Hudpleie til tørr hud

Hudpleie for tørr hud

Hudpleie for tørr og dehydrert hud

 

HUDPLEIE FOR NORMAL TIL TØRR HUD (& DEHYDRERT HUD)

Dette kjennetegner er en tørr hud (også en normal hud, som blir tørr av og til). Vi gir deg tips til hvordan du skal behandle tørr hud og hvilke produkter som passer for deg. En enkel guide til de essensielle hudpleieproduktene som får huden i balanse, og mindre tørr og dehydrert.

KJENNETEGN

En tørr hud kjennetegnes med at den kan føles litt stram og er ofte litt matt og livløs. Mange som har tørr hud, flasser litt, kan klø eller føle litt ubehag, særlig etter rens eller når de har vært ute i sol, regn eller vind.

En tørr hud har mindre av naturlige fettproduksjonen enn en fet hud, og kan ofte virke tynnere og gjerne fine linjer og rynker kan være mer synlige enn hos de som har en fetere og tykkere hudtype. Dette er fordi de som har tørr hud, har et litt mindre lag av fett og strukturer nede i huden, kan synes tidligere enn hos andre.

HVA BØR DU TENKE PÅ?

En tørr hud kan også være generelt tørr, men også dehydrert, og den kan være normal mot tørr, (kombinert).

På norsk sier vi fuktighet, men på engelsk heter det hydrating og moisturising. Det betyr enkelt sagt  vannbasert fuktighet og oljebasert fuktighet, men skriver dette fordi det på en god måte, beskriver at en tørr hud, gjerne trenger fetere kremer og mer pleie, enn en fet hud. EN tørr hud trenger altså ikke bare ren, vannbasert fuktighet, men har godt av en mer oljebasert og litt rikere hudpleie.

Du bør også bruke produkter som ikke «stripper» huden for fuktighet, men som tilfører fuktighet. Det gjelder alt fra renser og tonere til fuktighetskremer og ansiktsmasker. Gjerne produkter som hjelper huden å holde på fuktigheten sin.

En tørr hud har også godt av hyaluronsyre (som er “ren fuktighet” og som binder fukt i huden) og produkter med hyaluronsyre og andre pleiende ingredienser.  

Vi anbefaler deg som har tørr hud, å bruke gode fuktighetsmasker med jevne mellomrom, og ekstra pleiende serum, som trekker enda lenger ned i huden, enn en ansiktskrem. Bruk serum for å gi ekstra pleie og fuktighet og en god krem, som holder fuktigheten inne og beskytter huden din.

Bruk solkrem som er spesielt utviklet for ansiktet, som også har pleiende stoffer. Bruk gjerne også after sun i ansiktet etter sol, for å gi ekstra pleie.

RENS OG SKUBBER FOR TØRR OG DEHYDRERT HUD

-15%
kr 339
-10%
kr 291
-10%
kr 280

TONERE FOR TØRR OG DEHYDRERT HUD

FUKTIGHETSKREMER FOR TØRR OG DEHYDRERT HUD

SERUM OG OLJER FOR TØRR OG DEHYDRERT HUD

ANSIKTSMASKER FOR TØRR OG DEHYDRERT HUD

Her er noen anbefalinger til –

tørr og dehydrert hud har jo godt av masse fuktighet og ekstra pleie.

 

PRODUKTER FOR TØRR HUD

Ønsker du mer anti age behandling også, mot fine linjer og rynker, kan du velge disse:

SLIK GJØR DU DET

 

  1. Eksfoliér huden 1- 2 ganger per uke
  2. Rens hver morgen og kveld
  3. Toner etter rens, hver morgen og kveld
  4. Fuktighetskrem etter rens, morgen og kveld
  5. Ansiktsmaske kan brukes 1- 2 ganger per uke
0
LAGT I HANDLEKURVEN