20 smarte skjønnhetstips

20 enkle, men effektive skjønnhetstips

 

Her får du 20 smarte, enkle og effektive tips for både hud, hår og kropp. Perfekt på for denne årsiden, men kan brukes året rundt.

 1. Skrubb/eksfoliér huden minst 1 gang per uke, det gir et mye bedre grunnlag for ALL annen pleie av huden din.
 2. Bruk solpudder eller rouge på øyelokket, i stedet for øyenskygge til daglig. Det gir en nude og naturlig look, og et helheltig uttrykk. Det er kjapt gjort og blir pent! Avslutt med en fin eyeliner og maskara for mer markerte øyne.
 3. Bruk krem rouge og krem highlighter /luminizere, hvis huden din er tørr, det gir et uttrykk av en fuktigere og mer duggfrisk og ungdommelig look.
 4. Når du bruker en øyenbrynsblyant, husk å tegne sidelengs, (ikke med spissen) da unngår du at kantene blir for markerte og kunstige.
 5. Bruk en base under øyenskyggen, enten en primer eller foundation/concealer eller pudder.
 6. Når du sminker deg, kan det lønne seg å begynne med øyene. Da unngår du at det drysser ned under øynene og på kinnene, og må gjøre hele jobben med foundation, blush og solpudder en gang til.
 7. Husk å peele deg godt, før du bruker selvbruningsprodukter, mousse eller spray. Husk også å dekke tørre områder, som albuer, negler eller hæler med en fuktighetskrem, før du påfører selvbruning, så unngår du mørkere flekker på disse områdene.
 8. Skaff  deg en god tørr shampoo. Den er fantasisk når du trenger en touch up, feks om du skal ut rett etter jobb eller ikke får tid til å vaske håret. Har du fint hår, kan en tørr shampoo gi litt ekstra volum uten at det gjør håret tungt eller stivt.
 9. Husk at hårkur skal sitte i minst 5 minutter, og dersom du bruker en dusjhette eller plastikkpose eller aluminiumfolie, gir det ekstra varme til kuren, og gjør at den virker enda bedre.
 10. Dersom du har tynt, fint eller slitt hår, er det ekstra viktig å ikke “skrubbe håret tørt med et håndkle” etter vask. Det beste er å legge håndkleet på hodet, og tappe det tørt. Ikke vri eller gni for mye. Det sliter mye og lager floker i håret, som igjen kan gjøre at det slites når du børster det.
 11. Bruk en tanning mitt /selvbrunings hanske når du påfører selvbruning. Det gir et mye jevnere resultat.
 12. Når du lakker neglene, kan det være smart å legge en lys eller hvit lakk etter base og før selve lakkfargen. Da vil fargen på neglelakken “poppe” mye mer. Avslutt alltid med en topp lakk, den bevarer fargen og får den til å sitte mye lenger. De gjør ofte slik at lakken tørker fortere.
 13. Dersom du trener mye eller reiser mye, kjøp starter kits eller reisestørrelser av de viktigste produktene du bruker. da sparer du enormt med plass. husk også at de bør ha god åpning, slik at de kan re – filles.
 14. Har neglene dine blitt gule av neglelakk? Påfør litt blekende tannkrem og børst neglene godt, så blir de lysere igjen.
 15. Det er noen områder på kroppen, som er svært utsatt for stråling og miljøpåvirkning, og som man lett glemmer å beskytte. Hender og halsgrop/halsen og brystområdet er utsatte områder. Husk godt med fuktighet, at de også skrubbes med jevne mellomrom, og husk solfaktor også på disse områdene.
 16. Serum og emulsions har mindre molekyler enn en ansiktskrem og trekker lenger ned i huden. De inneholder ofte mer konsentrerte pleiestoffer og gir en ekstra god pleie av huden.
 17. Husk at hud og hår forandrer seg gjennom ulike sesonger, og at man bør endre noen produkter underveis i året, avhengig av hva huden, håret, kroppen og negler trenger. Eksempelvis kan en rik dagkrem være litt “mye” på sommeren, men brukes som en nattkrem i stedet. Gode klimakremer på sen høst og vinter, er designet til å beskytte hudbarrieren og holde på fuktigheten. Men det kan også være for mye å bruke på en varm sommerdag. Da trenger man fuktighet, men kanskje ikke like mye “smøring” av huden.
 18. Arganolje og andre bærende oljer som mandel-, kokos-,  oliven- eller avokadoolje er oljer som kan brukes på flere områder. Både tørr hud, hår og negler kan trenge litt ekstra pleie, og slike oljer forebygger og behandler.  Godt å ha i badeskapet (eller i kjøleskapet).
 19. Dersom du har frizzy hår, bør du føne med hårstråene og ikke mot, og bruk helst kald luft. Det vil lukke hårstråene mer og håret vil se glattere og sunnere ut. Husk også å ikke bruke for varmt vann, når du vasker håret. Avslutt gjerne med kald vann, det vil også lukke skjellagene i håret.
 20. Og sist men ikke minst. SMIL – det aller beste skjønnhetstipset vi kan gi, er å smile – det varmer andre, og er deg på det aller vakreste.

 

LAGT I HANDLEKURVEN