuktighetskrem er altlid viktig. Og så kan du bruke spesialprodukter for kviser til å behandle den mer direkte. (Såkalte spot -treatments) De innholder nesten alltid en eller flere av disse ingrediensene:

 • Tea Tree olje
 • Azelainsyre
 • Salisylsyre
 • Benzoyl Peroxide
 • Willow
 • Sulfur/svovel
 • Calamine
 • Retinol (brukes også i behandling av kviser for cellefornyelse og hudstruktur)
 • Hyaluronsyre, agurk eller aloe vann er også fint å bruke i behandling av kviser, for å gi nok fuktighet, som igjen balanserer huden.

Så snart du finner årsaken til kvisene, vil det bli lettere for deg å finne ingredienser som hjelper.. Noen populære aknebehandlinger som kan behandle dem, er følgende:

 • Medisinering
 • Ingrediensene nevnt over
 • Dype ansiktsbehandlinger
 • Lysterapi/laser
 • Kosthold

Oppsummering.

Vitamin C er en nøkkelaktør i hudpleieindustrien akkurat nå og det kan også behandle akne. Både som et beskyttende /anti oksidant, som forebygger kviser og negativ påvirkning av huden. Det virker anti inflammatorisk og betennelsesdempende, cellefornyende og gjennoppretter huden ved kviser og sår hud. 

Men Vitamin kan også ha bivirkninger og det kan også være at det ikke fungerer for deg. Det er “surt” og huden KAN reagere, så test deg frøst og se hvordan huden blir. Hvis du føler den tar godt imot Vitamin C -produkter, er det stor sjanse for at det også vil fungere for kvisene dine.

0
LAGT I HANDLEKURVEN