Meld deg på og bli med

på alt det herlige som skjer

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

Frisk start på året - slik tar du vare på hud og hår i vinter

i Hårpleie , Hudpleie, Kroppspleie, Velvære

Opplever du at huden blir tørrere på vinteren? Da er du ikke alene. Kulde og tørrere luft påvirker både hud og hår, og det er viktig å bruke produkter, som både beskytter og tar vare på både hud og hår. Vi gir deg de beste tipsene for hva du kan gjøre for å unngå dehydrering, noe som faktisk kan gi varlig skade på huden.

Det å gi huden nok fuktighet er essensielt. Det gir både hud og hår bedre struktur, gir mer glød og forhindrer aldring. Kulde, tørr luft, frost, air condition i kontor og skolelokaler er et minefelt for huden din. Ja, ikke bare huden, håret også.

Dersom du bruker makeup over tørr og dehydrert hud, vil du ofte se at den ser verre ut. Fine linjer synes bedre og du føler deg rett og slett litt mer sliten og ser trøttere ut. Og det verste av alt, er ofte at tørr hud, (som er døde hudceller) gjør at den pleien du påfører ikke hjelper, da de tørr hudcellene "stenger" veien ned til huden, slik at produktene du bruker, faktisk kan gjøre nytten sin.

Så hva gjør du?

Det aller beste tipset: IKKE SLURVE - gjør det til en vane.

En ting som er viktig å vite, i alt dette, fuktighet er ikke bare fuktighet.

HYDRATION og MOISTURIZATION kan virke som akkurat det samme, fordi vi på norsk oversetter begge deler med FUKTIGHET. Men det er faktisk TO FORSKJELLIGE TING.

Begge deler er viktig for huden vår, og spesielt om vinteren. Hydration betyr H2O (rett og slett vann) og Moisturization betyr pleie med naturlige oljer, homeotaser. Begge disse delene er vitkig når temperaturen synker og luften blir tørrere.


Fuktighetsgivende produkter fra topp til tå.

Du kjenner kanskje vinterens kalde hufs på ansiktet, og det er huden i ansiktet, som er mest utsatt og som du kanskje merker best selv. Men håret og kroppen blir også utsatt for tørken og kulden, og fortjener også litt ekstra oppmerksomhet.

VINTERHÅR

På vinteren trenger du både hydration (vannbasert fuktighet) og moisture (oljebasert fuktighet og næring). Når det blir tørrere luft og kaldere, blir håret ofte sprøere og kan lettere slites av. Det kan virke livløst og det blir vanskelig å få det til.

For det første, bruk ekstra balsam, hver gang du vasker håret.

Moisture Drench Conditioner fra 100% Pure gir mye fuktighet og er en superrik formula med avokado smør med polyunsaturated fett, som forsegler hårstråene og hår cuticlene/ skjellene i håret. Seaweed collaget gir et mer fleksibelt og elastisk hår, og marine alger gir en skikkelig boost til håret, med sine kraftige antioksidanter.

La gjerne balsamen virke litt lenger enn normalt, som en liten mini- hårkur.

Kombinert gjerne med Moisture Drench shampoo. Den er perfekt for vinterhåret, har plantecellulose og biotin for å gi maksimum styrke for håret. Den har også rensende oljer og forhindrer at hårsekkene tilstoppes. Vinteren kan også være en fin tid, hvor du ikke bruker shampoo hver gang du vasker håret. Prøv å ta en shampoo fri vask innimellom.

VINTER ANSIKTSHUD

Hvis du har lyst å ha en glødende hud, ferdig preppet hud før makeup, er Hydra Drench Water Gel Cream kjempefin. Den er en helt naturlig fuktighetskrem, som virker som ren fuktighetskrem som trenger godt ned huden. Den har organisk chia seed gel, chia oil, begge kjent for en høy andel sunne fettsyrer og helt utrolige humectante egenskaper. (humectante betyr ingredienser som gjør at kremene frakter fuktighet inn i huden). Chia abosorberer vann, noe helt utrolig, og denne rike vann geleen konsenterer, låser inn og holder på fuktigheten. En 2010 chia seed oil studie har vist at: chia is “the richest botanical source of 18:3 n-3 fatty acid currently known."

Denne kremen inneholder også rosevann, nopal cactus, sheabutter og coconut oil - alle ultra næringsrike og naturlige plante fuktighetsgivere, og hjelper huden med fuktighet og forbedrer hudens naturlige barriere. Disse ingrediensene jobber sammen for å tiltrekke seg sodium PCA og hylaronsyre, for maksimum fuktighets absorbasjon, penetrasjon og leveranse. Dette er vinterhudens mirakel.

En god fuktighetsgivende maske, er også fantasisk for huden hele året, og spesielt på vinteren. ALoe Vera er som nevnt en svært lindrende, reparerende, beroligende og ikke minst anti aldrende og fuktighetsgivende ingrediens. Disse produkten er amazing for huden.

VINTER KROPPSPLEIE
Mange glemmer kroppen på vinteren, når den skjules under masse klær.. men det er viktig å ikke glemme den heller. En fuktfattig hud kan skape irritasjon, inngrodde hår, nupper, rue albuer og eksem.


Oljer og bodybutter er genialt. Whipped Body Butter er en fantastisk bodykrem, som er lett og absorberer godt inn ihuden, og den finnes i mange herlige dufter. Den inneholder cocoa butter, avokado butter, - begge fulle av næringsrike oljer som smelter på huden, og gjør den super myk. Den er også beroligende og anti innflammatorisk pga aloe vera. Aloe Vera er anti aldrende og effektiv på all irritasjon og tørr albuer ol.

Aloe Vera finnes i mange produkter, nettopp pga sine mange godgjørende egenskaper.

VINTER HÅND OG FOTPLEIE

Når du har dekket hår, ansikt og kroppen, så gjenstår det å fokusere litt på hender og føtter. De er veldig utsatt for tørr luft og kulde. Huden kan sprekke, bli irritert, den kan bli ru og irritert. Bruk en god håndkrem, feks Hand ButterCream fra 100% Pure, etter at du har vasket hendene, og få masse essensielle mineraler og oljer som tar vare på og reparerer huden. De er fulle av VItamin E og Argan olje, og absorberer godt inn i huden, uten at den blir "klissete".  For føttende er Nourishing Body Cream et must- have, med en formula med antioksidant rosehip oil og vitamin A, som gir en bedre hudtekstrur og hudfarge. Den er lett og gir en skikkelig babyhud.

 

UNNGÅ DETTE
Hvis du regelmessig tar var på huden din og passer på at du bytter produkter etter sesong, og gir ekstra pleie når huden og håret trenger det, gjør du deg selv en god tjeneste og forebygger aldring og ubehag. Ikke alltid like lett å gjøre alt på en gang, men her har du noen tips på hva du IKKE skal gjøre! 

 

  • Ikke påfør fuktighetskrem på en helt knusktørr hud. Den vil ikke trekke godt inn, og jo mer produkt du putter på, jo mer vil vaporisere, enn trekke inn i huden. Ta på fuktighetskremen etter du har renset, brukt toner og etter dusjen. Da vil H2O (vannet) på et fuktig ansikt, fraktes lenger ned i huden og produktet vil utnyttes aller best. Det aller beste er å skrube huden med jevne mellomrom, slik at du fjerner døde hudceller og lar "vanntrasporten" skje lettere.
  • Dersom du har fet og uren hud (kviser) bety det overhodet ikke at du skal unngå fuktighetskrem. Vinter tørrhet og dehydrering can forsterke og faktisk føre til kviser og økt talgproduksjon, da det er kroppens forsvar mot uttørking. Dette kan tette prorene og gjøre huden tykkere, noe som igjen gjør saken verre. Husk å påføre fuktighetskrem både dag og kveld, for å unngå økt talgproduktsjon. Det gir også en hurtigere lindring og beskyttelse av huden. Den vil ikke føles så stram og ukomfortabel. Men når du som har fet hud, velger fuktighetskrem, kan du velge hydrating (vannbasert fuktighet) i stedet for tyngre moisturising (oljebaserte fuktighetskremer), som har mindre oljer og føles lettere på huden.
  • Ikke bruk for mange lag med produkter. Noen ganger er "less  is  more" bedre. Å bruke alfor mye fuktighetskremer kan faktisk forstyrre hudens naturlige olje produksjon og PH balanse.
  • Ikke masser eller rubb for hard når du påfører fuktighetskrem. Vært forsiktig og masser forsiktig rundt, tapp rundt øynene. Men du kan gjerne massere lengre enn du bruker, for å få økt blodsikulasjon og for å få kremen til å trekke lenger ned huden. Husk oppadgående bevegelser.
  • Ikke vært utålmodig. Etter du har påfør fuktighskremen på morgenen, bør produktet få synke inn litt, før du tar på primer eller makeup.

Dette er enkle og gode tips for å opprettholde en fin og glødende sunn vinterhud og hår - spør oss om du trenger hjelp til å finne riktige produkter for deg og dine behov. send mail til: Karma@karma.no

 

Artikler

Relaterte produkter

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar