Motta nyttig informasjon

og gode tilbud!

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

Bli kjent med Aloe Vera planten

Bli kjent med Aloe Vera planten - du vil kanskje bli overrasket over hvor bra denne planten er, og hva den kan bidra, med for vår helse og skjønnhet.

Aloe Vera planter

Aloe Vera er en tusenårsplante, udødelighetens plante, mirakelplanten, livets elixir ... Kjært barn har mange navn.

Aloe Vera gjennom historien

Historiske dokumenter fra romanske, greske, hiduistiske, arabiske og flere andre folkeslag på jorden rundt ekvator, snakker om egenskapene og dyder av medisinsk og kosmetisk bruk. Les videre og bli kjent med Aloe Vera planten - den er rett og slett fantastisk.

Gammelt maleri av Aloe Vera

Bibelen refererer også til Aloe Vera planten. I det første århundre e.Kr. beskrev Dioscórides (gresk lege, farmakolog, botaniker og forfatter av De Materia Medica) omfattende om Aloe Vera´en og dens medisinske og kosmetiske dyder i sin greske herbolog.

Aloe Vera ble benyttet i den greske antikken 

Alejandro Magno erobret øya Socotra på grunn av sine store mengder Aloe Vera, som ble brukt under kamper for å behandle soldatens sår og sykdommer.

Alejandro Magno erobret øya Socotra på grunn av sine store mengder Aloe Vera

Marco Polo, takket være sine lange reiser, offentliggjorde også at kineserne brukte Aloe Vera på grunn av sine fantastiske egenskaper.

Marco Polo var kjent med de fantastiske egenskapene til Aloe Vera

I det gamle Egypt var Aloe Vera planten mye brukt, og var kjent som uødelighetens plante. Cleopatra brukte det som en av de viktigste ingrediense i hennes daglige behandlinger. De egyptiske prestene benyttet også denne planten.

Aloe Vera ble brukt i det gamle Egypt Cleopatra  Cleopatra brukte Aloe Vera

Araberne var de første som brukte Aloe Vera planten kommersielt. Det var også de som spredte bruken av Aloe Vera i pudderform. De trakk massen og saften ut av aloen ved å tråkke på den i store leirkrukker, og knuste det i trepresser. Deretter tørket de den i solen på geiteskinn, og Aloe Vera pulveret ble videre brukt som et pulver til å kurere sår og blåmerker. Det ble til og med brukt som lakserende avføringsmiddel.

Spanjolene tok Aloe Vera planten til Amerika gjennom sin erobring. I Spania er Aloe Vera planten et essensielt element i medisin, over hele middelhavet.

Christopher Columbus reiste ikke uten å ha med seg Aloe Vera. Og en av hans kjente utsagn (qotes) er: 

Det er fire vekster, som er uvurderlig for helsen til en mann. Hvete, druer, oliven og Aloe. Christoffer Columbus

"Det er fire vekster som er uvurderlig for helsen til en mann. Hvete, druer, oliven og Aloe. Den første gir ham næring, den andre øker hans humør, den tredje gir harmoni, og den fjerde gjør ham frisk."
Christoffer Columbus, 1436- 1506.

Alle indikasjoner tilsier at Columus begynte å bruke Aloe Vera på Ibiza, og det mange sannsynlige teorier som underbygger at Columbus faktisk var først på Ibiza.

Mahatma Gandhi har sagt.

Mahatma Gandhi brukte Aloe Vera under fasten

"Du spør meg om hva som holdt meg oppe under min lange faste. Vel, det var min urokkelige tro på Gud, min enkle og sparsomme livsstil og Aloen, hvis fordeler jeg oppdaget ved ankomst i Sør-Afrika i slutten av 1800-tallet. "
Mahatma Gandhi, 1869-1948.

Gjennom historien har Aloe Vera vært en viktig del av mange nasjoner, og store historiske begivenheter og personligheter. På slutten av 2. verdenskrig ble Aloe Vera sine terapeutiske evner oppdaget. Det var mange av menneskene som fikk brannskader i Hiroshima og Nagasaki som ble fortere frisk etter at de ble behandlet med Aloe Vera, og det ble rapportert at mange ikke fikk merker eller arr engang.

Dette er ulike nasjoners definisjon av Aloe Vera. Dette viser hvor mye Aloe Vera betyr over hele verden, og hva den faktisk gjør:

 • Ancient Egypt: Plant of immortality
 • Sumerians: Magical virtue
 • Medieval monks: Miracle plant
 • Templars: Jerusalem elixir
 • Arabic countries: Desert Lily
 • Ancient China: Harmonic remedy
 • Seminole Tribe of Florida: Youth fountain
 • India: Silent healer
 • Russia: Long-life elixir
 • Haiti: Plant of eternity
 • Brazil: Health and beauty plant

Andre navn er: Ørkenlotus, Kurerer alt, planten med gode vibrasjoner, århundrets plante.

På grunn av plantens arr, sårlegende og anti-biotiske egenskaper, kalte noen forskere, som den berømte tyske apotekeren Freytag, til og med "sårhormonet”.

Aloe Vera blader blir kuttet opp

Hvilke næringsstoffer inneholder Aloe Vera?

Aloe Vera er full av mineraler, og renner nesten over av fordelaktige ingredienser for huden og kroppen vår. Med mer enn 20 næringsstoffer, selen, kalsium, jern, magnesium, potassium, kobber og sink. Les mer om hva Aloe Vera gjør for kroppen vår, innvendig og utvendig her>>

Vitaminer

Vet du at produkter som kun har 1% Aloe Vera, er full av fordelaktige ingredienser for deg? Aloe Vera planten inneholder Vitamin A,  A, B1, B2, B3, B6, C and E, som alle er kjempebra for huden din.

Fettsyrer

Aloe Vera planten er betennelsesdempende og antiseptisk.

Amino Acids

Aloe Vera planten er pakket med aminosyrer, 20 av 22 aminosyerer, inkludert de 7 av 8 essensielle.

Aloe Vera sin anatomi

Det er tre deler av Aloe Veraen som er viktig, Aloe Vera er 99 - 99,5% vann, resten er gelé.

 • Aloe Rind
  • Den mørkegrønne ytre delen er en beskyttende hinne for juicen på innsiden. Denne delen har ikke noen klar næringsverdi.
 • Aloe Latex
  • Aloe juicen som kommer ut når bladene er kuttet av eller presset, har en svak bitter smak, og en nyanse gulfarge. Denne tynne linjen er mellom rind og blad juicen.
 • Aloe Leaf Juice
  • Den klare og duftfrie geleen utgjør mesteparten av Aloe Vera Planten. Aloe bladene friske kjerne er full av næringstoffer og antioksidanter, og er legende for både utsiden og innsiden av kroppen vår.

Hvorfor er Aloe Vera så bra for huden din?

Aloe Vera fukter huden

Med alle de gode ingrediensene, er det ikke noe rart at mange kosmetiske selskaper inkluderer Aloe Vera som en base i uttallige kometiske og hudpleieprodukter. Når vi eldes, vil fine linjer og et generell forfall starte... og organisk Aloe Vera er en perfekt næringsrik plante som brukes i stedet for vann, i mange (gode) produker (de ønsker å spare kostnader ved å fylle produktene med vann).

Du bør altså se etter grønne produkter som inneholder Aloe Vera, da disse ikke har så mye vann, og i tillegg har de masse fordelaktige næringstoffer i seg.

Aloe Vera sine fuktighetsgivende egenskaper er perfekt for alle hudtyper, spesielt for de som er tørre. Men de passer også like godt til de som har fet og uren hud, på grunn av sin fuktighet og antiseptiske og betennelsesdempende egenskaper. Aloe Vera har nemlig også 2 naturlige hormoner, Auxin og Gibberellins, som leger sår og har anti-inflammatoriske egenskaper. Disse to hormonene hjelper cellefornyelsen, speeder opp sårhelbredelse og reduserer arrdannelse.

Lyst å lære med om Aloe Vera? Les vår artikkel om hva Aloe Vera brukes til, og en presentasjon av produkter med Aloe Vera som vi har.

Her finner du alle våre produkter med Aloe Vera >>

Emneord: aloe vera

Artikler

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar