Fakta og tips for deg som lider av Rosacea

Tips og råd til deg med Rosacea

Dette er en kort innføring og en tips og råd om produkter til deg som lider av Rosacea.

Dette er våre bestselgere og som vi får veldig gode tilbakemeldinger på. Det er gode produkter, som fungerer og som ikke er så dyre, sammenlighet med mange andre professjonelle hudpleieprodukter for denne hudsykdommen.

Fakta rundt ROSACEA

Først litt fakta rundt Rosacea.

 • Rosacea er en hudsykdom som rammer omtrent 5% av Norges befolkning.
 • Rosacea har ingen kjent årsak, og rosacea har ingen kjent kur. Forebygging og minimering av symptomene og utbruddene er det eneste man kan gjøre.
 • Det er kun hudleger som kan diagnostisere Rosacea.
 • Unngå de faktorene som trigger Rosacea. Disse faktorene kan variere fra person til person, men det er en del fellesnevnere, slik som gir rødme og utbrudd.
 • Ekstreme temperaturer, sterk mat, alkohol og følelsesmessig stress er de mest kjente og normale triggerne som utløser utbrudd.
 • Milde produkter som inneholder beroligende og lindrende ingredienser, slik som Aloe Vera, Kamille og Seaweed er effektivt for de som lider av stadig rødme og utbrudd.
 • Hver person som har rosacea har ulikt nivå av sensitivitet i huden. Det anbefales derfor å starte behandling med svært milde produkter, og jobbe deg «oppover» i styrke. Det gjelder særlig produkter som har AHA-syre og glykolsyre.
 • Man bør unngå eksfolierende skrubber med korn, peel offs, alkohol og peppermynte i hudpleieprodukter.
 • Man bør ikke rubbe eller skrubbe huden hardt under hudpleie, og man bør ikke bruke for røffe eller harde svamper ol. i ansiktet.
 • Vær forsiktig når du tar ansiktsbehandlinger, vokser eller andre skjønnhetsbehandlinger i ansiktet. Fortell din behandler at du har rosacea, og sørg for at det blir brukt milde produkter i behandlingen.
 • Hvis du bruker en farget concealer kan det skjule rød  hud på en effektiv måte, og det gir huden et jevnere utseende. Men husk å bruke naturlig sminke, da kjemiske stoffer i konvensjonell sminke, kan skape irritasjon og forverre tilstanden.

Dette er de mest anbefalte produktene for alle som har rosacea. Vi skal beskrive dem mer etterhvert, men dette er ment som en kort innføring og en rask tilbakemelding til alle alle som spør oss.

 

Renseprodukter

Det er viktig å bruke milde renseprodukter når du har rosacea, og viktig å rense huden hver kveld. Under finner du renseprodukter som vi anbefaler.

Fuktighetskremer

Dette er våre bestselgende dagkremer. De aller fleste med rosacea sier disse fungerer godt (og mange med sensitiv hud, og flere andre hudproblemer)

Øyekrem

Mild og god øyekrem for det delikate øyeområdet.

Ansiktsmasker

Ansiktsmasker som er bra å bruke med jevne mellomrom.

Ekstra pleie og fuktighet

Ekstra pleie – gir ekstra fuktighet til huden. Kan brukes både under og over sminke.

Føles huden stram og varm og er på farten eller på jobb, så anbefaler jeg å bruke en god ansiktsspray for å gi fukt og for å roe ned huden.

Disse er kjempegode for alle hudtyper:

Vi har selvsagt flere produkter som passer, men dette er de jeg virkelig anbefaler for rosacea hud.

Spør oss gjerne om du har spørsmål om rosacea på karma@karma.no.

Her har du noen av produktene omtalt i dette innlegget.

Les også  – relevante blogginnlegg

Serum og ansiktsoljer for Rosacea hud

Rosacea hud kan være ubehagelig, men fortvil ikke, det finnes hjelp å få. Serum for...

Les mer
Hudpleie for Rosacea

Rosacea er en hudsykdom, som kan behandles og lindres ved riktig og god hudpleie. Vi...

Les mer
Hudpleietips: Ingredienser for sensitiv hud

Ingredienser du skal se etter om du har sensitiv hud. De roer ned, lindrer,...

Les mer
0
LAGT I HANDLEKURVEN