Meld deg på og bli med

på alt det herlige som skjer!

Du godtar vår Personvernpolicy ved påmelding.

5 gode tips, som gir en frisk og glødende sommerhud

i Hudpleie, Kroppspleie

Det er mye du kan gjøre med huden din, gjennom hele året. Men ønsker du en frisk og glødende hud, en jevn brunfarge som varer lenge. Da kan du følge disse 5 stegene, og vi garanterer at huden vil føles fantastisk. Både i ansiktet og på kroppen.

EKSFOLIERING

Huden din produserer millioner av hudceller hver dag. Ved å eksfoliere huden, hjelper du huden med å fjerne døde og gustne celler, som ikke har løsnet fra hudoverflaten, samtidig som du stimulerer cellefornyelsen. Dette resulterer i en friskere og sunnere hud.

Eksfoliering av huden er veldig viktig, både for kroppen og for huden i ansiktet. Eksfoliering, kalles også skrubb og peeling, fjerner døde hudceller, og lar friskere hud komme frem og stimulerer rett og slett cellefornyelsen i huden. Bare det å skrubbe huden en gang, vil gi en synlig sunnere hud.

All annen pleie virker mye bedre, på en nyskrubbet hud.

 

Det er to måter å eksfoliere på, enten ved fysisk eller kjemisk skrubb. Den fysiske skrubben, er det som best kjennetegnes med "små korn". Du kjenner salt, frø, sukker, rismel ol i selve skrubben og at den "sliper huden". En slik skrubb bruker friksjon, og løsner fysisk de døde hudcellene fra huden din. De skrubbene som kalles kjemisk eksfoliering, bruker syrer, (fruktsyrer) og løser opp bindingene mellom de dødehudcellene, og fjerner dem på den måten. 

Dersom du ønsker en langvarlig brunfarge, er det dumt å sole "gammel, død hud". Den vil uansett forsvinne ganske fort, og du kan i tillegg få en ujevn hudfarge. Ønsker du en jevn brunfarge i sommer, som varer lenge, så er en god skrubb med jevne mellomrom, det beste du kan gjøre for huden din.

(I tillegg til selvsagt solfaktor, så du ikke blir brent).

MERK! Det finnes mange grader av eksfoliering,og de aller mest aktive/sterkeste, kan du kun ta hos en hudpleier eller hudplege, da det krever kunnskap å bruke dem og fordi de kan skade huden din ved feil bruk. De mest aktive, har mer medisinske egenskaper, og påvirker huden mye, dette kan være peelinger for solskader, pigmenter, aldring osv. Den eksfolieringen vi snakker om her på bloggen, er den du gjennomfører hjemme, som er en del av ditt hudpleie regime. Den som gir grunnlaget for all annen pleie, og som er veien til å opprettholde en ren og fin hud - og veldig viktig på sommeren. 

Dette gjelder både ansiktet og kroppen. Her er noen av våre beste anbefalinger som gir skånsom og god rens.

 Her er noen gode skrubber for:

Husk også at mange kan få uren hud om sommeren, eller etter en periode i solen. Det er fordi huden blir tykkere og porene tettes lettere pga svette, solkremer og at man er mer ute og eksponeres for ytre miljøforurensning. Da er rens og eksfoliering viktigere enn ellers.

SOLFAKTOR

I dag er det vel ganske unødvendig å si det, men solfaktor og solbeskyttelse er ekstremt viktig. Det er ekstremt viktig for så mange grunner, og all forskning og erfaring, viser at det å ikke bruke solfaktor, ikke er spesielt smart. Det skader deg, både på kort og lang sikt.

(Bilde: ta vare på deg selv og barna dine  med gode solprodukter).

Solfaktor er normalt kjent som SPF (Sun Protection Filter) UVA og UVB filter, og den siste tiden har det blitt sagt mye om beskyttelse mot de blå- strålene fra smarttelefoner og  ledlamper ol, kalt HEV. High- Energy Visible Light, det blå lyset).

  • UVB-stråler - kan gi solbrenthet og overflateskader på huden. (UVB- husk Brent)
  • UVA-stråler - disse strålene når dypere ned i huden, og kan føre til for tidlig aldring og gi langvarige skader i huden. (UVA- Husk Aldring).
  • HEV- stråler - dette blå lyset vi blir utsatt for fra smart telefoner og led lamper etc. Vi har blitt mer oppmerksom på disse strålene enn tidligere, og de gir tidligere aldring og skader lenger ned i huden, enn UVA og UVB stråler.

For å ta det siste først, HEV stråling er et ganske nytt begrep, og noe man har blitt oppmerksom på de siste årene. Det betyr at ikke alle solkremprodusenter har oppgitt om de beskytter mot HEV stråling, selv om de kanskje gjør det. Men viktig å være oppmerksom på det også. Du kan være trygg på at de naturlige solkremene, som har fysisk filter, og som vi selger her på Karma.no, avviser strålene (reflekterer dem/ bouncer, slik at de ikke berører huden), og det gjelder alle stråler, også HEV- stråler. Men akkurat nå, snakker vi om solens stråling.

Husk at konvensjonelle solkremer fungerer ved å absorbere solens UV-stråler med kjemikalier. Disse kjemikaliene reagerer faktisk med UV-stråler rett på hudens overflate, og blir til varme, som deretter slippes ut fra huden din. Alle strålene er altså i kontakt med huden din, i motsetning til fysiske filtre, som gjør at strålene bouncer av/ blir sent tilbake, uten å reagere med huden. Kjemiske solfiltre kan derfor reagere med huden, irritere den og trigge pigmenter, porene og urenheter etc. Det betyr også at  i de naturlige solfaktorene, bouncer/ avvises HEV /blålys strålingen.Vi skal skrive litt mer om kjemisk og fysisk solfaktor snart. (kommer)

Bruk høy faktor, særlig på områder som konstant blir utsatt for solen og områder som treffes mest av solen: Eks ansiktet (svært viktig med høy faktor), ørene, hals, bryst, hendene og føttene (mange går med sandaler på sommeren, og da treffer solen på føttene også.

Man blir ikke brunere av å ikke bruke faktor eller veldig lav solfaktor, man blir derimot oftere brent og skader huden, noe som fører til flassing og ujevn hudfarge - og på lengre sikt en hud som eldes raskere, blir skadet og blir mer utsatt for kreft. Her er noen gode kremer, for både ansikt og kroppen  - og for barna.

Vi har mange veldig gode solkremer, oljer og sprayer på Karma.no:)

AFTER SUN

Hva gjør aftersun eller etter- solingsprodukter for huden din, og må du bruke det?

Soling og eksponering i sola gir alltid solskader i huden, uansett hvor mye du beskytter den. Bare det å bli brun, selv med høy faktor, gjør at huden blir påvirket av frie radikaler og gir forandringer i huden din. Aftersun produkter, er designet for å gi ekstra pleie til hud, som har blitt utsatt for solen, både i det å forebygge og reparere skaden, og ikke minst for velvære. Huden får ekstra fuktighet, elastisitet og mykhet.

After Sun produkter er et "must - have" hvis du tilbringer mye tid i solen.

Og ikke minst, har du blitt solbrent? Noe av det beste du kan bruke, er Aloe Vera.

Det vil si REN, EKTE Aloe Vera, ikke kremer, som er tilsatt kunstig Aloe Vera, som markedet florerer av. Eller at man kaller det for Aloe Vera krem, med en svært liten andel Aloe Vera i seg. Aloe Vera er et av kosmetikkindustriens mest legende, lindrende og reparerende ingrediensene, som finnes. Aloe Vera har blitt brukt i årtusener, nettopp pga sine unike egenskaper. Aloe Vera kan du få kjøpt i ren for her, eller i produkter som inneholder ekte Aloe Vera som en viktig ingrediens. De produktene. Les mer om den fantastiske Aloe Vera planten her, hva den brukes til her >>. Vi har ogå mange produkter du vil elske, les her >>

Er du solbrent, anbefaler vi Aloe Vera Gel 99% fra Ibizaloe. (det er ikke mulig å lage 100% Aloe Vera, da den vil råtne. Så den siste prosenten er naturlig konservering). Denne Aloe Vera Gel er ECO - sertifisert og dyrket på den største Aloe Vera produsenten på Ibiza, som har en rekke kvalitetsprodukter basert på Aloe Vera og andre naturlige ingredienser. Gå til Ibizaloe her >>

FUKTIGHET

Det er alltid viktig med fuktighet, både i solen og etter soling. Dehydrering av huden fører til endringer i hudstrukturen og tidlig aldring. Men når man har vært utsatt for sol og varme, svetter man, ikke bare kroppslig, men også i ansiktet og i huden generelt og man mister fuktighet. Drikk mye vann og sørg for fuktighet i dagkremene, og en god nattkrem med mye fuktighet og pleiende egenskaper.  Dette gjelder både ansiktet og kroppen.

 

Her der noen av våre favoritter nå i sommer:

For kroppen anbefaler jeg noen av disse kremene:

Se alle body Lotions her >>

EKSTRA PLEIE

På sommeren blir vi utsatt for varme, svette, bading (klor og saltvann), stråling og kanskje også sene sommernetter med mye vin og kos... På sommeren, (særlig i sommerferien) har man tid til seg selv, og bør sette av litt tid til ekstra pleie. Dette kan være mye, men for å vise hvor frisk og glødende huden din er, anbefaler vi følgende:

SERUM

  • Glødende sminke, som fremhever brunfargen
    • Det fineste på sommeren (synes jeg) er å ikke bruke aaaltfor mye sminke, men la den nydelige huden din få skinne litt. Det går fint an å bruke farger, men ikke overdriv...i hvertfall ikke dekk den nye brukfargen med et tykt lag med foundation (men dette er min subjektive mening) og hvis huden blir for blank, bruk et litt mattende pudder... se her, vi har lagt ut nydeilg makeup, som fremhever en frisk og glødende hud.

Nyt sommeren og kos deg i sola

fra Åse

 


 

Artikler

Relaterte produkter

Norsk nettbutikk ~ Ingen toll ~ Gratis vareprøver på alle ordrer ~ Rask levering ~ Gratis frakt over 400,-

Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar