Hårpleie for tynt og fint hår – slik tar du var på håret ditt

Hårpleie tynt hår

Fint og tynt hår er typisk nordisk hår og er i utgangspunktet et lett medgjørlig hår. Men det kan også fort bli slitt og bør behandles godt. Her er noen gode tips for en slik hårtype.

(På bildet for tynt og fint hår:  Pro Vitamin B5 fra 100% Pure, Volume and Softness fra Wooden Spoon, Repair Shampoo fra Waterclouds, Hair Growth Serum fra Wooden Spoon, Dry Clean Shampoo fra Waterclouds, Volume Hairmousse fra Waterclouds, Kelp &  Mint shampoo fra 100% Pure).

Tynt og fint hår, kjennetegnes av at hvert enkelt hårstrå er tynt og fint. Dette er et typisk nordisk hår og er et hår, som normalt sett, er veldig lett å ha med å gjøre, lett å forme, og kan kle mange ulike hårfrisyrer. Tynt og fint hår er ofte ganske glatt, men kan også ha litt bølger i seg, og at det lett formes når du ligger på det eller har det i en strikk eller hårbøyle ol, og det formes lett av styling produkter. .De som har tynt og fint hår, kan oppleve at håret blir fort slitt, siden det brekker lett, og fort kan bli flokete, særlig etter vask. 

Det er viktig å ikke være hardhendt med i et slikt hår.  Det er viktig å  bruke en god balsam og god kur, slik at det ikke tørker ut. Ha helst balsamen  kun i tuppene, så håret ikke blir tungt og flatt. Dersom håret blir tørt i tuppene, kan en olje eller serum,i tuppene være et godt tips.

SIden dette håret er tynnere og ofte glatt, kan det å bruke shampooer, som gir volum være et godt tips. Og ikke minst stylingprodukter, som gir volum og struktur.

Tips til struktur og mer fylde:

  • Bruk en saltsvannspray eller en tørrshampoo. Det gir volum og løfter håret. Begynn gjerne i hårrøttene og forme med fingrene.
  • Du kan med fordel bruke en mousse i håret og blåse det tørt, det gir også god fylde i håret.
  • Det finnes mange gode stylingprodukter, for tynt og fint hår, men unngå oljer og for kremete stylingprodukter, noe som vil tynge håret mye, og gjøre det livløst og vanskelig å forme.

Les mer om hva, som kjennetegner de ulike hårtypene og hvilke produkter vi anbefaler ved å trykke på hver enkel link.

LAGT I HANDLEKURVEN