Velg riktig fuktighetskrem for DIN hudtype

Hudpleieprodukter for ansikt og kropp

Fuktighet er viktig for alle hudtyper.

Fuktighet er noe av det viktigste i alle hudpleie regimer og for alle hudtyper. Husk at selv fet hud kan være dehydrert. En dehydrert hud kommer ofte i ubalanse og kan skape ulike former for hudproblemer. 

Å velge riktig fuktighetskrem er viktig for et effektivt hudpleieregime.

Hvis en fuktighetskrem er for fet, kan den for enkelte hudtyper føre til uren hud og kviser. Hvis kremen er for lett, vil den for noen hudtyper gjøre at huden føles enda tørrere, dehydrert og stram.

For å gjøre valget lettere, kan du lese videre, så skal vi gi deg noen tips for hver hudtype her.

sensitiv hud må ha fuktighet

 

Fuktighetskrem for normal til tørr hud

En normal til tørr hud, trenger ofte godt med fuktighet og gjerne noe som “smører huden” også eller som forsegler fuktigheten inne i huden. Fuktighetskremer kan derfor inneholde pleiende oljer. Oljer binder fuktigheten til seg og holder derfor mer på den rene fuktigheten.  Her er noen anbefalinger til deg som har en normal mot tørr hud. (kombinert tørr hud).

Evolve Daily Renew Facial Cream er en økologisk fuktighetskrem for normal til tørr hud. Dette er en fuktighetskrem som gjenoppretter en sunn hud, med en blanding av rene, økologiske oljer. Økologisk arganolje tilfører næring, mens naturlig hyaluronsyre lindrer og tilfører fuktighet.

Delikat og mild duft av vanilje og kokos.

Wooden Spoon Immortelle & Super Seeds Anti Aging Facial Cream er også en veldig god fuktighetskrem for deg som ønsker både fuktighet og beskyttelse. Den inneholder sterke antioksidanter som forebygger aldring. 

Mario Badesu Honey Moisturizer er en søt, middels rik fuktighetskrem som smøres lett inn, og og føles godt på huden. Honningekstrakter gir både fuktighet og mykhet til huden.

Fuktighetskrem for Sensitiv Hud

Sensitiv hud trenger ingredienser som roer ned huden, og som ikke trigger den på noen måte. Den trenger også godt med fuktighet. Gode fuktighetskremer som passer for en sensitiv hud, virker beroligende og beskyttende. De reduserer rødhet, irritasjon og utbrudd i huden. Her er noen gode fuktighetskremer (+ et serum som skal være under fuktighetskremen) for deg som har sensitiv hud.

100% Pure Green Tea EGCG Face Cream er en veldig god ansiktskrem. Den er veldig “nøytral”  på den måten at den  rett og slett passer alle hudtyper, og inneholder sterke antioksidanter fra Matcha Grønn te, som virker beskyttende mot ytre påvirkning. Gir mye fuktighet og balanserer huden.

100% Pure Niacinamide Boost er veldig bra for en sensitiv hud, den inneholder konsentrert Nicinamide og Hyaluronsyre, som virker både beroligende, reparerende på huden og gir mye fuktighet. Dette er et pulver du blander med vann, og som blir et potent og effektiv serum, som synlig reduserer irritasjonen og gjør huden rolig og jevnere. Selv om dette er et serum, vil jeg ta det med fordi det er så konsentrert og bra for sensitiv hud. Påføres under en fuktighetskrem.

Fuktighetskremer for ekstra tørr og dehydrert hud

100% Pure Restorative Sea Culture Ultra Riche Cream  er feks en veldig pleiende og fuktighetsgivende krem, med vitaminer, aminosyrer og sjøalge, som pleier dypt ned i huden. Passer for alle hudtyper, men også veldig godt til en tørr og sensitiv hud.

100% Pure Intensive Nourishing Balm kan brukes både dag og natt, men mange vil foretrekke å bruke den om natten, da den er rik og mer som en balsam, enn en fuktighetskrem. Den passer en veldig tørr og dehydrert hud: Den er såpass næringsrik at den passer hele kroppen, feks tørre albuer. Perfekt også på tørr hender og knoker, etter mye anti bac og kulde, som vi opplever på vinteren.

Passer også moden hud, og tørr, sensitiv hud.

Mario Badescu The Moisture Magnet SPF 15 et must have for deg som trener eller svetter mye. Den holder på fuktigheten gjennom hele dagen. Den gir godt med fuktighet, uten den føles fet eller tung. Denne fuktighetskrem

Er huden veldig tørr og dehydrert, anbefaler vi å skrubbe huden jevnlig, og i tillegg bruke et godt serum eller ansiktsolje.

Mario Badescu Hydrating Moisturizer with BioCare og Hyaluronic Acid inneholder Hyaluronsyre somfremmer fuktighetsbindingene i huden, og gir en mye mykere og mer fuktet hud, selv for den aller tørreste hudtypen. Denne føles lett, men virker umiddelbart fuktighetsgivende og god på huden.

Fuktighetskrem for kombinert og for fet hud

100% Pure Hydra Drench Cream er en nydelig og veldig lett fuktighetskrem for normal til fet hud. også tørr hud kan bruke denne, da den virker nesten mer som et serum enn en fuktighetskrem. Den gir masse ren fuktighet og har også en beroligende effekt på huden.


Wooden Spoon Moisturizing Cream Hydration er en lett og delikat økologisk dagkrem, som skjemmer bort huden din. Denne ansiktsdagkremen gir masse fuktighet og næring til normal til fet hud.

Mario Badescu Oil Free Moisturizer SPF 15 er en favoritt blant veldig mange av våre kunder, spesielt en ung og fet hud.

Den er gjennomprøvd, og kommer både uten solfaktor, og med solfaktor 15 eller 30. Det er en lett og oljefri fuktighetskrem, og er et must for de som har kombinert fet hud. Kremen føles ikke tung på huden, den er fettfri, og særlig en ung hud med høy fettproduksjon og kviser, vil ha nytte av denne fuktighetskremen da den ikke tetter porene.

Mario Badescu Oil Free Moisturizer SPF 30 er en 3- i- 1 formel som kombinerer grønn te, oljefri fuktighet og høy solbeskyttelse. Kjempefin året rundt for alle som har fet hud. Passer godt som solkrem for en normal hud/ fet hud på sommeren.

Mario Badescu Oil Free Mosturizer er en perfekt boost for å gjennopprette balansen hos fet og uren hud med kviser. Fuktighetskremen er lett og passer en ung hud, f.eks. tenåringshud med tenåringsakne, og som liker lette kremer.

sERUM OG OLJER TIL ANSIKTET

 

Ekstra tips til en fet og oljete hud, eller for deg som trenger ekstra fuktighet. 

Jeg kan ikke anbefale serum og oljer nok og vi har veldig mange gode serum og oljer. De kan virkelig gjøre en forskjell for huden. 

100% Pure Intensive Nourishing Facial Oil er en nydelig, lett olje, med en nydelig duft, som umiddelbart gir en god fuktighet til huden og som balanserer den. Passer alle hudtyper.

Evolve Hyaluronic Serum er et herlig fuktighetsserum som trenger rett inn i huden, og gir en umiddelbart “plump” effekt og futkighet til huden. Dette rene klare serumet inneholder 200 mg hyaluronsyre per flaske. Det fukter huden i dybden og plumper (fyller) fine linjer og rynker. Økologisk granatepleekstrakt mykgjør og beskytter. 

You & Oil Beauty Shot Hyaluronan  er også en veldig god boost for huden. Det er konsentrert hyaluronsyre som gir umiddelbar fuktighet til huden. Drypp 2-3 dråper i din favoritt fuktighetskrem, og vips så har du ekstra fuktighet til huden.

intense nourishing facial oil fra 100% Pure
You & Oil Beauty Shot Hyaluronsyre - for fuktighet i huden

Hudens behov for fuktighet varierer gjennom året og hvis du opplever det, bør du skifte fuktighetskremen etter det.

Det er ikke alltid like lett å finne riktig krem, og vi har jo mange som er veldig gode, og mange som kan passe deg. Spør oss om du lurer på noe eller ta hudtesten her, så får du personlig svar fra oss.

Det viktig å tenke på at huden forandrer seg gjennom året/ med sesonger – og ikke minst i ulike miljøer. For eksempel opplever mange at huden blir verre når vi er i overgangsfaser, som feks i overgangen mellom vinter og vår, eller sommer og høst.

Mange opplever at aircondition på skole eller jobb skrus fra varme på vinteren, til svalere på sommeren. Huden kan fort reagere på dette.

Det samme gjelder sommeren, hvor solen står på, huden blir tykkere og ofte oppleves den jevnere og godt fuktet. Men at huden blir stram, uren eller får tørre områder, når høsten kommer. Det siste kommer av at døde hudceller har «hopet seg opp gjennom sommeren» og pigmentert/brun hud, er i ferd med å forsvinne (er i en overgangsfase) og huden kommer i ubalanse. For mange vil ikke fuktighetskremer «virke like godt» og en god skrubb og tilføre masse fuktighet er viktig.

Bruk da en god eksfoliering/skrubb, og hjelpe hudfornyelsen på vei (frisk hud ligger under de døde hudcellene, og bare venter på å komme frem.

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å finne produkter til din hud og dine farger, er det bare å ta kontakt med oss. Karma@karma.no

Ha en fin Karma- dag:))

0
LAGT I HANDLEKURVEN