Slik bevarer du brunfargen din

Slik bevarer du brunfarge langt utpå høsten

Etter flere uker med sol og varme, og ikke minst ferie, er fellesferien over og mange begynt å jobbe igjen… Utenom de heldige som har ferie nå, eller som begynner på skole i august da.

Det har vært mye fint vær over hele landet i sommer og jeg håper du har fått litt påfyll av D Vitaminer og energi.  Og kanskje har du fått en litt etterlengtet brunfarge og glød også? 

Selv om det fremdeles er gode usikter for mer sol og varme, er det på tide å tenke litt på hvordan du best kan bevare brunfargen.

Her er noen tips til hvordan du kan bevare brunfargen lengst mulig.

For å oppnå en dyp, jevn og varig brunfarge, så ligger mye i grunnarbeidet, og forhåpentligvis gjorde du det du burde gjøre, i starten av sommeren.

Med det mener jeg, at man bør skrubbe huden godt og bruke høy faktor, før man soler seg. Og gjerne skrubbe huden godt underveis også. En god skrubb fjerner døde hudceller, som ligger utenpå huden, som skal av, om man vil eller ikke. En ren hud, uten døde hudceller vil holde seg brun lenger.

Ikke bruk kjemiske skrubber nå.

Skrubber er enten fysiske eller kjemiske, og de kjemiske bruker syrer (uansett anbefaler vi selvsagt naturlige syrer som fruktsyrer).

Dersom du har en frisk, dyp brunfarge nå, bør du ikke bruke kjemiske skrubber eller kremer med Retinol, Glycol eller Salicylsyre en periode fremover, da de er ment å lysne og jevne huden. Bruker du dem vi huden blekes fortere.

Det kan du gjøre litt mer utpå høsten. Nå er det snakk om å bevare den brunfargen du har fått. Så du trenger ikke skrubbe huden så mye på kroppen. Men om du ønsker det, bruk milde gode skrubber med antioksidanter og gode hudpleiende oljer, som er med på reparere huden din.

Solen skader huden vår og uansett hvor fresh man er, når man får litt brunfarge, så blir huden, særlig det ytterste laget, tørrere og er utsatt for frie radikaler, som bryter ned cellene våre. Normalt sett fornyes huden i en 28 dagers periode (hos eldre kan dette gå enda litt lenger), og du vil etter 1-2 uker begynne å miste litt av fargen du har opparbeidet i sommer.

beholde brunfargen langt utover høsten

Så nå skal du sørge for å beholde fuktigheten i huden

For å bevare brunfargen, bør du nå sørge for å opprettholde fuktigheten i huden.

Gode oljer og body butters, har både pleiende ingredienser, som gjør huden myk og godt fuktet. Bruk kremer og oljer, som inneholder vitaminer eller antioksidanter, som reparer og beskytter huden din.

Hydrating og moisturizing –

Dersom du har fet hud, vil det holde å bruke rene fuktighetskremer med «vann baserte» kremer (Hydrating ) mens en tørr hud, og moden hud vil ha godt av rikere og mer oljebaserte kremer (Moisturizing). På kroppen kan du med fordel bruke gode oljebaserte kremer.

Opplevde du å brenne deg i sommer og at huden flasser litt nå? Er du en av de, som praktisk talt begynner å flasse på flyet hjem fra syden? Vel.. da er det litt for sent for de ytterste hudcellene…

Se bort fra første punktet, om ikke å skrubbe huden, hvis du flasser…

 Flassingen er døde hudceller, og de må bare “av” (“du må flasse deg ferdig”). Døde hudceller, som ligger i øverste hudlaget, stenger for annen pleie, slik at huden blir tørr, og enda mer flassete, så det er bare å “få det bort”, spesielt om du ønsker å kanskje oppnå litt mer brunfarge den tiden som er igjen av sommeren.

Det beste du kan gjøre om du flasser eller har veldig tørr hud, er faktisk å skrubbe huden din, men bruk en mild skrubb. Og så kan du bruke en skikkelig god kroppsolje, en rik body lotion eller body butter etterpå. 

Kroppsoljer og rike kremer med antioksidanter og vitamin E smører og mykgjør huden, og reparerer solskadet hud. En god skrubb klargjør huden før bruk av disse oljene. Husk at After Sun ikke bare trenger å brukes rett etter soling, men har egenskaper som er spesielt reparerende og lindrende, og huden trenger det etter en lang sommer. Vi kan anbefale disse produktene. Fra Wooden Spoon Cellulite Therapy og Argan olje, og et rikt body butter som formelig smelter på huden din.

Bruk gjerne en after sun, da de er designet for å beskytte huden og reparere den etter solens stråler.

For en AFTER SUN faktisk har en misjon. Den reparerer huden, lindrer og reduserer skadene i huden   Du kan også bruke after sun, selv om du ikke har vært i solen fordi en god after sun pleier huden og har masse god fuktighet i seg,

Wooden Spoon After Sun: Inneholder spesielt utvalgte økologiske og rå ingredienser, som reparerer huden og opprettholder naturlig fuktighet, elastisitet og mykhet. Den gjør at huden føles freshere, og beskytter mot dehydrering og aldring.Den har en lett avkjølende effekt og har over 190 næringstoffer, vitaminer og mineraler.

Og hva skal du tenke på i perioden fremover, når huden gradvis mister brunfargen utover høsten?

Det er kanskje ikke det først du tenker på, å bruke selvbruning når du har fått en fin brunfarge etter en lang sommer, men det er fint å gradvis over til noen selvbruningsprodukter utover høsten.

Noen av dem fremhever brunfargen du har og noen kan du blande med fuktighetskremer, slik at det kun er en gradvis og subtil farge, som fremhever fargen.

Eco By Sonya Face Tan Water. gir en nydelig glød. Selvbruningsprayen fra Waterclouds Delicious Bronze Spray Tan  har en tynn tynn stråle som gjør at den også blir jevn og fin, samme med og Jet Set Sun. Solpudder er alltid med, uansett når på året vi snakker, og det fremhever også en fin brunfarge på en naturlig måte.Selvbruningsprodukter finner du HER

Bruk selvbruningsprodukter i ansikt eller body lotion, eller tan -intensifiere. Da vil huden gradvis bli brunere, etter hvert som den naturlige brunfargen forsvinner, så blir ikke overgangen bli så «brå».  Et godt tips er å ha selvbruning i din vanlige krem, slik at den ikke blir så sterk, men gir en subtil farge.

Et annet godt tips er at det finnes en del kroppsopljer eller “kroppsfarger” og fuktighetskremer med farge og glød. Solpudder og highlightere er også veldig fint til en solbrun hud, og som gir ekstra glød når fargen også er på hell.

Ekstra pleie som gir huden mer fuktighet og næring fremhever brunfargen din.

Ta ansiktsmasker eller bruk serum, som reparerer og beskytter huden. Vitamin C serum er perfekt for en sommerbrun hud, det gir glød, samtidig som det beskytter mot solskader og reduserer pigmentering

Ansiktsmasker et ekstra pleie, som du kan bruke året rundt, og det er alltid en tid for å bruke ansiktsmasker, synes jeg. Etter sommeren og for å bevare brunfargen, anbefaler jeg rett og slett fuktighetsmasker. Etter en lang sommer har huden en tendens til å bli dehydrert, så gode pleiende og fuktighetsmasker, er perfekt nå.

Gå til ansiktsmasker her >>

Drikk mye vann

En god og sunn hud er avhengig av at kroppen får nok væske. 2-3 liter vann hver dag er den anbefalte mengde. Et sunt kosthold med de riktige vitaminene og mineralene er også bra for huden. Betakaroten og vitamin A, C og E, frukt og bær, grønnsaker som gulrøtter og spinat, egg og vegetabilske oljer, er også fordelaktig for huden din nå.

Kos deg masse, klem fra Åse i Karma.no

 

0
LAGT I HANDLEKURVEN