Alt om eteriske /essensielle oljer

 

Essensielle oljer er essensielle i naturlig hudpleie og hele den naturlige skjønnhetsindustrien💚

Dette er en samleside for eteriske eller essensielle oljer. Les videre om du er interessert i disse herlige, livgivende oljene: Disse potente og konsentrerte oljene som har så mange egenskaper for både huden, kroppen og følelsene våre.

Du kan lese mer om  essensielle oljer og baseoljer  og aromaterapi her >>

Noen essensielle oljer er utvunnet av blomster, blader, andre fra nøtter eller frø. Og mye annet fra naturen. De brukes for sine egenskaper og kan påvirke oss både fysisk og psykisk.

Du kan ha bruke dem til å forbedre huden (blandet med andre kremer og oljer) og du kan inhalere/ lukte dem direkte eller via diffusere, damp, duftlys og når du kommer i kontakt med dem feks via massasje.

Når du lukter dem, taes de opp av reseptorer i nesen som igjen er i kontakt med hypatalamus i hjernen, som igjen kontrollerer bla. følelser og kroppstemperatur (og flere andre ting) og på den måten påvirker de sinnet og følelsene våre.

Noen oljer virker beroligende, mens andre er oppkvikkende. Noen oljer virker betennelsesdempende og andre reparerende. Det finnes veldig mange essensielle oljer med mange ulike virkninger. Den mest brukte i verden er Lavender, som blant annet virker beroligende, avbalanserende og lindrende.

Når du skal kjøpe essensielle oljer, bør du se etter  ekte, 100% naturlige oljer . Det er de som inneholder de naturlige aktive ingrediensene vi ønsker oss.

Når du skal kjøpe essensielle oljer så anbefaler vi å se etter EKTE, naturlige essensielle oljer. Det finnes dessverre veldig mange kunstige oljer, som kun har lukten og ikke egenskapene som disse oljene har.

Mange er også så utvannet at de inneholder en så liten mengde essensiell oljer at de er helt unyttige.

Det er STOR forskjell på essensielle oljer på markedet. De ekte oljene av høy kvalitet varierer veldig i pris. Det har flere årsaker og prisen kommer an på følgende.

1. Tilgjengelighet (de sjeldne er de dyreste)
2. Hvor enkel (eller vanskelig) prosessen med å utvinne disse edle dråpene er.
3. Hvor mye av råstoffet kreves for å utvinne oljene. Det er for eksempel stor forskjell feks på utvinne roseolje fra kronbaldene fra en rose, enn å kaldpresse olje fra f eks frø.
3. Etterspørsel (helst da kombinert med punkt 1.)

Ekte Rose essensiell olje er det begrenset tilgjengelig het av, det kreves mye av råstoffet for å utvinne oljen –  og den er svært etterspurt, både innen aromaterapi, hudpleie, velvære og ikke minst innen parfymeindustrien.

Vi har den ekte Rosa Damascena essensielle oljen (5 ml), som er utvunnet av den bulgarske rosen. Man bruker mellom 4000 og 10 000 kilo roseblader for å lage 1 liter olje. Det gjør den til en veldig kostbar olje og det er også kun i Bulgaria denne rosen vokser. Wooden Spoon er som kjent fra Bulgaria og har egne roseåkrer med denne rosen, som dyrkes økologisk. Den brukes blant annet i hudpleieprodukter og til å fremstille parfyme Du kan lese om denne ekslusive roseoljen her.

Fordi roseolje (og flere andre) er så dyre å fremstille og så sjeldne (som  vi også har i vårt utvalg av essensielle oljer) er det mange som lager disse syntetiske. Da er det kun lukten og ingen av egenskapene til selve oljen, som du kjøper. Og de er i tillegg fremstilt kunstig med alle de ulempene det gir. (Kunstig fremstilte parfymer er som kjent noe av det naturlig skjønnhetsindustri unngår fordi det bla kan være hormonforstyrrende.)

LAGT I HANDLEKURVEN