Meld deg på og bli med

på alt det herlige som skjer!

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

Slik blir huden din renere og friskere.

i Hudpleie, Kviser og problemhud, Ukens anbefalinger og favoritter

Alle ønsker seg vel en ren og frisk hud.. hvor den ungdommelige gløden blir ivaretatt, så lenge som mulig... det er er egentlig ganske enkelt. Man må lage seg et hudpleieregime, som kun tar et par minutter om dagen. 

Helt uavhengig om du er ung eller voksen, om du har tørr hud eller fet hud. Om du har helt normal hud eller om du sliter med hudproblemer. Stegene i et  hudpleieregime er de samme.

Selv om du ikke opplever noen såkalte "hudproblemer" nå, så er det å ta vare på huden sin, viktig. Ytre og indre påvirkning, miljøet, kulde, sol, aircondition, sminke, forurensning, stråling fra pcèr, mobiler osv frigjør frie radikaler, som bryter ned cellene våre og fører til aldring av huden. Sol og solskader, er ikke nødvendigvis noe du ser akkurat nå, (annet enn at huden kan bli rød), de virkelige skadene, kan det gå mange år før du ser. Koreansk hudpleie er veldig i tiden idag, og koreansk hudpleieregime er i bunn og grunn, kun et 10 - steg hudpleieregime, som gir en frisk og ren hud fordi den også inkluderer masse spesialsprodukter og ekstra pleie og krever at man er nøye og jobber med huden over tid. MEN fortvil ikke, man MÅ ikke ha 10 steg i et vanlig hudpleiergime. Man kommer langt med et daglig på 3 og ukentlig 5 steg. 

Hudpleieregime er å forebygge, beskytte og behandle huden, og holde den i balanse. Alt er viktig. 

Så hvordan forebygger du aldring og skade på huden din best mulig. Hvordan forebygger du kviseutbrudd, utslett, irritasjon i huden? Og hvordan behandler du huden, når du har hudproblemer eller spesielle behov? Hvordn behandler du hud som har kviser og uren hud, rosacea, cuperose, tørr hud, eller fet hud.. ? 

Jo, du følger et hudpleieregime, som inneholder produkter for DIN HUDTYPE. Vi er alle forskjellige og det er ikke noe som heter "one fits all" i god hudpleie. Selv om det finnes produkter som kan brukes alle (selvsagt), så er det ofte slik noen ikke tåler det andre tåler godt. Og det er ikke smart å bruke svært aktive ingredienser på en hud, som er svært sensitiv. Alle vet at dersom man er allergisk mot nøtter, så kan man ikke spise nøtter. Slik er det med hudpleie også. Man må bruker produkter, som passer til huden din.

Et hudpleieregime består i hovedsak av 5 steg - 3 av dem hver dag, 2 av dem, 1-2 ganger per uke. (og så kan man legge til spesialprodukter om man vil..).

Det viktigste er å skape optimal balanse i huden din, og beskytte den mot nedbrytning. Det gjøres i 3- 5 steg:

Dette er DAGLIG PLEIE: 

 • Rens 
 • Toner 
 • Fuktighet

Dette er UKENTLIG PLEIE:

 • Eksfoliering
 • Ekstra pleie eller spesialprodukter for ulike hudtyper eller hudproblemer. Spesialprodukter kan også brukes hver dag, avhengig av hva de er og bruksområde.

Du må velge produkter for din HUDTYPE. Hudtyper deles hovedsaklig inn i følgende: 

 • Sensitiv hud
 • Normal hud
 • Kombinert hud - normal til fet eller fet hud
 • Kombinert hud- normal til tørr, eller tørr hud

Mange opplever at de har spesielle BEHOV. Ulike behov eller "problemområder", kan være: 

 • allergier, rødhet og irritasjon 
 • kviser og uren hud
 • pigmentert hud og arrdannelse
 • slapp, sliten og gusten hud
 • fine linjer og rynker
 • sorte prikker og store porer  
 • eksem, psoriasis, rosacea, cuperose og andre hudsykdommer eller hudtilstander

Da bør man hensynta hudtypen først, og så de ulike problemområdene. Dersom man har svært sensitiv hud, er det ikke sikkert huden tåler aktive ingredienser man kan finne i produkter, som påvirker pigmentinger, eller som virker stimulerende på huden. De bør ha mer lindrende renseprodukter, og prøve seg frem, med spesialprodukter. For eksempel dersom man har svært sensitiv hud, med kviser, må man prøve seg frem, mht hvilke spesialprodukter for kviser du kan bruke, evt kun rense, tone og tilføre fuktighet, og lindrende produkter for huden. Har man allergier, holder man seg unna det man er allergiskt mot, det samme gjelder hudpleie.

      

I tillegg er det faktorer som ALDER, som også KAN (ikke nødvendigvis) spille inn i forhold til hvilke produkter du bør bruke.  

 • Tenåringsakne og tenåringshud er forskjelling fra det som kalles moden akne.

 Tenåringer og vokne har forskjellig hudtype og behov, noe som gjør at man bør bruke forskjellige produkter, selv om behovet for å bli kvitt aknene er det samme. Da bruker man produkter for sin hudtype + spesialprodukter for akne

. 

Generelt for ALLE hudtyper, er solbeskyttelse og fuktighet viktig å påføre huden, da vi alle blir påvirket av miljøet og stråling fra sol og datamaskiner og mobiler. Alt bryter ned hudcellene og gjør at vi opplever huden som slapp, gusten, får rynker, kviser og pigmenter - i perioder eller med alderen. For unge er det viktig å forebygge dette, for voksne er det både forebygging og behandling, som gjelder.

For å gjøre det lettere å finne sine produkter, har vi laget noen hudpleiepakker for ulike hudtyper og behov - se her. Og dersom du ikke vet hvilken hudtype du har eller ønsker hjelp til finne det som passer deg, kan du sende mail til karma@karma.no, så hjelper vi deg gjerne. :) 

 

 

 

 

 

 

Emneord: 100% pure, frisk hud

Artikler

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar