Vinn gavekort på 1000 kroner

Meld deg på her

Bli kjent med Aloe Vera -planten

Bli kjent med Aloe Vera planten - du vil kanskje bli overrasket over hvor bra denne planten er, og hva den kan bidra, med for vår helse og skjønnhet.

 

Aloe Vera er en tusenårsplante, udødelighetens plante, mirakelplanten, livets elixir ... kjært barn, har mange navn.

Historiske dokumenter fra romanske, greske, hiduistiske, arabiske og flere andre folkeslag på jorden rundt ekvator, snakker om egenskapene og dyder av medisinsk og kosmetisk bruk. Les videre og bli kjent med Aloe Vera planten - den er rett og slett fantastisk.

Bibelen refererer også til Aloe Vera- planten. I det første århundre e.Kr. beskrev Dioscórides (gresk lege, farmakolog, botaniker og forfatter av De Materia Medica) omfattende om Aloe Vera´en og dens medisinske og kosmetiske dyder i sin greske herbolog.

 

Alejandro Magno erobret øya Socotra på grunn av sine store mengder Aloe Vera, som ble brukt under kamper for å behandle soldatens sår og sykdommer.

Marco Polo, takket være sine lange reiser, offentliggjorde også at kineserne brukte Aloe Vera, på grunn av sine fantastiske egenskaper.

I det gamle Egypt var Aloe Vera planten mye brukt, og var kjent som uødelighetens plante. Cleopatra brukte det som en av de viktigste ingrediense i hennes daglige behandlinger. De egyptiske prestene benyttet også denne planten.

 

Araberne var de første som brukte Aloe Vera planten kommersielt. Det var også de som spredte bruken av Aloe Vera i pudderform. De trakk massen og saften ut av aloen, ved å tråkke på den i store leirkrukker og knuste dem i trepresser. Så tørket de den i solen på geiteskinn, og pulveret ble videre brukt som et pulver til å kurere sår og blåmerker, til og med som lakserende avføringsmiddel.

Spanjolene tok Aloe Vera planten til Amerika gjennom sin erobring. I Spania er Aloe Vera planten et essensielt elment i medisin, over hele middelhavet.

Christopher Columbus reiste ikke uten å ha med seg Aloe Vera. Og en av hans kjente utsagn (qotes) er: 

 

" Det er fire vekster, som er uvurderlig for helsen til en mann. Hvete, druen, oliven og Aloe. Den første gir ham næring, den andre øker hans humør, den tredje gir harmoni og den fjerde gjør ham frisk." Christoffer Columbus (1436- 1506).

 

Alle indikasjoner tilsier at Columus begynte å bruke Aloe Vera på Ibiza, og det mange sannsynlige teorier som underbygger at Columbus faktisk var først på Ibiza.

Mahatma Gandhi har sagt.

"Du spør meg om hva som holdt meg oppe under min lange faste. Vel, det var min urokkelige tro på Gud, min enkle og sparsomme livsstil og Aloen, hvis fordeler jeg oppdaget ved ankomst i Sør-Afrika i slutten av 1800-tallet. "(Mahatma Gandhi, 1869-1948).

Gjennom historien har Aloe Vera vært en viktig del av mange nasjoner og store historiske begivenheter og personligheter. På slutten av 2. verdenskrig ble Aloe Veraens terapeutiske evner oppdaget, og det var mange av menneskene som fikk brannskader i Hiroshima og Nagasaki, som ble fortere frisk etter at de ble behandlet med Aloe Vera, og det ble rapportert at mange ikke fikk merker eller arr engang.

Dette er ulike nasjoners definisjon av Aloe Vera. Dette viser hvor mye Aloe Vera betyr over hele verden, og hva den faktisk gjør:

 • Ancient Egypt: Plant of immortality
 • Sumerians: Magical virtue
 • Medieval monks: Miracle plant
 • Templars: Jerusalem elixir
 • Arabic countries: Desert Lily
 • Ancient China: Harmonic remedy
 • Seminole Tribe of Florida: Youth fountain
 • India: Silent healer
 • Russia: Long-life elixir
 • Haiti: Plant of eternity
 • Brazil: Health and beauty plant

Andre navn er: Ørkenlotus, Kurerer alt, planten med gode vibrasjoner, århundrets plante.

På grunn av plantens arr, sårlegende og antibiotiske egenskaper, kalte noen forskere, som den berømte tyske apotekeren Freytag, til og med "sårhormonet”.

Aloe Vera er full av mineraler, og renner nesten over av fordelaktige ingredenser for hud og kroppen vår. Med mer enn 20 næringsstoffer, selen, kalsium, jern, magnesium, potassium, kobber og sink. Les mer om hva den gjør for kroppen vår, innvendig og utvendig her>>

Vitaminer

Vet du at produkter som kun har 1% Aloe Vera er full av fordelaktige ingredienser for deg? Den inneholder Vitamin A,  A, B1, B2, B3, B6, C and E, som alle er kjempebra for huden din.

Fettsyrer:

Denne planten er betennelsesdempende og antiseptisk.

Amino Acids:

Denne planten er pakket med aminosyrer, 20 av 22 aminosyerer, inkludert de 7  av 8 essensielle.


Anatomy of Aloe Vera

Det er tre deler av Aloe Veraen som er viktig, Aloe Vera er 99 - 99,5% vann, resten er gele.

 • Aloe Rind
  • Den mørkegrønne ytre dele er en beskyttende hinne for juicen på innsiden. Denne delen har ikke noen klar næringsverdi.
 • Aloe Latex
  • Aloe juicen som kommer ut når bladene er kuttet av eller presset, har en svak bitter smak, og en nyanse gulfarge. Denne tynne linjen er mellom rind og blad juicen.
 • Aloe Leaf Juice
  • Den klare og duftfrie geleen utgjør mesteparten av Aloe Vera Planten. Aloe bladene friske kjerne er full av næringstoffer og antioksidanter, og er legende for både utsiden og innsiden av kroppen vår.

Hviklke fordeler gir Aloe Vera til huden din?

 

Med alle de gode ingrediensene, er det ikke noe rart at mange kosmetiske selskaper inkluderer Aloe Vera som en base i uttallige kometiske og hudpleie produkter. Når vi eldes, vil fine linjer og en generell forfall starte... og Organisk Aloe Vera er en perfekt næringsrik plante som brukes i stedet for vann, i mange (gode) produker. (de ønsker å spare kostnader ved å fylle produktene med vann). Du bør altså se etter grønne produkter som inneholder Aloe Vera, da disse ikke har så mye vann, og i tillegg har masse fordelaktige næringstoffer i seg.

Aloe Vera sine fuktighetsgivende egenskaper er perfekt for alle hudtyper, spesielt for de som er tørre. Men de passer også like godt til de som har fet og uren hud, pga sin fuktighet og antiseptiske og betennelsesdempende egenskaper. Aloe Vera har nemlig også to naturlige hormoner, Auxin og Gibberellins, som healer sår og har anti inflammatoriske egenskaper. Disse to hormonene hjelper cellefornyelsen og speeder opp sårhealing og reduserer arrdannelse.

Lyst å lære med om Aloe Vera? Les vår artikkel om hva Aloe Vera Brukes til og en presentasjon av produkter, som inneholder aloe vera hos oss.

Alt fra Aloe Vera i hudpleie, hårpleie og ikke minst makeup.

 

 

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar