Sommerens viktigste produkter – vi snakker solbeskyttelse

sommerens viktigste tilbehør - solkremer

Solkrem er sommerens viktigste tilbehør.

Det er vel ingenting som er viktigere enn solfaktor på sommeren. Solen er sterk, uansett hvor du er, men spesielt viktig er det når de er skyfri himmel, du er i sydligere strøk, på fjellet eller på sjøen. Her er de beste solkremene våre – hvordan de er og hvordan du bruker dem. Hvilken passer deg best?

Solkrem spesielt for ansiktet

Ansiktet er mest utsatt hele året, og spesielt på sommeren. Huden i ansiktet er delikat og mer utsatt for aldring og solbrenthet. Med ansiktet følger halsen og brystområdet, som også er mer sensitivt enn resten av kroppen.

Det er grunnen til at de fleste merker har egne produkter for ansiktet, hals og decolette (brystområdet). De inneholder gjerne mer pleiende ingredienser tilpasset ansiktshuden, og ofte kommer de i  høyere faktor, nettopp fordi man bør bruke høyere faktor i ansiktet og utsatte områder, enn resten av kroppen.

Wooden Spoon har “reached the stars” de siste årene og får stadig utmerkelsker, vinner priser og er til og med tatt inn i den britiske kongefamiliens gunst. De er omtalt både i Baby Sussex og i Dronning Elizabeth II sin jubileumsbok i forbindelse med 70 års jubileumet. En stor og fortjent ære.

De er kjent for å ha de reneste og effektive solkremene som trygt kan brukes av de aller minste av oss. De var også først ute med usynlig zinc, som gjør at det fysiske filteret ikke blir hvitt på huden.

Disse solkremene er de reneste på markedet (og mange prøver jo å kopiere dem allerede), og er trygge nok for de aller minste av oss. De skårer svært høyt på ingredienser, (kun naturlige) blant annet får de høyeset score feks i INCI Beauty, om du søker dem opp der.

Wooden Spoon solkremene kommer også i flere størrelser, med solfaktor SPF 30 og 50. I tillegg har de spesielle kremer for ansiktet, Dry Oils for fet hud og Super Seeds spesielt før tørr eller moden hud. Her kan du lese litt om hvilke av dem som passer best til hvem og hvilke hudtyper. Vi tar med Beachkind også, siden de også er naturlige og bygger på litt av samme prinsippene. De har litt flere ingredienser og dufter enn Wooden Spoon, og vi anbefaler dem mest fra tenåring og voksen  hud.

Naturlig solkrem for babyer og barn

WOODEN SPOON BABY & FAMILY SPF 30 OG SPF 50.

Disse tre i “BABY & FAMILY” kan brukes av ALLE i familien, og så aller aller minste. De har færrest ingredienser, er svært milde mot huden, rike og smøres lett inn i huden. Husk at de skal masseres godt inn i huden, da forsvinner den hvite kremen og sinken (solfaktoren) fordeles jevnt og fint.

Dersom du er gravid og ammer, bør du bruke naturlige solkremer uansett, og alltid NON- nano størrelse på solfaktoren. Dersom du ammer, bør du heller ikke bruke Titanium Dioxide, ihvertfall ikke på brystene. Vær også forsiktig med Titanium Dioxide i sprayform, da det kan innhåndes av barnet. Les mer om hvorfor HER.

Wooden Spoon og Beachkind er uten Titanium Dioxide.


Solkrem for normal til tørr og dehydrert hud

For normal til tørr og dehydrert hud


Solkremene som inneholder mer antialdrende og fuktighetsgivende ingredienser

Selv om en normalt til tørr hud også kan bruke alle solkremene, kan mange synes den ovenfor er litt rik.

Da er SuperSeeds og Dry Oil + Beachkind være bedre, spesielt for ansiktet. De gir mer fuktighet og er litt tynnere i konsistensen. De har også ekstra antioksidanter som beskytter og virker anti aldrende og reparerende. Disse passer bra til de nevnte hudtypene. MEN igjen, her går Dry Oils igjen, som også er veldig bra for fet hud og uren hud. Det fordi mange liker solkremer som er litt lettere og mattere.

 

Solkrem for deg med kviser og uren hud

Får du kviser og uren hud av solkremer, eller noen uker etter du har vært i solen?

Da anbefaler vi disse:
Wooden Spoon Dry Oils og Beachkind Fragrance Free, men du kan også bruke Superseeds 35+.

Det er mange som får kviser av solkrem (eller det som skjer med huden når man soler seg) og da anbefaler vi å bruke solkremer med “tørr oljer” (eller non comedogen- oljer, som ikke tetter porene).

Og så må du alltid huske å rense huden godt etter en dag i solen, gjerne med både rens og toner. Og sørge for at huden får mye fuktighet, gjennom dagen. Huden blir tykkere og mister mye fuktighet på sommeren, og det kan føre til at talgproduksjonen kommer i ubalanse.

Dry Oils er spesielt utviklet for denne hudtypen. Samme gjelder Beachkind som også inneholder tørr oljer og fuktighetsgivende ingredienser. Den for sensitiv hud, på bildet er også god for en sensitiv hud.

Vi har dessverre vært utsolgt for 100% Pure solkremene, siden de selv ikke har hatt dem tilgjengelig. Men de kommer tilbake til lager.

lipbalms med spf

 

Klem fra Åse i Karma.no

– Og du ikke glem å bruke After Sun  – det er en grunn til at de finnes. Etter en dag i solen er huden under “angrep”. UV stråler og varme bryter ned cellene våre- du kan bli dehydrert og kanskje også solbrent? 

En god After Sun virker reparerende og lindrende på huden – og gir den fuktigheten huden din trenger etter en lang dag i solen.

naturlig aftersun
Flere ferieparadiser forbyr nå miljøskadelig solkrem

Flere ferieparadiser forbyr nå kjemiske og miljøskadelige solkremer. Vi har skrevet om dette med kjemisk...

Les mer
Wooden Spoon – økologisk sertifisert skjønnhetspleie

Dette er Wooden Spoon Cosmetics Et skjønnhet og velværemerke med 100% naturlige ingredienser av høyeste...

Les mer
Tid for solfaktor- hvilken passer for deg og din hud?

TId for solfaktor Vet du hvilken solkrem du bør bruke, og hvilken solkrem, som passer...

Les mer
0
LAGT I HANDLEKURVEN