Meld deg på og bli med

på alt det herlige som skjer!

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

De 6 beste planteoljene og essensielle oljene for huden

i Hudpleie, Produktomtaler, Ukens anbefalinger og favoritter

De 6 beste planteoljene og essensielle oljene for huden din.

Når det gjelder naturlige hudpleieprodukter, er planteoljer og essensielle oljer kraftfulle ingredienser, som gir deg den huden du drømmer om. Forskjellen på dem, er hvordan de fremstilles, likheten er at de begge er svært fordelaktige for huden din.

ESSENSIELLE OLJER
Mange kjenner til essensielle oljer, takket være diffusere, man har hjemme eller på kontoret, eller på spa og hudpleiesalonger. Essensielle oljer er flyktige og fordamper raskt, og gir en intens naturlig duft. De er vanligvis brukt i hudpleieprodukter og i aromaterapi, men de beste essensielle oljene, gjør mer for huden din enn bare å lage en god lukt. De kan gjøre mye for huden din, avhengig av hvilken type essensiell olje vi snakker om. De kan påvirke hvordan huden din reagerer, og forbedrer seg. Noen av de aller beste essensielle oljene for huden er tea tree, eucalyptus, sitrus og lavender.

PLANTEOLJER
Du finner planteoljer i så å si all naturlige hudpleie, hårpleie og kosmetiske produkter fra 100% Pure, og de bruker stort sett kaldpressede metoder. Det vil si at de ikke bruker varme, for å fremstille oljene. Produkter som inneholder rike planteoljer, er for eksempel Retinol Restorative Overnight Balm. Den har rikt med avokado, oliven og solsikkekjerne oljer i seg, noe som gir balmen en lukseriøs tekstur. Noen av våre favoritt planteoljer er pomegranate (granateple), Argan og Rosehip.

Hvordan er de beste essensielle oljene for huden fremstilt, hvor kommer de fra?

Opprinnelig var prosessen med å fremstille essensielle oljer ganske komplisert. En metode de kaldte «enfleurage» betød at de brukte et tynt lag med dyrefett, på et glass og presset blomstrene eller urtene mot overflaten. Når fettet absorberte de essensielle oljene, brukte de alkohol til å fjerne fettet i en destillasjonsprosess.  I dag kan dampdestillasjon enkelt brukes, som et mer skånsomt valg. Det innebærer at man damper den knuste planten over vann, og skiller oljen og essensen fra planten.

I dag kan planteoljeutvinning også være mye sunnere for huden din. Varmeekstraksjon er billigere, og en mer vanlig å trekke ut planteoljer på. 100% Pure og flere av våre merker, foretrekker kaldpresset eller kaldt behandlede oljer, som ikke medfører ekstrem varme. Kaldpressede oljer beholder mer av næringsstoffene i plantene.Under utvinning blir ikke plantene utsatt for høy temperatur, og skader ikke oljens sammensetning.

Fordeler med plante oljer og essensielle oljer.
Naturlige ingredienser vil sammen med planteoljer og essensielle oljer,  gjøre underverker for huden vår.
Vi elsker det faktum at planteoljer og essensielle oljer er så potente og virkningsfulle, uten å trenge noen syntetiske tilsetningsstoffer. 100% Pure (og de andre naturlige merkene på Karma.no), inkluderer de rikeste og mest næringsrike oljene, som gir huden akkurat det den trenger for å skinne.

3 beste essensielle oljene for huden.


SITRUS OLJE
Appelsin, Lime og Sitron er de mest vanlige sitrusoljene som finnes i hudpleie. Andre som er litt mindre kjent, er Bergamot, neroli og lemongrass (sitrongress).


For å sikre en potente (kraftfulle virkningen) og kvaliteten i de essensielle oljene for ansikt og kropp, blandes de med oljebaserte ingredienser som mandelolje eller oliven olje. Sitrus er en av de aller beste essensielle oljene for ansiktsprodukter siden de har så høy konsentrasjon av Vitamin C.

Vitamin C er en av våre favoritt naturlige ingredenser, for å gi en jevnere og lysere hudtone, for å fremheve gløden i huden din. I 100% Pure Blood Orange Cleansing Balm er blodappelsin hovedingrediensen, som er anti inflammatorisk og rensende, og får urenheter til å forsvinne for solen.. Oljen gir også en skikkelig collagen boost, noe som gir en enda mer ungdommelig, plump hud.

TEA TREE OLJE

Tea Tree Clarifying Cleanser
100% Pure Tea Tree & Willow Clarifying hudpleieserie inneholder økologisk tea tree olje. Denne oljen er sopp- og bakteriedrepende, og er veldig kraftfullt i behandling av kviser og uren hud. De desinfiserende kvalitetene til Tea Tree hjelper også mot psoriasis og eksem.
100% Pure Tree & Willow Acne Clear Astringent behandler akneutsatt hud og lindrer irritasjon og roer ned og balanserer alle hudtyper. For de som har veldig fet hud, eller som har kviser, bør bruke denne, sammen med Tea Tree & Willow Acne Cleanser.  I tillegg til å inneholde økologisk Tea Tree olje, renser den porne og gir en behagelig og beroligende rense. Den tørker ikke ut huden.

LAVENDEL OLJE
Man kan ikke lage en liste om de beste essensielle oljene, uten å ta med Lavendel, dronningen av alle essensielle oljer.
Lavendel er kjent for sin avslappende virkning, både i aromaterapi og hudpleieproduker. Men visste du at Lavendel også er kjempebra for å balansere talgproduksjonen i huden din? Den regulerer hvor mye talg og fett vi produserer. Ta et langt deilig bad med Lavender Sea Therapy Bath for å rense både kroppen og sjelen.

3 beste plante oljer for huden din.

ARGAN OLJE

Aran Olje er en tørr olje, som gir en slikemyk fuktighetsbehandling. Med tørr, (dry oil) menes at den absorberer veldig fort og føles ikke fettete. Argan olje er en perfekt kilde til fettsyrer, som man trenger for å opprettholde en ungdommelig hud. Det er en naturlig kile til Vitamin E, som reparerer solskaer og aldring. Denne oljen er en multitasker, og kan også brukes av sensitiv hud. Den kan brukes i ansiktet, håret, neglene, halsen, og håret. Arganolje er også en fantastisk bæreolje for essensialle oljer. (Carrier oil).


ROSEHIP OLJE / NYPEFRØ OLJE
Vi elsker Rosehip olje, og den har virkelig fått sin velfortjente oppmerksomhet de siste årene.

Denne reparerende oljen finnes i mange produkter, alt fra 100% Pure Multi – Vitamin + Antioxidants Potent PM Serum og Green Tea EGCG Protective Serum. Økologiske Rosehip oil inneholder antioksidante som bekjemper frie radikaler, som forårsaker skader og aldring i huden. Rosehip olje balanserer også hyperpigmentering, alderspigmenter, arr og ujenv hudstruktur.

 I tillegg til dette er Rosehip en fantastisk kilde til en dyp fuktighetsbehandling av huden. Hvis du har tørr hud, flasser eller ekstremt tørr partier i huden, for eksempel rundt øynene, rundt neseroten, bruk et rosehips serum eller olje, eller en fuktighetskrem med rosehip olje.  
Bruk for eks 1-2 lag av 100% Pure Tea EGCG Protective Serum på et tørt område og huden blir fuktet og roet ned. Serumet kan brukes både morgen og kveld og kan brukes sammen med både andre serum og andre kremer. Den kan for eksempel brukes sammen med solkrem, slik at du får både solbeskyttelse og ECGC (svært potent antioksidant som beskytter huden din) som beskytter og reparerer huden din.

POMEGRANATE SEED OLJE
Ser du etter ungdommens eliksir? Ingen ting kan snu tiden, som pomegranate seed oil. Den er intenst fuktighetgivende, anti aldrende og du finner den i både hudpleien og sminken til 100% Pure. Det er hovedingrediensen i 100% Pomegranate Oil Anti-Aging Lipsticks. Den finnes også i 100% Lip Caramel liquid lipsticks og i bestselgeren favoritt 100% Healthy Skin Foundation. Pomegranate seed oil kan stimulere keratin produksjonen i huden din. Keratin forsterker reparsjonen av huden og gir en bedre hudstruktur.

Vi vet at naturen har svært kraftfulle og virkningfulle naturlige ingredienser og at planteoljer og essensielle oljer, gjør underverker for huden og håret ditt.

 

Artikler

Relaterte produkter

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar