Meld deg på og bli med

på alt det herlige som skjer!

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

Hvorfor bruke naturlige deodoranter - og hvilke anbefaler vi?

i Kroppspleie, Produktomtaler, Ukens anbefalinger og favoritter

Jeg har alltid vært opptatt av hudpleie og makeup, og har også alltid vært opptatt av kvalitet og ingredienser. Og at produktene jeg bruker, yter.. altså at de gjør det de skal. Da jeg fikk barn, ble jeg mye mer opptatt av økologiske og naturlige produkter, og siden jeg ammet, tenkte jeg mye på deodorantene jeg brukte. jeg følte at det ble en så «direkte» kontakt med sønnen min som ammet, ved å tilføre produkter i det "nærområdet".

Underarmene har litt mer sensitiv hud, og mange barberer seg under armene. En del av lymfesystemet vårt, er i armhulene. (I tillegg til i lysken, halsen og i buken). Lymfesystemet supplerer blodsirkulasjonen vår, og sørger for at overflødig væske og avfallsstoffer ikke hoper seg opp, og spiller en sentral rolle i immunforsvaret vårt. I lymfene foregår det en opprydning av elementer og avfallsstoffer, som kan skade kroppen vår, om de ikke skilles ut. 

Lymfesystemet kan sees som et transportmiddel for de viktige hvite blodlegemene, og når vi tilfører stoffer (gjennom for eksempel hudpleieprodukter) så kan dette føres rundt i kroppen vår med lymfesystemet. (sagt på en enkel måte).

 

Så hvorfor følte jeg det så feil å bruke antipersperant, konvensjonell deodorant?

Konvensjonelle deodoranter/ antipersperanter inneholder nemlig i stor grad (over 70% iflg. Forbrukerrådet), aluminium/ chlorohydrat, som er det som forhindrer svette og svettelukt i deodoranter. Aluminium kan gi forsterskader, skade nervesystemet, det kardiovaskulære og luftveissystemet vårt, og både norske og internasjonale helsemyndigheter advarer mot å få for mye av dette stoffet i seg.


I tillegg til aluminium, inneholder svært mange deodoranter andre stoffer det også advares mot. Eks triklosan, propylene glycol og parfymestoffer, som kan være allergifremkallende og irritere huden. (og som kan forårsake allergier, skade lever og nyrer).

Forbrukerrådet sier at man bør helst velge deodoranter, som ikke virker hormonforstyrrende eller allergifremkallende.

Altså kombinasjonen av sart hud, gjerne barbert hud, nærhet til lymfesystemet, gjorde at jeg kastet min siste konvensjonelle deodorant og startet jakten på gode og like effektive, men naturlige deodoranter. Noe jeg må si ble en litt lang jakt. Jeg synes personlig at det er veldig mange naturlige deodoranter «der ute», som ikke forhindrer svette eller svettelukt, og de fleste av dem, var veldig dyre.  Og jeg prøvde mange.

Dersom du bruker anti persperant i dag, kan du prøve å slutte med det en uke, og se hvor mange dager det tar, før du begynner å merke at du svetter eller lukter mer svette. Det kan ta flere dager før stoffene i en anti persperant går ut av kroppen (og bort fra armhulene). Så godt sitter de i huden og kroppen vår.  En naturlig deodorant virker ikke like lenge, men ca 24- 48 timer. Avhengig av hvor mye du svetter. Dersom du trener mye, kan det lønne seg å ta på etter dusj, selv om du tok på deg deodorant på morgenen. De vaskes nemlig fortere av.


Jeg lette etter naurlige deodoranter i utlandet også, og fant et merke på en skjønnhetsmesse, som svarte til alle forventningene mine. Jeg snakker om det naturlige og veganske merket Ben & Anna Natural Deodorants. De er helt naturlige og trygge og like viktig, de fungerer, akkurat, som en god deodorant skal. I tillegg har Ben & Anna tatt plastic waste – plastavfalls problematikken på alvor, og utviklet papirtube deodoanter (og snart også tannpleie), altså uten plastikk. (og de som ER i stick, er nedbrytbare, men vil fases ut etter hvert).

HVA FORHINDRER SVETTE OG SVETTELUKT

Det aktive stoffet i naturlige deodoranter er som oftest baking soda, eller natron på norsk. Det er et naturlig stoff, som virker syrenøytraliserende og som tiltrekker seg fuktighet, og det virker også bakteriedrepende på den bakterien, som skaper svettelukt.

Ca 1 % av befolkningen, kan reagere på natron og blir irritert eller få røde prikker under armene av det. Det er spesielt når man er nybarbert. Dersom du er en av dem, kan man som regel bruke de som har mindre enn 4% natron, til informasjon. Da er det tilnærmet likt 0%, som reagerer.

Til info, kommer Ben & Anna kommer snart med 3 stk deodoranter som inneholder mindre enn 4% natron, og vil kalles Ben & Anna Sensitive.  (lansers ca 1 mai).

Vi har flere gode naturlige deodoranter, som også er effektive:


Ben & Anna Natural Soda Deodorants - Dette er naturlige deodoranter som virkelig fungerer på svette og svettelukt. Kommer i flere herlige dufter fra naturlige ekstrakter og oljer. De er fra friske dufter, for både han og henne. De er enkle å bruke, fete, men er ikke klissete og gir en god følelse og er skånsom på huden.
•    Beskytter mot svette og svettelukt
•    Er ikke fettete eller oljete, og klisser ikke
•    Inneholder ikke aluminium, PEG`s, parabener eller flalater
•    Vegansk, cruelty free og gluten free.

Ibizaloe Aloe Vera Deodorant – naturlig roll- on deodorant. Ibizaloe er ECO - sertifiserte produkter. Denne gir en behagelig følelse, dufter friskt (unisex duft) og irriterer ikke huden. Inneholder beroligende Aloe Vera, rosemarin og mint og har både antiseptisk og anti- persperantisk effekt. Den inneholder potassium alum, som er antipersperant og et aluminiumsalt, som er trygt å bruke. Det finnes ingen forskning, som tilsier at det skal medføre helsefare. Passer godt til sensitiv hud.

Evolve Cotton Fresh Deodorant – Denne deodoranten er laget av nærende sheasmør og kokosnøttolje. Kaolin og sodium bikarbonat gjør denne kremdeodoranten effektiv og langvarig, mens salvie virker antibakteriell, sammentrekkende og betennelsesdempende, noe som gjør denne deodoranten til perfekt pleie etter barbering. Lett duft som er 100% naturlig og hypoallergenisk.

Eco By Sonya Coconut Deodorant er en økologisk deodorant uten aluminium. Unisex. Passer hele familien.  Eco by Sonya sin roll-on deodorant er helt uten aluminiumsalter, triklosan, MI, parabener, parfyme og andre skadelige ingredienser. Deodoranten har en mild og behagelig duft av kokos og er dessuten beriket med aloe vera, lavendel og hasselnøttekstrakt. Denne selger vi mye av.

Acorelle sine deodoranter er også økologiske og er 100% naturlige. Takket være økologisk grønn te, maispulver og sodium bikarbonat vil de nøytralisere lukt og absorbere fuktighet helt uten bruk av aluminiumklorid og andre syntetiske stoffer. Myk og kremet tesktur med økologisk sheasmør og kokosolje. Duft av rene eteriske oljer gir en frisk følelse. kommer i flere dufter, for både sensitiv hud, long lasting og anti- hair growth. Uten aluminiumklorid, saltkrystall, alkohol, parabener og MI og er også veganske.

We Love the Planet – nydelige deodoranter for både menn og kvinner, en 100% naturlig deodorant, uten sytetiske tilsetningstoffer, som kan være skadelig for huden din, kroppen eller jorden vår. Deodoranten inneholder en kombinasjon av bivoks, kokosolje og maisstivelse pulver. Det er en myk krem, som rask trekker inn i huden og holder deg fresh hele dagen. De har alle sin egen duft, som kommer av naturlige oljer og ingredienser.

Håper du finner en du liker. :)

beste hilsen

Åse i Karma.no

Artikler

Relaterte produkter

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar