Personvernpolicy

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Karma.no behandler personopplysninger.

Karma.no er eid av DCO Scandinavia AS. Daglig leder i selskapet er Behandlingsansvarlig, og har øverste ansvar for virksomhetens behandling av personopplysninger. Behandlingsansvarlig er ansvarlig for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer etter gjeldende lovgivning.

1. Personopplysninger

Formålet, eller grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger, er å forbedre tjenestene våre, sikkerhet, brukervennlighet og relevans, slik at vi kan tilby bedre tjenester og produkter til de besøkende og våre kunder.

Grunnlaget for behandlingen går også på at vi må kunne håndtere din ordre, utsendelse, kunne behandle henvendelser fra deg, og selvsagt sende deg varene dine og ta betalt gjennom vår betalingsinnløser Klarna.

Dersom du handler hos oss er vi i tillegg pålagt å oppbevare en del informasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuelle garantier eller returhåndtering. Vi behandler opplysninger med grunnlag i ditt samtykke.

Du kan være trygg på at Karma.no oppbevarer dine opplysninger på en trygg måte, og at vi kun bruker informasjonen til det du har samtykket til.

1.2 Opplysninger vi samler inn og behandler er

  1. Informasjon du gir oss ved samtykke
  2. Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre

1.2.1 Informasjon du velger å gi oss

Når du handler hos oss lagrer vi den informasjonen du gir oss: 

  • Ditt navn
  • Din e-postadresse, som vi benytter til forbindelse med dine ordrer og ditt kundeforhold.
  • Ditt telefonnummer, som vi benytter i forbindelse med dine ordrer og ditt kundeforhold
  • Din adresse, hvor vi sender dine bestillinger
  • Kontonummer (dersom du har registrert dette) for utbetaling av evt. tilgodehavende
  • Fødselsdato (valgfritt)

Dette er informasjon som er frivillig å gi fra seg, men som er nødvendig for oss å be om for at vi skal kunne motta din ordre og behandle den. Det er også nødvendig dersom vi må ta kontakt med deg i forbindelse med bestillingen eller ved returer. Denne informasjonen er altså nødvendig å avgi for å bruke eller bestille på nettsiden vår, og en forutsetning for å handle hos Karma.no. Om du gjør endringer på din kundeprofil (Min konto) lagres også dette.

Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn IP-adressen som ble benyttet for å registrere bestillingen eller andre endringer du gjør på kontoen din.

1.2.2 Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre

Når du bruker nettsidene våre og handler på Karma.no, lagres det ulik informasjon om dette. Vi samler loggdata om hvilke sider du besøker, for eksempel kategorier og produkter du klikker på eller søker etter på våre sider. 

Dette gjør vi for å kunne se hva våre kunder er interessert i, og hvordan de navigerer på sidene våre. Dette gjør vi for å kunne forbedre nettsidene, samt lære og forbedre oss. Vi er opptatt av å se hva vi kan bli bedre på, og hva som faktisk er interessant for våre besøkende og kunder. Det kan være hvilke tilbud som er attraktive, hvilke type produkter man søker etter, for eksempel for å kunne vise deg relaterte produkter til det du er interessant.

Denne informasjonen brukes også til å se hvor mange besøkende vi har, og for å optimalisere kapasitet og brukervennlighet på våre nettsider.

2. Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Karma.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag.

Du kan når som helst be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

2.1 Oversikt og kontroll over dine personopplysninger

Du har selv full kontroll over personopplysningene dine. Hvis du logger inn på Min konto har vi under overskriften Personvernverktøy tilgjengeliggjort muligheten for å:

  • laste ned dine data (dataportabilitet)
  • få tilsendt rapport med alle dine data

2.1.1 Sletting av personlige data

Du kan når som helst be oss slette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

3. Betalingsinformasjon og kredittkortinformasjon

Kredittkortnumre oppbevares ikke hos oss, men hos vår betalingspartner Klarna. Dette er informasjon som sikrer effektiv behandling, reservasjoner, trekk på din konto og oppheving/ kreditering i forbindelse med returer eller sletting av dine order. Det er ikke mulig for Karma.no å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp.

4. Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Karma.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Dersom du kontakter oss på telefon, e-post eller gjennom sosiale medier, samler vi den informasjonen for å kunne yte deg service eller forbedre våre interne rutiner, IT-systemer og tjenester. Informasjon vi i tilfelle vil lagre kan være ditt navn, e-post, sosiale medier adresse/navn, telefonnummer eller ordrenummer.

5. Cookies (informasjonskapsler)

Som de aller fleste elektroniske tjenester bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi, såkalte cookies, for å samle inn informasjon om trafikk, aktivitet, nettlesere, devices osv.

Du kan unngå informasjonskapsler (cookies), ved å endre innstillinger i din nettleser. Merk at flere funksjoner på Karma.no da ikke vil fungere.

6. Bruk av andre databehandlere

Vi selger ALDRI personopplysninger til en 3. part. En 3. part får kun innsyn i opplysninger dersom dette er nødvendig for å bruke tjenester vi får fra denne leverandøren. Dette kan for eksempel være relevant informasjon for å kunne gjennomføre en ordre, for eksempel Klarna som er vår betalingsinnløser, eller vår transportør Posten/ Bring.

Databehandlere er andre selskaper som vi benytter for å behandle personopplysninger for å kunne tilby ulike tjenester på Karma.no, og i forbindelse med vår kundebehandling. For eksempel benytter vi Mailchimp når vi sender ut nyhetsbrev. Det inngås strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller.

6.1 Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk kan vi bruke funksjoner og systemer som personliggjøre det du ser, slik at det er tilpasset deg og dine interesser.

6.2 Markedsføring

Vi ønsker at vår markedsføring og kommunikasjon skal oppleves relevant og verdifull for deg. Behandlingsgrunnlaget for markedsføring er samtykke. Vi benytter Mailchimp i forbindelse med våre e-postutsendelser/ nyhetsbrev og annen dialog.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonse du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

7. Klager

Dersom du har spørsmål eller klager, eller ønsker å vite mer om hvordan vi behandler dine personopplysninger, er du velkommen til å ta kontakt med oss. 

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), kan du også klage til Datatilsynet.

8. Endringer

Det kan oppstå situasjoner eller nye regler for behandling av personopplysninger, og vi vil som følge av dette, gjøre endringer for å følge dette. Vi vil i tilfelle gjøre oppmerksom på dette, enten via dine kontaktopplysninger om vi har dem, eller ved informasjon på våre nettsider eller via sosiale medier.

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato.

9. Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker mer informasjon om denne personvernerklæringen eller din lagrede informasjon, ta kontakt med oss.

DCO Scandinavia AS /Karma.no
Org. nr.: 995 557 282

Uranienborg Terrasse 22,
0251 Oslo

Daglig leder: fredrik@dco.no
Telefon: 45 69 35 27
Kundeservice: karma@karma.no

Sist oppdatert: 24.06.2018

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-