Hvorfor bruke serum i ansiktet

Hvorfor bruker man serum

Hva er et serum?

Serum har mange navn, de kalles alt fra ansiktsserum, oljer, facial oils, essens, emulsion, lotions, elixirer. Felles for serum er at de har mindre molekyler og trekker derfor lenger ned i huden enn en ansiktskrem, som har større molekyler. De har også mer konsentrerte virkestoffer, noe som gjør at de er veldig bra å bruke, når du ønsker å målrette hudpleien din enda mer.

Serum eller ansiktsserum er spesielt bra å bruke om du ønsker ekstra resultater med hudpleien din og du har spesielle behov, som du ønsker at hudpleieprodukter skal løse.

Hvem bør bruke ansiktserum eller ansiktsoljer?

Alle kan bruke serum, men jo mer uttalte behov du har, desto mer vil et serum gi resultater.

Har du en normal ung hud, er ikke serum det viktigste du bruker. Da er solfaktor og fuktighet det viktigste.

Men har du en tørr og dehydrert hud er serum veldig bra. Likedan er serum bra for en fet hud, en uren hud med kviser og betennelser, en sensitiv hud, en moden hud, en pigmentert hud og ja, alle uttalte behov. Du må bare veldig riktig type serum, for den hudtypen du har og det behovet det skal dekke eller problemet det skal løse.

Vi kaller serum og oljer for ekstra pleie, men mange ganger kan et serum være alt du trenger, og kan brukes i stedet for en ansiktskrem.

Serum og ansiktskrem i kombinasjon.

Grunnen til at man bruker både serum og ansiktskrem, er at det ofte har ulik funksjon. Serum skal trekke mer inn i huden og virke der, mens en ansiktskrem ligger utenpå huden og har mer beskyttende effekt.

Hvilke type ansiktsserum har vi?

  • Fuktighetsserum
  • Stimulerende og oppstrammende serum
  • Anti aldrende og beksyttende serum
  • Anti rynke /rynkereduserende serum
  • Lindrende og betennelsesdempende serum
  • Mykgjørende og “smørende” serum
  • Lysnende og utjevnende serum
  • Mattende, olje- og fettabsorberende serum
  • Serum som reduserer arr og pigmenter
  • Serum som gir glød og dewy look
  • Serum som rett og slett gjør at huden føles bra og myk ut
  • Serum som glatter ut huden og virker som en primer før makeup

Kunne fortsatt i evigheter, for det er så mye serum gjør for huden vår. Selv klarer jeg meg ikke uten. Elsker følelsen og ikke minst effekten av et godt ansiktsserum og olje.

Vitamin c serum på ansikt

 

Slik bruker du serum

Serum brukes i all hovedsak etter rens og FØR ansiktskrem, morgen og kveld. En god regel er at tynnere og mer flytende produkter skal på først. Fetere og rikere kremer skal på huden sist. Men les på produktet, noen ganger skal de utenpå kremen også (men det er unntaket).

Ansiktssprayer og mister, som er tynnest, kan som regel brukes både under og over ansiktskremer.

Serum masseres forsiktig inn i huden, helst i oppadgående sirkulerende bevegelser (for å stimulere den naturlige lymfedrenasjen). Du kan som regel ta på krem med en gang, noen ganger kan serumet trekke litt inn først. Dette føler du når du bruker dem.  Og ja, noen ganger holder det å bare bruke serum, og du ikke trenger krem utenpå.

BEAUTY TIPS: De fleste serum har en pipette eller tupp som gjør at du kan påføre den rett på ansiktet. IKKE hell serumet inn i hånden, men fordel det, før du masserer ansiktet. Da bruker du de dyrebaredråpene til å smøte innsiden av hånden i stedet for å få full utnyttelse i ansiktet.  Bruk evt overflødig serum på utsiden av hendene når du er ferdig. Og du, ikke klem halsen.

Serum for ulike hudtyper:

Hvilke serum passer for deg? Klikk på hver enkelt, så finner du serum som passer til de ulike behovene. (mange av serumene har flere bruksområder, men har satt opp dette for å hjelpe deg helt i mål ut fra de behovene du har mest behov for å løse).

Les mer om serum her

Serum for sensitiv hud

Sensitiv hud har godt av serum og ekstra pleie. Beroligende, pleiende og lindrende sreum og...

Les mer
Serum for kviser og uren hud

Kviser og uren hud har stort fordel av å bruke målrettede serum og oljer, som...

Les mer
Ansiktserum for moden hud

Moden hud trenger ekstra pleie og serum og ansiktoljer helt perfekt. Ekstra pleie og målrettet...

Les mer
Serum for arr og pigmentert hud

Har du arr og pigmenter i huden, finnes det mange serum og behandlinger som hjelper....

Les mer
LAGT I HANDLEKURVEN