Meld deg på og bli med

på alt det herlige som skjer!

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

7 tips til hvordan du bevarer brunfargen din

i Hudpleie, Kroppspleie, Produktomtaler

Vi liker vel ikke å innrømme det, men tidenes sommer for de fleste i Norges land, er på hell…

Etter ukesvis med sol og varme, og ikke minst ferie, har mange begynt på jobb igjen (utenom de heldige som begynner på skole eller har ferie, i august da..). Brune og freshe.. og forhåpentligvis med fornyet energi. Mange synes brunfargen går altfor fort bort, og vi håper jo på noen uker til med masse sol.

Men hva gjør du nå, for å beholde brunfargen lengst mulig?

For å oppnå en dyp, jevn og varig brunfarge, ligger mye i grunnarbeidet. Det vil si, jeg håper du husket å skrubbe huden for å bli kvitt døde hudceller, før du startet solingen? Og at du har brukt nok og høy nok solfaktor, sånn at brunfargen er dyp og jevn og varer lenge...? Vi håper du ikke har brent deg, skadet huden din mer enn nødvendig, eller opplever at huden flasser akkurat nå?

Dersom du har vært litt slurvete, kan du bruke lindrende produkter som After Sun og Aloe Vera, og pleiende hudpleieprodukter, som reparerer huden din. Dersom du nå har en hud som flasser, er tørr, er ujevn og ikke ser helt fresh ut, kan du bruke en mild, fysisk skrubb (med korn) og skrubb forsiktig. Da får du bort de øverste døde/tørr hudcellene, som skal bort veldig snart, uansett. Du må «flasse deg ferdig», og ikke minst, tørr flassete hud, stenger for annen pleie. Så min anbefaling er å få det bort, og start å pleie huden din, skikkelig med en gang, etter en god og mild skrubb, kan du bruke en god after sun, med pleiende egenskaper.  (Ja, du kan bruke after sun, selv om du ikke har vært i solen den dagen... en god after sun pleier huden og har masse god fuktighet i seg).

Wooden Spoon After Sun: Inneholder spesielt utvalgte økologiske og rå ingredienser, som reparerer huden og opprettholder naturlig fuktighet, elastisitet og mykhet. Den gjør at huden føles freshere, og beskytter mot dehydrering og aldring.Den har en lett avkjølende effekt og har over 190 næringstoffer, vitaminer og mineraler.

Og hva hvis du har pleiet huden godt i sommer og fått en god, dyp og fin brunfarge? Hvordan bevarer du brunfargen lengst mulig?


Ikke bruk kjemisk skrubb eller kremer med Retinol, Glycol eller Salicylsyre en periode fremover, da de er ment å lysne og jevne huden. Det kan du gjøre litt mer utpå høsten. Nå er det snakk om å bevare den brunfargen du har fått. Solen skader huden vår og uansett hvor fresh man er når man får litt brunfarge, så blir huden, særlig det ytterste laget, tørrere og er utsatt for frie radikaler, som bryter ned cellene våre. Normalt sett fornyes huden i en 28 dagers periode (hos eldre kan dette gå enda litt lenger), og man vil etter 1-2 uker begynne å miste litt av fargen du har opparbeidet i sommer.

For å bevare brunfargen lengst mulig, bør du gjøre dette:


1. Tilfør godt med fuktighet og gjerne oljer, som smører huden, og som tar vare på den: Bruk kremer og oljer, som inneholder vitaminer eller antioksidanter, som reparer og beskytter huden din. Hydrating og moisturizing – dersom du har fet hud, vil det holde å bruke rene fuktighetskremer med «vann baserte» kremer (Hydrating ) mens en tørr hud, og moden hud vil ha godt av rikere og mer oljebaserte kremer (Moisturizing).


2. Ikke bruk kremer med Retinol, Glycol eller Salicylsyre en periode fremover, da disse blekner huden pga at de øker cellefornyelsen og fjerner dødehudceller i større grad.


3.  Bruk en selvbruningsprodukter i ansikt eller body lotion, eller tan -intensifiere, som gjør at huden gradvis blir brunere.  Da vil huden bli gradvis brunere, etter hvert som den naturlige brunfargen forsvinner, så blir ikke overgangen bli så «brå».  Et godt tips er å ha selvbruning i din vanlige krem, slik at den ikke blir så sterk, men gir en subtil farge.


4.  Glødende oljer, glitter oljer, fuktighetskremer med farge og glød.Solpudder og highlightere er også veldig fint til en solbrun hud og som gir ekstra glød når fargen også er på hell..

5.  Multivitaminer, enda mer fuktighet. Ta masker som tilfører næring, pleier huden, tilfører vitaminer. Det finnes mange gode masker som reparerer og beskytter huden. Vitamin C gir glødende frisk hud.


6.    Unngå klorvann. Det er alltid godt med et dykk i vannet, men nå bør du holde deg unna badebasseng med klor i. Klor bleker huden, og det er nettopp det du vil unngå nå.


7.    Kosthold. En god og sunn hud er avhengig av at kroppen får nok væske. 2-3 liter vann hver dag er den anbefalte mengde. Et sunt kosthold med de riktige vitaminene og mineralene er også bra for huden. Betakaroten og vitamin A, C og E, frukt og bær, grønnsaker som gulrøtter og spinat, egg og vegetabilske oljer, er også fordelaktig for huden.

Og så gjenstår det å ønske fortsatt god sommer, den er ikke over ennå

Åse i Karma.no

 

Artikler

Relaterte produkter

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar