Effektiv hudpleie på vinteren

Hudpleie på vinteren

Endrer du hudpleierutinene dine på vinteren? 

 
Det er lurt å gjøre noen endringer når kulden og den tørre luften gjør inntog hos oss alle. 
 
Dn påvirker ikke bare ansiktet, men mange opplever tørrere hender, sprukne lepper og at huden på kroppen blir tørrere og mer nuppete. Mange får tørre albuer og hæler også. På samme måte som at vi kler på oss mer på vinteren enn på sommeren, bør vi “kle på oss” mer når det gjelder hudpleie også på vinteren.
 
Det høres kanskje komplisert ut, men det er egentlig ganske enkelt. 
 
Når vinteren kommer, blir vi utsatt for kald og guffen vind, lave temperaturer og en mye tørrere luft. Huden vår reagerer negativt med disse endringene og blir tørrere.
 
Den gode nyheten er at du kan gjøre noen små endringer – rett og slett gå fra de litt lettere kremene til litt rikere kremer. Huden vil føles mer mettet og sunnere på kort tid.
 

Hvordan påvirker  vinteren huden din? 

På høsten og mot vinteren, når trærne mister bladene sine, reagerer huden likedan på de nye temperaturene. Huden blir også “strippet” – den reagerer veldig fordi den tørre luften trekker fuktigheten ut fra huden vår. Kombinert med varme innendørs, (varm aircondition og fyring i peiser og ovner) merkes det på huden- den blir tørr, stram, trøtt, dratt og sliten –  og gjerne irritert og tydelig dehydrert. 
 
Super frukter beskytter huden

Dette er produkter du bør inkludere i hudpleien din på vinteren

I stedet for å bruke lette fuktighetskremer som passer godt på sommeren, bør du nå tenke rikere kremer (gjerne mer oljer i) og passe på at du får en balanse mellom HYDRATING (vannbasert fuktighet)  og MOISTURIZING (oljebasert fuktighet). 
  • Bytt ut rensen med en beroligende og fuktighetsgivende rens, gjerne oljebasert rens, (i stedet for de vannbaserte). For eksempel Rose Micellar Cleansing Water er formulert slik at den renser effektivt, men inneholder samtidig beroligende ingredienser og masse fuktighet. 
  • Bruk  også TONERE og SERUM/OLJER basert på din hudtype, bare husk ren fukt og mer oljer. 
Superfrukter er multi – taskere og er supersunne for huden, da de er proppet fulle av antioksidanter, samtidig som at de inneholder masse fuktighet også.
 
Super Fruit Cream er en krem som dufter frukter… men er en lik krem, med lotion tekstur (virker ikke så fet), pakket med oljer fra Acai og goji bær, aloe juice og etterlater huden fuktet og næringsrik. 
 
Super Fruit Facial Oil sealer inn fuktigheten og forhindrer at fuktigheten dras ut av huden. Inneholder også acai, goji + sea buckthorn, alle kjent for å øke fuktighetsnivået i huden
 
Disse produktene er langt nede på comedogenic skala og vil ikke tette porene. De forebygger stress og bekjemper frie radikaler. Passer for alle hudtyper. 
 
Og så kommer vi til den fantastiske ultra rike Super Fruit Balm. Dette er et must have for super tørr hud. Den er en balsam salve som smelter på huden og masseres inn i huden. Perfekt som en nattbehandling. 
 

Produkter du kan bruke mindre av på vinteren. 

På vintere fokuserer vi på å booste glød og holde på fuktigheten. Man bør unngå mattende produkter, lette fuktighetskremer, harde fysiske skrubber og “strippende” renser og tonere. (feks de med alkohol, for fet hud, bør du unngå nå).
 
Mange tonere i seg selv er olje- reduserende, så du bør heller fokusere på feks ansiktspsrayer for eksempel Rose Water Face Mist, som rett og slett kysser huden med Rose Hydrosol og hyaluronsyre, aloe vera og hvit te. Den er så god for huden nå.
 
Mange bruker også vinteren til å jobbe med pigmenter og arr, (fordi huden eksponeres og er mer på virket av sol og ytre påvirkning) – og bruker da retinol og peelingprodukter. Det kan du gjerne gjøre, men pass på å bruke milde produkter og sørge for nok fuktighet og beskyttelse. 
 

Disse kan du ta  med deg gjennom HELE vinteren.

Uansett vær og vind, SPF /solbeskyttelse er viktig hele året. De beskytter også mot stråler på vinteren og mange inneholder også andre beskyttende og pleiende ingredienser som er supre på vinteren.
Solkremene fra Wooden Spoon er perfekte å bruke året rundt, også om vinteren. De inneholder antioksidanter og fuktighetsbevarende ingredienser og har solfaktor, som gjør at du unngår UV strålene også.
 
En fin bronzer /solpudder gir deg solkysset hud hele vinteren.
 
Husk at dersom du har en fet hud med urenheter, kan en sterkere og mer uttrøkende rens og toner være bra for deg, men husk da masse fuktighet og gode oljer, som ikke tetter porene. En fet hud kan også bli dehydrert og da blir den ofte verre og overproduserer talg og utbruddene kan bli verre enn før.

Produkter omtalt i dette innlegget.

0
LAGT I HANDLEKURVEN