De viktigste skjønnhetsproduktene du må ha i sommer – anbefalt

Sommerfavoritter

Sommeren er her og den skal nytes. Les mer om sommeren MÅ HA produkter og hva som er mine egne personlige favoritter.

Det er nesten umulig å plukke ut bare noen få produkter for en hel sommer, så  jeg tar noen av de viktigste kategoriene – og noen produkter i hver kategori, som er viktig for sommeren og for tiden etterpå. Dette er mine personlige favoritter nå i sommer.

En god ansikts- og kroppsskrubb  er et must både før og etter ferien.

Den gjør at huden ikke bare ser bedre ut, den fjerner døde hudceeller (tørr hud) og gjør huden mye mer mottakelig for pleie og fuktighet. Den gjør at du ikke flasser så fort, eller mister brunfargen for raskt etter soling. Den gjør også at huden blir mer fleksibel og strammere, ved at man stimulerer blodsirkulasjonen. Vi har mange gode skrubber, men dette er mine favoritter.

I tillegg er Mario Badescu Glycolic Foaming Cleanser en absolutt favoritt-  året rundt!! Anbefales for all hudtyper.

En god ansiktsrens er like viktig på sommeren, som ellers i året.

Kanskje enda viktigere, i og med at man ofte bruker solkrem og oljer, som skal fjernes på natten.

Vi har (i all beskjedenhet) masse fantasisk gode ansiktsrenser. Disse mer mine favoritter.. (men spør oss, så hjelper vi deg til å finne det som passer for deg og din hud karma@karma.no).

Huden vil bare føles utrolig ren og deilig etter disse rensene.

 

EKSTRA FUKTIGHET ER ALLTID BRA PÅ SOMMEREN

Bruk serum eller ansiktspray – for dypere fuktighet og ekstra pleie

ANSIKTSPRAYER

Ingenting er deiligere enn en avkjølende ansiktsspray i solsteiken, og ikke minst, huden din elsker det. Ren fuktighet sluses inn i de trengende porene dine, som tørster hele dagen. Jeg har alltid med meg fuktighetssprayer når jeg på ferie, om det er på fly, i varmere strøk, på hytta eller på stranda. Jeg elsker Malaya Organic sin spray, den lukter helt himmelsk, har en tynn mist, og det er som om det yrer over deg.. og så roer den ned huden også. Nydelig. 

SERUM OG OLJER

Serum har mindre molekyler enn en ansiktskrem. De trenger dypere inn i huden og pleier den ekstra mye. (fuktighetskremer og solkremer legger seg mer utenpå huden og “forsegler” serumene og oljene inne i huden. De forebygger “fordamping” av alle de herlige ingrediensene som er i serum og oljer. Vi har veldig mange gode oljer og serum, ta en titt her >

Ellers så er dette noen absolutte sommerfavoritter huden ELSKER:

Facemist, facial spray eller ansiktsspray, kjært barn har mange navn, uansett navn, en god fuktighetsspray er ikke bare deilig i varmen, men også veldig nyttig for huden.

 

Solbeskyttelse med HØY SPF – er viktig på sommeren, ihvertfall på steder som er utsatt for sol. Alle må ha det på sommeren. Egentlig året rundt, men på sommeren MÅ man bruke solfaktor. Det kan ikke sies for ofte.

Vi vet alle hvor skadelig solen kan være og en god solkrem forebygger både UVA OG UVB stråling.

UVA stråling går langt ned i huden, og påvirker rett og slett aldringen i huden, cellestrukturen. Det er kanskje ikke noe du ser her og nå, men over tid vil det vise seg mer og mer.

UVB er den mer overfladiske strålingen, som går på dette med å bli solbrent. Men UVB strålingen gjør noe enda verre, enn å gi den smerten man får ved solbrenthet: Det er det som kan gi hudkreft. Så,  beskytt deg mot solen, den er god å ha for kropp og sjel, og gir masse D- vitaminer, som gir energi gjennom hele vinteren, men den er også skummel, om man ikke tar forhåndsregler.

Du har sikkert også fått med deg alle skriverer om solkremer, som kan være hormonforstyrrende. Vi er veldig opptatt av naturlig solpleie, for å unngå disse skadelige solkremene som er på markedet.

Solkrem hvordan den reagerer med huden.

Mest populære solkremer nå

HUSK Å RENSE HUDEN NÅR DU BRUKER SOLKREM! 

Etter den søte kløe, kommer den sure svie, er det noe som heter. Veldig mange opplever å få kviser et par – tre uker etter at “sommersolen gir seg”. 

Mange føler huden er kjempefin på sommeren, men opplever å få kviser etter sommeren. Dette kan skyldes mye, blant annet det som kalles “Mallorca akne” (Navnet kommer fra kviseutbrudd som oppsto når nordmenn begynte å reise til syden).

Det kommer kort sagt av  at huden blir tykkere når den blir utsatt for solstråler, og mange får tettere porer, noe som igjen fører til økt talgproduksjon, som igjen for mange gir nupper i huden og kviser. 

For å unngå mallorca akne etter sommeren, bør man bruke solkrem som ikke tetter porene, og man bør ALLTID, rense huden sin, etter en hel dag med solkrem i ansiktet.

En god rens hver kveld, holder porene “åpne” og unngår i større grad, denne overproduksjonen av talg og fett i huden. Dette er noen veldig gode produkter både for ansikt og kropp. Det kan være en fordel å bruke en annen krem i ansiktet enn på kroppen, som ivaretar asiktets sarte hud (huden på kroppen er tykkere og tåler mer enn ansiktet). Og man bør også ha høyere faktor i ansiktet enn på kroppen, i mange tilfeller.

Dette er solkremer som ikke gir kviser og uren hud

After Sun, masse fuktighet og oppstrammende kremer/oljer

Det er kjempedeilig å ta en dusj på kvelden etter en lang dag i solen, og mange opplever at når solen har tatt litt, så er det godt med en avkjølende og lindrende bodylotion eller Aloe Vera Gel. Jeg bruker både after sun – kremer og gode oljer, som pleier huden godt.   Jeg synes også at det kan være ok å bruke en god oppstrammende olje eller krem, som jobber med cellulitter eller slapp hud (ja, jeg har noen av dem…). Og dette er noen av mine absolutte favoritter  på solkrem og oppstrammende oljer. De gjør rett og slett huden myk og mer elastisk, og den trenger det etter en lang dag i sola.

Glød, glød, gød og naturlig sminke

KORA Organics  Sun-Kissed Glow Body Oil - 100 ml
100% Pure Cocoa Pigmented Bronzer - Cocoa Kissed - 9 gr
100% Pure Fruit Pigmented Lip Gloss: Mauvely- 4,17 ml

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg føler alltid at jeg ikke har lyst (eller trenger) å sminke meg like mye når jeg er brun, som på vinteren når jeg er på mitt bleikeste. Jeg synes også at en naturlig makeup, er finere på sommeren, og at det ikke er så fint med altfor mye sterk sminke da. (kommer selvsagt an på anledningen, men det er ihvertfall min mening…) 

Her kan jeg jo ramse opp mange ulike produkter, men jeg vil trekke frem noen få. Brune, glødende, gylde og varme farger er lekkert på sommeren.

Det er mange fine bronzere, glimmer produkter, hightlighere som gir ekstra glød, og nydelig til en solbrun hud.

En fin bronzer til kropp og til ansikt, jevner ut litt av “rødheten” man kan oppleve, og den fremhever fargen. Flotte bronzere og produkter som gir deg herlig glød i sommer finner du her>>

Husk, en subtil farge, er viktig når man velger body skimmer, altfor mye glitter og skimmer over hele kroppen, er ikke spesielt fint eller “in”.

.

BLIR DU BLANK I PANNEN OG ANSIKTET PÅ SOMMEREN?

Oil Blotting Papers – fjerner blankhet i panne og T- sonen

Og hvis man er litt rød etter en lang dag i sola, (håper du ikke blir brent) og det er varmt ute, kan man oppleve å bli litt blank i huden, og føler seg som “tomat”. Da kan et mattende pudder, mattende primer eller oil blotting papers være en reddende engel. Disse produktene er for meg helt essensielle. 

Oil Blotting paper

ANSIKTSPLEIE FOR SOMMEREN

Det beste du kan gjøre for huden din i sommer

Huden får “kjørt seg” på sommeren, ihvertfall om du er mye i solen. Det er deilig å sole seg, men huden blir utsatt for mye stråling, svette og varme. Jeg er opptatt av å pleie den godt året rundt, men det er forskjell på vinter og sommer. På sommeren bruker jeg å tilføre mye fuktighet, dyprensende- og beroligende masker,  i tillegg til gode ansiktsoljer og serum.

Sommeren er jo også perfekt tid å ta vare på seg selv. Kan virkelig anbefale en skikkelig god FUKTIGHETSMASKE i sommer. Huden vil ELSKE det:

SMINKE PÅ SOMMEREN

vegansk makeup

En gylden bronzer eller rouge, og en lipgloss og en eye liner. er strengt att det man trenger. Her finner du mascaraer og eyelinere.

Her kan du lese litt om farger på blush og lepper.

Hvilke farger du bør velge, på rouge og lepper, kan du lese litt om her.

Men jeg synes at det ikke trenger å være så mye sminke på kinn og øyne når man er brun, men jeg synes glansfulle eller fargerike lepper, er nydelig til en solbrun hud.

HÅRET OG NEGLENE

Så til slutt, det er jo mye man kan nevne, men det er to ting til, som fort kan blit slitt på sommeren, og det er håret og neglene. De kan fort bli tørre av klor og saltvann og mange opplever tørrhet og splittende både hårtupper og negler. Bruk en god hårolje i solen og en god negleolje eller håndkrem til hendene. Og et par strøk med neglelakk gjør den sommerklare på en- to- tre.

hånd og fotpleie

 

Så gjenstår det bare å ønske fortsatt GOD SOMMER!!

Love,
Åse i Karma.no

Husk å følge oss på instagram og facebook og melde deg på nyhetsbrevet vårt. Vi sender ofte ut egne rabattkoder og giveaways der, og alle våre abonnenter får unike tilbud før alle andre.

 

 

 

0
LAGT I HANDLEKURVEN