Sommerfavorittene våre

Sommerr favoritter

 

Sommeren er her og da er det selvsagt noen produkter som utmerker seg mest – sommeren musthaves – og her våre sommerfavoritter! 

De aller fleste har et ønske om holde huden frisk, ung og glødende gjennom livet, og sommeren er jo en tid da gløden er litt lettere å opprettholde enn om vinteren. 

Men sommeren utsetter oss også for ganske mye ytre miljøpåvirkning. Varme, saltvann og klor er kjent for å tørke ut huden, bryte ned hudceller og i verste fall skade oss på både kort og lang sikt.  

Og er du av dem som liker å sole deg og bli brun (hvem har ikke det?:) og helst beholde fargen lengst mulig, så er forberedelser og ikke minst, pleie gjennom hele sommeren, viktig. 

Skrubbe huden er kanskje viktigst akkurat nå, for å få bort døde hudceller, slik at den fargen du får i sommer faktisk treffer friske hudceller og stimulerer melaninet i huden og som gjør deg brun. Det gir deg en dypere brunfarge og som gjør at fargen varer lenger.  En god skrubb øker blodsirkulasjonen, fjerner døde hudceller og gir en friskere hud. Skrubbene fra 100% Pure gir også næring og fuktighet til huden, og gjør at du virkelig får en skikkelig spa opplevelse. Oljen gjør at huden blir supermyk etterpå. Elsker disse.

 

Ønsker du raskere brunfarge?

Et godt tips til deg om du ønsker en dypere og raskere brunfarge på sommeren, er å bruke “pre- tannere”. Det er produkter som stimulerer melaninet i huden (melaninet er det som aktiveres når du blir utsatt for solstråler og som skal beskytte oss, men som da blir mørkere, og dermed fører til at vi blir brunere i huden).  Wooden Spoon Tanning Oil er en olje og EVY Tan Activator er et skum, som er superlett å smøre på huden, og to er veldig gode, begge to. De pleier huden skikkelig med masse fuktighet og pleie også. De er virkelig favoritter begge to.

 

Jeg sverger til naturlig solkrem, uten å komme innpå hvorfor her (er du interessert å lese mer om det, kan du klikke HER, hvor jeg forklarer hva kjemisk og naturlig solkrem er

Naturlig solkrem er et fysisk filter, som fysisk legger seg som et skjold utenpå huden din. Det reflekterer strålene, og gjør at de ikke kommer i kontakt med selve huden og dermed unngår du også skader i huden. Naturlige solkremer består oftest av Titanium Dioxide og Zinc Oxide (som skal være i IKKE NANO størrelse), som er av de hviteste pigmentene som finnes. 

Det gjør også at naturlige solkremer kan gi en  hvit eller blåhvit overflate. Det varierer litt hvor hvite man blir, men dette er det mange som ikke liker så godt, og derfor velger kjemiske solfiltre. 

Det som er så kult og nytt av året, er at Wooden Spoon nå har utviklet såkalt invisible zinc, som gjør at du slipper å bli så hvit.  Den har vunnet mange priser i Europa for sin naurlige og effektive formula, som kan brukes av hele familien, også de aller minste. Helt trygg og helt usynlig.

Wooden Spoon naturlige solkremer med invisible zinc

 

Varmen og solstrålene trekker til seg fuktighet fra huden vår, samtidig som at vi svetter og utsettes for UV stråler. Et godt tips er å ta med en god fuktighetspray med ren fuktighet på stranda og husk for all del leppene også. Gode leppeomader med høy SPF er et must sommer! 

Naturlig ansiktsspray fra 100% Pure

Tar det litt tid å bli brun, eller føler du at du gjerne skulle hatt litt mer farge, litt mer glød? Da er jo selvbruning og såkalte “instant bronzere” et må – ha, i sommer! 

Jeg ELSKER body blurene fra Vita Liberata. Det er som en foundation eller brunkrem for kroppen (og for ansiktet heter den Beauty Blur).  

Den gir bare nydelig glød og jevner huden så mye at du kan gå på rød løper anytime!  Den er en “life saver” (selv om det selvsagt ikke står om liv..) 🙂  for meg noen ganger, når jeg føler at jeg ikke har hatt tid til å sole meg eller har lys å være litt ekstra fin.

Selftan eller selvbrunere er jo også veldig bra, om været ikke holder hele sommeren, om du ikke har tid eller lyst å ligge i sola hele dagen. Brun uten sol er skånsomt og pleiende og gir glødende fin farge!  – helt trygt!

 

Og når vi nå beveger oss til “ettersoling” og mer mot sommerfesten.. så kan jeg ikke unngå å nevne noe av det jeg er heeelt avhengig av om sommeren. 

Tørr shampoo og saltvannspray! 

På sommeren går dagene litt i ett og jeg vasker ikke håret hver dag, og noen ganger går dagen over til sommerfesten.. og da er det ganske deilig å bare spraye håret med en tørr shampoo eller en saltvannspray. 

Tørrshampooen fra Waterclous er min favoritt. Den har en supertynn mist, som gjør at håret bare fluffer seg, uten at det blir klissete og du får en nyvasket look på 1-2 -3. 

Saltvannssprayen gir volum og struktur, som om du har vært i sjøen hele dagen, litt rufsete hår er så fint på sommeren. Da trenger det heller ikke se  helt nyvasket. Selv om denne kan brukes på helt nyvasket hår, selvsagt 🙂 

Tørrshampoo og saltvannspray

Jeg kan selvsagt anbefale mange flere produkter, men dette er spesielt viktig på sommeren, og til slutt vil jeg nevne en ting til, og det er AFTER SUN. 

En after sun er ikke bare en avkjølende krem, som du bruker om du blir solbrent. Det er spesialprodukter, som er utviklet for å støtte huden din etter en dag i sola. De lindrer ja, og lindrer solbrenthet og varme, men de gir fuktighet til huden, de har masse antioksidanter som beskytter deg og som motvirker skader i huden etter sola, og de gir masse pleie og regenererende ingredienser som huden trenger. OG de lindrer og kan være avkjølende også da.  Disse tre, er alle helt nydelige.

Her har du noen av produktene omtalt i dette blogginnlegget:

Kos deg masse i sommer!! 

0
LAGT I HANDLEKURVEN